Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağrıştırdıkları, eti, kedisinin, sokak, tavuk, yiyen

Tavuk Eti Yiyen Sokak Kedisinin Çağrıştırdıkları

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tavuk Eti Yiyen Sokak Kedisinin Çağrıştırdıkları

İyi insan yazıları - hayattan damla damla yaşam hikayeleri

İş dönüşü mahalle içinde, yol üzerinde, çöpe atılmış veya birisinin getirdiği tavuk eti parçaları yemeğe çalışan bir kedi dikkatimi çekiyor Onu ürkütmemek için biraz uzağından geçiyorum

İnsan davranışları çevre üzerinde önemli etkilere sahiptir Tepkili-tepkisiz, duyarlı-duyarsız davranışlar… Yürüme esnasında bu davranışların kedi üzerindeki etkilerini düşünmeye dalıyorum

Kedinin içinde bulunduğu durumu görmezden gelen bir kişilik açısından olaya bakarsak, kedi ve yedikleri bu kişi için bir anlam ifade etmiyor olmalıdır Böyle bir kişilik tanık olduğu pek çok olaya da pek önem vermeyecektir

Bu olaya tanık olup özneyle nesne ilişkisini bozmak istemeyenler benim gibi olay mahallinden uzak durmaya çalışacak, bu olayın hayat içindeki anlamını sorgulayacak veya belki kafasındaki meşguliyetiyle yoluna devam edecektir

Bir başka kişilik kediye yediklerinin yeterli gelmediğini düşünerek daha fazla yiyecek temin etmeye çalışacaktır Bu, girdiği her ortama bir katkı sağlamayı amaç edinmiş birinin tutumu olsa gerek

Bir diğeri kediyi kovalayarak, ona taş atarak kediyi yiyeceğinden mahrum etmenin aklı sıra keyfini çıkaracaktır Bu kafa, çevresini rahatsız eden, onlara zarar veren bir sorumsuzluk içindedir

Kedinin yiyeceğinden mahrum edilmesine tanık olan başka biri, bu olayı alkışlamakta, durumla eğlenmektedir Bu duyarsız kişilik, olasıdır ki doğru veya yanlış, iyi veya kötü ayrımı yapmaksızın çevrede olup bitenlerden zevk almaktadır

Bu düşünceler arasında bir de kediye o yiyeceği getirmiş olabilecek insanı aklımdan geçirdim Bu olay mahallinden 500 mt geride, çimenlerle betonun birleştiği yerde, geniş hacimli su dolu iki plastik kova görmüştüm Sanırım bir çeşit yoğurt kabı olmalıydı Bir anda beynimde iki olay birleşmişti Onu da oraya birileri koymuş olmalıydı O suyu kuşlar, kediler ve köpekler kullanabilirdi

Bir de bu iyiliksever insanları doğru, iyi, yararlı ve güzel olana teşvik eden insanlar vardı Onlar, hayırlı olan işleri yaymayı ve artırmayı hedeflemişlerdi Yaptıkları doğru işlerden huzur duyan, bunlarla mutlu olan, gücünü buradan alan insanların sahip oldukları güven kalıcı olmalıydı

Gerçekten insanları, hayvanları, bitkileri düşünen, onlar için bir şeyler yapmaya çalışan insanlar vardı Yaşadığımız hayattan umutlanmak için epey nedenler vardı Biz bilmesek de henüz tanımadığımız nice güzel insanlar vardı, nice güzel sözler, nice güzel davranışlar, nice güzel eylemler vardı (Turgut ÇİFTÇİ)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com