![]() |
Ana Kuş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana KuşAna Kuş Yazısı - Ana Kuş Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları Geçen yıl bu zamanlar Ankara'da ablamın evinde misafirdim ![]() Sohbet sırasında birden avizenin üstünde pinekleyen kanarya kuşuna gözüm takıldı perişandı hali, tüyleri yoluk ve tek gözü de yaralıydı sarı kanaryanın ![]() ''Bu neden böyle?''diye sordum ablama ![]() ''O cezalı, kafeste gördüğün dişi kuşun eşiydi, şimdi ise kovuldu ordan ve giremiyor kafese'' dedi ![]() Çok şaşırmıştım ![]() ''Nasıl yani?'' diye tekrar sordum ![]() ''Bu yıl iki tane yumurtaları oldu ![]() o gün kıyametler koptu kafeste,ana kuş nerdeyse parçalıyordu baba kuşu,'' bak?'' tek gözünü o gün çıkardı ve attı kafesten, yoldu tüm kanatlarını, şimdi de almıyor içeri, oda avizenin üzerinde yaşıyor artık ![]() Ablamla konuşup, paylaşacağımız o kadar çok konumuz vardı ki bir türlü konsantre olamıyor, gözümü kafeste ki ana kuştan ve avizede uyuklayan baba kuştan alamıyordum ![]() Az bir zaman sonra bir feryat koptu kafesin içinde, tozu dumana kattılar ![]() Hele o cik cik sesleri hiç gitmiyor kulağımdan ![]() Baba kuşun sesi fazla çıkmıyordu, ana kuş öyle bir feryat ediyordu ki anlatamam ![]() Kuş dilinden pek anlamam ama onlara hayretler içerisinde bakarken sanki anladım ![]() Ana kuş ''git'' diye bağırıyordu ![]() Defol sen yavrumun katilisin Seni bir daha burda görmek istimiyorum ![]() ![]() Çok ilginçti ![]() Baba kuş suçluydu ve suçunu da çok iyi biliyordu ![]() O yüzden de, ister inanın, ister inanmayın yemini yemeden, suyunu içmeden bir çare avizeye konuyor ve oradan sadece kafesten yana bakıyordu ![]() Ana kuş uzun bir süre krizden çıkamıyor, arkasından uzun süre cik cik cik ötüyordu ![]() Baba kuş ise avizede sadece arada bir, ''cik'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki ''ben ettim sen etme, ne olur affet beni bırak evime döneyim, bak halime sefilleri oynuyorum ne desen haklısın ![]() ![]() Çok etkilenmiştim o gün ![]() Nerde ve hangi canlı olursa olsun, ana, anaydı ve her şeye rağmen yavrusunu korumayı biliyordu ![]() ![]() ![]() Bir de insanoğlu kuş beyinli diye bir birine hakaret eder ![]() Şahsen ben sıradan, acımasız ve gaddar bir insan beynine sahip olmaktansa böyle bir kuş beynine razıyım ![]() Şimdi nerde bir kuş sesi duysam hemen bu iki sarı kanarya aklıma düşer, düşünürüm, şaşırır, hayretler içerisinde kalırım ![]() Baba kuşa acırım (kuş olduğu için acırım) fakat ana kuşu takdir ederim ![]() Sepkin Coşkun |
![]() |
![]() |
|