![]() |
Aman Gençler Ayrımcılığı Öğrenmesin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aman Gençler Ayrımcılığı ÖğrenmesinAman Gençler Ayrımcılığı Öğrenmesin Yazısı - Aman Gençler Ayrımcılığı Öğrenmesin Ruhat Mengi - Ruhat Mengi Yazıları “Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi” 8’inci sınıflarda okutulan “Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi” dersi programından çıkarılmış ![]() ![]() İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ndeki; özgürlük, adalet, sevgi, saygı, dostluk, dayanışma gibi kavramların bu bildirgeden bağımsız anlatılması da istenmiş ![]() ![]() ![]() ŞİDDET DE SÜRSÜN MÜ? Kadın örgütlerinin “kız çocukların eğitimi, kadına karşı şiddeti önlemek” gibi konularda tek başına çırpınıp durması yeterli görülüyor ![]() ![]() ![]() Gerçekten inanılır gibi değil! ***** THY’nin kendi elemanı yaparsa ![]() ![]() Türk Hava Yolları, detay sayılabilecek bazı hatalar (iç hatlar uçuşlarında inatla vermeyi sürdürdükleri kısır benzeri ama asla kendisi değil bulgurlu-soğanlı garip yiyecek ve yanında sarımsaklı yoğurt gibi bir uçakta asla verilmeyecek menüler gibi) ve özellikle iç hatlarda zaman zaman gecikmeler dışında oldukça başarılı sayılır ![]() Havaalanı personelinden hosteslerine kadar tüm elemanları güleryüzle müşteriyi memnun etmeye çalışıyorlar (örneğin aşağıda anlatacağım uçuşta başta Selin Bilgehan isimli hostes olmak üzere tüm uçak personeli süperdi ![]() Bununla birlikte geçen Perşembe kızımı görmek için Londra’ya uçarken öyle bir şeye rastladım ki yazmadan olmaz ![]() ![]() ![]() “Ben uçağın içinde değilim” cevabını verince ‘bir adım atsanız içinde sayılırsınız, biz ise bu uçakla uçacağız’ dedim ![]() YAPACAK TEK ŞEY VAR! “Yapacak bir şey yok, konuşuyorum” diyerek omuz silkti, ben de ‘yapacak tek şey var, benim sizi THY’ye şikayet etmem’ dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ***** Süt bebeklerini atan insafsızlar! Okurumuz Çağatay Yücebaş son derece üzgün olduğu ifadesinden belli mektubunda “Suadiye, Bostancı, Küçükyalı sahillerine her gün bisküvi kutuları içinde yeni doğmuş, henüz gözleri bile açılmamış yavru kedilerin 4’er-5’er atıldığını, birileri kurtarmadığı takdirde bunların ya ‘köpekler tarafından parçalanmaya veya açlıktan-susuzluktan ölmeye mahkum’ olduklarını” anlatıyor ![]() ![]() YÜREĞİNİZ YOK MU SİZİN? Beni dinleyeceklerini bilsem her gün yazardım ama biraz insafı olan birinin “bunu yapmamak için” zaten uyarıya filan ihtiyacı da yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Peki bu, gözleri açılmamış, mama yiyecek durumda bile olmayan parmak kadar bebek kedileri annelerinden ayırıp bir köşeye atıverenler geceleri nasıl uyuyabiliyorlar? Yüreklerini nereye bırakıyorlar o arada, gerçekten nasıl bir insanlık bu? Acaba uyurken keyif versin diye o yavruların annelerini de yanlarına alıyorlar mı, ya da okşuyorlar mı? Ben vicdansızlığın bu boyutuna akıl erdiremiyorum ama bir ilahi cezasının olacağına da kesin inanıyorum, umarım ağır bir cezadır ![]() ![]() ![]() Not: Bakırköy Barınağı’nda hayvanların güneş altında bırakıldığı şikayetleri geliyor, lütfen dikkat! Ruhat Mengi |
![]() |
![]() |
|