![]() |
İletişim Bazen Kapı Zili İle Başlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İletişim Bazen Kapı Zili İle Başlarİletişim Bazen Kapı Zili İle Başlar- Aysel Aksümer yazıları Kapının zili, son bir saat içerisinde çıkardığı kuş nağmeleriyle son zamanlardaki en yüksek performansını sergiliyordu ![]() Zilin üzerine parmak basan her kim ise iki dakika sonra Ezgi'nin "Hoş geldiniz" karşılamasıyla salondaki yerini almış oluyordu ![]() ![]() Ezgi, antreden muffağa doğru adım atarken "Allah'ım ne olur artık yeter" diyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Hızlı hızlı mutfak balkonunun önüne doğru geldi ve mini fırının hemen arkasındaki kulplu büyük gümüş tepsiyi kendine doğru çekti ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi, çay bardakları ve şekerliğin tepsideki yerini almasındaydı sıra ![]() ![]() ![]() Çayları bardaklara boşaltmadan önce içerideki misafirlere sezdirmeden gizli bir nüfus sayımı yapmalıydı ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu evde neden bu kadar çok bardak, çanak var diyordum demek böyle günler içinmiş" dedi içinden ![]() Mutfağa paldır küldür giren saçları iki yandan renkli tokalarla tutturulmuş, beyaz tenli, elma yanaklı, küçük kızın "Şerife teyzem çaylar nerede kaldı?" diye soruyor cümlesi Ezgi'nin yüz ifadesinin gerilmesine neden olmuştu ![]() "Ezgi Ablam hemen getiriyormuş dersin! Hadi sen git salonun kapısı kapalıysa benim için aç tamam mı canım!" Küçük kız, söylenenleri unutmadan içeriye yetiştirmek için koşarak mutfaktan ayrıldı ![]() Ezgi, "Ya sabır! Sanki çay ocağındaki garsonum da bir de fırça yiyiyorum" dedi kaşlarını çatarak ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi sıra en zor olan işteydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dediği gibi yapmış en son annesine çay vermek üzere eğilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ah anneciğim ah! Sinirlenmeyeceğim diyorum ama mümkün mü? Altı üstü bir ev aldık ![]() ![]() ![]() Elindeki üst üste koyduğu içi boş pasta tabaklarını masanın üzerine sessizce bırakan Şerife Hanım, Ezgi'nin omzuna dokunarak "Kızım hayırdır! Ne konuşuyorsun kendi kendine! Hadi sen de gel artık içeriye ![]() ![]() "Anne! Sana bir şey soracağım ama yalnız ve yalnız doğruyu söyleceğine namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin ![]() "Sor bakalım benim deli kızım!" "Gazetelerin satılık ve kiralık ev ilanları bölümüne "Ev Satın Alanlar" veya "Ev Satanlar" diye bir bölüm daha mı eklendi?" "Nereden çıktı bu şimdi! Beni ayaklı gazete yaptın ya helal olsun sana! Kızım ben o kadar görgüsüz müyüm? Sadece Leman ile Esma'yla sevincimi paylaştım ![]() ![]() ![]() ![]() Kısa bir sessizlik oldu ![]() ![]() "Anneciğim doğruyu söyle çevre illerden de delegeler gelecek mi? Ona göre kendimi hazırlayayım" Şerife, "tövbe tövbe" diyerek tekrar salona geçti ![]() ![]() "Ziyade olsun güzel kızım" diyerek çay kaşığını enlemesine bir şekilde bardağının üzerine koyan İkmal Hanım ve ismini bilmediği yanındaki bayanın boşalan bardaklarını almak üzere yanlarına koştu ve hafif eğildi ![]() Ezgi "hem okuyor, hem yazıyor hem de konuşabiliyor" dedi gülümseyerek ![]() ![]() Hemen yanındaki İkmal hanım "Nerede okuyorsun yavrum?" diye sordu ![]() "İletişim Fakültesi ![]() "Maşallah maşallah ![]() "Çatılara iletişim kuracağım teyzeciğim! Hem de uydudan ![]() Şerife hemen söze atıldı ![]() "Benim kızım çok komiktir ![]() ![]() "Evet anneciğim ![]() Şerife'nin yüzü pancar gibi olmuştu ![]() ![]() ![]() Ezgi daha fazla tutamadı kendini ve katıla katıla gülmeye başladı ![]() "Anneciğim! Sen bu grubu ayda bir topla! Şaka değil ha! Yalnız mümkünse benim haberim olmasın! Soran olursa da kopan iletişim ağlarını onarmaya gitti dersin olur mu?" "Kızım!" "Annelerin bir tanesi! Kızmadın değil mi?" "Kızmadım kızım! Yalnız içeri hemen girmezsek misafirlerimizi kızdıracağız!" "O zaman giderler mi dersin!" "Hişt ayıp oluyor ama! Ben seni böyle mi eğittim" "Tamam tamam söz! Sesimi bir daha çıkarmayacağım ve uslu bir kız olacağım" ![]() Aysel Aksümer |
![]() |
![]() |
|