Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğreti, hayat

Eğreti Hayat

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğreti Hayat

Eğreti Hayat Yazısı - Eğreti Hayat Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları

İlim, bilim derken çıkarılmadık icat kalmadı diyemiyorum kim bilir daha neler göreceğiz

Küsellleşme

Teknoloji insan hayatını çok kolaylaştırdı

mesafeleri yaklaştırdı,zamanı hızlandırdı fakat bunların yanısıra bazı insan ilişkilerini de talan etti

özlem,istek,arzu,hasret gibi bazı duygularımız ister istemez köreldi

Yakın temas yerine sanal bir iletişim oluşturdu

Kapı komşuya bile ya telefonla ya mesajla hatır sorar olduk

Fabrikalara insan yerine otomatik makinalar kuruldu buda işsizliği beraberinde getirdi

İşsizlik ise açlığı ve sefaleti yanısıra sürüklerken açlık ve sefalette bazı idealleri yok etti

Kıskançlık ve hasetlikle bakar olduk birbirimize

3Dünya ülkelerinde durum daha da vahim bir hal aldı

iç savaş devam ederken kardeş kardeşin kuyusunu kazar oldu sırf kendi çıkarı için

Bangladeş'te günlüğü 30 kuruşa çalışan bununla karınlarını bile doyuramayan insanlar var

Brezilya'da genleriyle oynanılmış soya ve pirinç için, açlık ve susuzluk hissetmesinler diye beyinleri uyuşturulmuş çoğu çocuk yaşta zavallı insanların alın terine ve emeklerine basarak biraz daha büyüyen ve zenginleşen, güya insan haklarına değer veren bir Avrupa

GDO

Genetiği değiştirilmiş organizma

Akrep geni taşıyan pamuk

Tavuk genli patates

Balık genli domates

Dahaları da var ama benim aklıma bukadarı geldi

Bazen bukadarını bile bilmeseydim diyorum daha mı rahat ve mutlu hissederdim acaba kendimi diye kendi kendime soruyorum

Hazıra alışmış bir toplum, çarçabuk karın doyurma derdinde

Fastfood

Bozuk bir sağlık ve obezite

Küçük bir bahçem var, her şeyden biraz yetiştiriyorum

Zebzelerden yerken de kendimi kandırıyorum doğal diye

Oysa ektiğim tohumların bile genleriyle oynanılmış,aynı tohumu tekrar 7 kez ekeceksin ki 8 kez doğallaşsın

Ye ye ye besin değeri düşük, proteinden yoksun meyve ve sebzeler yiyoruz

Nereye kadar gidecek böyle?

Alarjik hastalıklar çoğalıyor sebebi ne acaba?

Bundan kısa süre önce yani 30 yada 40 sene önce ( kısa diyorum çünkü zaman su gibi akıp gidiyor)

Örneğin çocukluğumuzda portakalı görünce ne kadar sevinirdik

Ya zaman ağır geçerdi ya da her şeyi zamanında gördüğümüz içindi

Şimdi her mevsimde her meyve ve sebze var,özlemini duymuyoruz ki hiç bir şeyin değeri olsun

Her şeyde cimri davrana biliriz fakat zamanda asla

Hızlı bir çağda yaşıyoruz, yetişe bilene aşkolsun

Binlerce yıl ağır ağır ilerleyen zaman son YY da hızlı bir şekilde nerelere geldi

50 yıl önce ölen bir insanı diriltme olanağımız olsa (kimbilir belki bir gün buda olur)ve uyanıverse bu zamanda, şaşkınlıktan tekrar geldiği yere mi döner yoksa kalıp yaşamayı mı tercih eder merak ediyorum

Yine eskiden, kanser çok nadir duyulan bir hastalıktı

Şimdilerde kanser diye bahsedilirken sıradan grip ya da nezle olmuş kadar çok ve bir o kadar da normal karşılanır oldu

Daha bir çok hastalıklar tehdit etmekte sağlığımızı

Neden acaba?

Benim anlayamadığım tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam standartı çok yükseldi

Dedemden biliyorum, yüz yaşına yakın yaşadı ve hayatı boyunca bir aspirin bile içmiş insan değildi

Bunun gibi çok istisnalar vardırHava temizdi, su temizdi doğal beslenme, stresten uzak bir hayat fakat yinede yaşam tsandartı düşüktüYaşadıkları ortam hijyenik olmadığından vede bedensel daha fazla yıpranmış olduklarındanmıydı bilemiyorum

İyi ki bilimle uğraşan bir insan değilim

Kıyısından, köşesinden duyup öğrendiğim bazı bilgiler kafamı bu kadar karıştırııp beni bukadar rahatsız ediyorsa, gerçekte daha nelerin yaşandığını bilip ve bu uğraşın içinde olan araştırmacı ve bilim adamlarının vay haline

Acaba dönüp olanlara ve insanlığa bakınca neler düşünüyorlar?

Düşüne biliyor musunuz? '' Hım, ben bu insanı çok sevdim bundan bir tane daha kolonlasak mı acaba? diğerinden pek hazzetmedim nesli tükensede olur '' diye mi düşünüyorlar ki?

Çok komik değil mi? Traji komik

Gece rahat uyuya biliyorlar mı, ya da hiç mi uyumuyorlar? '' Ben bir buluş daha gerçekleştirdim, acaba mısıra hamam böceği geni mi katsam ya da fare geni daha mı verimli olur '' gibilerdenDurmadan bir şeyler yaratmaya çalışıyorlardırDüşünmekten uyku da girmez gözlerine

Olsun,alır uyku hapını uyurlar Nasıl olsa ondan önce bulan bulmuşSabah uyandığında kendini daha dinamik hissetmesi içinse vucut direncini artırıcı kimyasal ve organik adı altında bir sürü ilaçlar var

Hoş, bunlar ne derece sağlıklı bilemem,bir organı uyarırken diğerini tahrip ediyor

İşte böyle cevabı olmayan bir sürü soru işareti beynimizde halay çekiyor

Belkide bunlar hayatımızda ki renkler belkide bunlarsız olmaz artık kimbilir Elbette hepimiz bu teknolojiden yararlanıyoruz, ister istemez ayak uydurup ve hatta tiryakisi bile oluyoruzOlumsuz olduğu kadar tabi ki bir sürü olumlu yönleri de var

Zevkler ve renkler tartışılmazmış ama şahsen ben, elimden geldiği kadar doğal yaşamaya çalışıyorum Break dansı yerine, her zaman asil bulduğum tango dansını izlemeyi tercih ederimMüziğin dili olmazmış ama ben yine de güzel bir melodi dinlemek isterim techno müzüği yerine

Hepinize tadı,tuzu yerinde sağlıklı bir yaşam diliyorum

Sepkin Coşkun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com