![]() |
Kalemimden Aşk Romanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalemimden Aşk Romanıaşkın insana verdigi yaşama sevinci sevginin insana kazandırdıgı heyecan ve aşkın insana aşıladıgı merak duygusu ile yeni bir güne uynadınızmı hiç??? sabırsız,asi ve birazda acemiliklerle başlayan yeni bir günün nasıl bitecegine dair bir düşünceniz varmı bilmiyorum ama sevgi ile başlayan duyguları aşk ile gelişim gösteren heveseleri sevgi ile terbiye edemez iseni o aşkınız sizin başınıza iş'açacagından emin olabilirsiniz sevgide arzı aşkda tevazu sahibi olmak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ilk başta etrafına ayıp olmasın diye şafak saymıyayım der ve geriye yaslanır günler gelir geçer,çömezlik günlerini atlatmak üzereyken yakalar onu,serin rüzgarlar ![]() ![]() en çok sevdigide saçlarını ıslatıp rüzgara karşı durmaktır ![]() ![]() günler böyle gelir geçerken yemin töreni gelir çatar ve derken dagıtım olup memlekete gelir ![]() ![]() ![]() annesi ona çok sevdigi yemekleri yapar,yer,içer keyfine bakar ve usta birligine dogru yola çıkar oldum olası zaten uzun yolculugu seviyordum bir de yolculugun geceye denk gelmesi benım için daha bir güzel oldu,geriye yaslandım ama gözüm gökyüzündeydi yıldızlar parlıyordu ![]() ![]() çok parlak ve canlıydı sanırım bu benım yıldızım diye içimden geçirdim ![]() ![]() evet o benım yıldızım soguk bir gündü ankara sabahı küçük kuş kafesi gibi bir yer gözüme çarptı işallah burası lokantadır diye içinden geçirdim ![]() ![]() ben çay dedim;çay isterim tamam dedi ve gitti derken çay geldi o sırada çantamda duran ajandamı çıkarmış bişer yazıyordumki garson müdahele etti -ne yazıyorsun ![]() ![]() yazmayı severim burayı dışardan gördüm ve lokanta olması için temennide bulundum ve lokanta oldugunu görmek güzelmiş gibi duygularla geldim masaya oturdum -genele dair yazarım dedim garson heyacanlandı -biliyormusun bende yazarım kendi çapımda tabi demekle yetindi ben hoşuma gitmişti bu muhabbet,ve mekanımıda buldum diye seviniyordum garson ne iş yapıyorsun diye sorunca askerim dedim asker dagıtım için geldim usta birligine gidiyorum dedim sanırım garsonun hoşuna gitmemiştiki -başka birşey istermisin ? diye sordu bende -bir bardak çay daha istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() egitim ve şafaklar bir bir gelip geçiyordu ankarada tandoganda bir askeri oynuyordum,oyunun bu bölümünde izin hazırlıgı için düşünceler başlamıştı bende 3 gün sonra izine gidecektim ve heyecanda sarmış bir şekilde soguk ankara gecelerinde üşümüyordum asker oldugumdan deyil memlekete gidecek olmanın heyecanıydı bu sefer osman vardı soyadını hatırlıyamadım ama osman vardı bir de abi derdi kalk uyuyamıyorum derdi tabi abiside kalkardı oglum osman ne yapacaz senle şimdi biz derdim abi ben söyleyeyim sen dinle derdi ahmey kayadan başlardı osman osman dedim sen susma emi ses o kadarmı güzel olur ahmet kaya duysa imrenirdi yemin ederim osman demişken osman balici bir gençti ve asker kaçagıydı derken kız arkadaşı bunu ihbar etmiş jadarmada alıp askereg öndermişti çigeri çüürümüş osmanın ayakda bile duramıyor madde almadıgı zaman ama şimdi tedavi görüdügü için toparlamış durumda onu severdik oda bizi yeniden topluma kazandırmaya çalışıyorduk güa biz onu halbuki o yenıden dogmuş bi bebekti veya 2 ![]() samimi ve içtendi seside güzel ama geçmişi karamboldu ona acabalarla yaklaşmlardan rahatsızo luyordu şaka yapmasınıda ögrenmişti artık osman canı sıkıldıgı zmana abi ben şimdi içmeyimde kim içsin derdi biz gülerdik ahmet kaya şarkısını her duyduguma aklıma ilk gelen ahmet kaya deyilde osmandı sanki o şarkıyı öyliyen osmandı osman derdim seni sevmeyen ölsünmü ölsün abi derdi ölsün be osman seni sevmeyen ölsün ![]() ![]() ![]() izine gelmiştim artık annem bir kızdan bahsediyordu oglum kız güzel diyordu anne kız güzeldir ama bu iş ters iş dedim hanı terslik bir durum yoktu ama utanıyorum işte bu durum güzel bir durumdu aslında neyse akşam kızın evine gittik çay içmeye çayımızı içtik ve geldik annem kızı begendinmi diyordu sankim biraz şaşkındım veya olayı anlıyamamıştım güzel dedim'birde kız güzeldi ![]() ![]() 3 gün sonra nişanlandık kıza adresimi telefonumu verdim ve izinde bitmişti telefonda konuşmalar başlamıştı artık nbr nasılsından sonra gecenin rengini konuşmaya başlamıştık ve gecenin rengi gitgide agarıyordu o isyah ve kara gece artık daha bir akşam üstü rengini almaya başlıyordu kar yagardı ankaraya ben baharı yaşardım anakraya yagmur yagardı bene çiçekler açardı ve anakranın iklimi bir süre sonra beni ilgilendirmemeye başlamıştı ankara mesele seni sevip sevmeme meselesi deyildi mesele içinde bulundugun ortma mana yüklemeyi bilmekti ![]() ![]() ata kuleye gittim gaziantebi görebilirmiyim diye aslında göremiyecegimi biliyordum espri olsun diye gittim baktım arkadaşa dedimki bak şurası antep arkadaş hala orasını antep sanıyor olabilir esprpiydi tabi ama artık bana antep bir göz kararı kadar uzaklıktaydı askerde teskere aldıktan sonra bir iki yer ugrdım ve sonra antep ![]() ![]() ne uzun ne kıs bir nişanlılık süresince nişanlımı çok sevdim ilk önce ona ne hediye alacgımı düşünmüştüm ve ona hiç bir hediyeyi yakştırmadım bir çieçekciye gittim ve bir çiçek aldıktan sonra bir kagıt birde kalem lazımdı bana kurguladım ve yazdım ciddi ilk şiirimi o zaman yazmıştım varlıgımsın dedim,,,, varlıgım varlıgına armagan olsun diyede altına ekledim hayatı seviyordum normalde ama bu seferki bir başka sesini duymak istiyor insan sesini duyuyorsun ama yetinmeyip bir de görmek isityorsun hani görmek mesele deyilde yetinecegimi bilsem ama yetinmiyorum dha fazlasını hep fazlasını istiyorum çünkü bi r yerden sonra insan sevmesini ögreniyor çevremdeki bir çok şeyin ifadeettigi mana degişmişiti esnelere yeni yeni şeyler yüklüyordum artık ve telefon sen ne kadar mübasrekbir şeyin dedigimi hatırlıyorum sabah ilk yaptıgım iş onu aramkdı ikinci ve üçüncü yaptıgım şeyde onu düşünmek ![]() ![]() her sanıyem her anımda o vardı onu düşünüyor,onu temenni ediordum yine bir akşam vakti görmeye gitmiştim onu aman ALLAh ım one güzellikdi öyle o ne güzel bi kadındı sanki yanaklarındailk bahar gülleri açmıştı öpsem dedim o kadarmıdır yanı,içimden öpmeler geçiyoru kucaklaak geçiriyordum içimden hayacan aşk ve tutku üçleminde kaldınızmı hiç kalmadıysanın beni hiç anlamazsınız kusuruma bakmayın artık dügün tarihi istiyordum ve dügün tarihini kestikten sonra dügünyaklaşmaya ve aköınılmaz olmaya başlamıştı gözüm çtıgımda dügün sabahıydımesimlerden yaz aylardan agustostu ma üşüyordum amaa haecanlıydım güel bir dügün haal etmiştim aslında içierigi öenmli deyildi dügünün sonucu önemlidi çok şüükr kavuşmuştum muradıma maksadıma hayattaki anlam yükledigim tek kadına ![]() ![]() senin le aynı sabaha uynamak,aynı ay'ın altında gecleri oturmak gözlerin diyordum hatırlıyormusun gözlerindbeni enden lan içimde elerinkoymakgeçiyordu yüreim ellerine bırakmak hayalimdeki sevgiyi ban gerçekleşen bir dua kutsallıgında yaşam tarzı olarak ikram eden sen kadınıma bir ömür boyu aynı yaztıkda bir ömür diliyorum yagan yagmurlar ve karlar arasında yazın o sıcak uvurucu günleinde aynı günün sabahı aynı günün akşamı deyildi hiç bir zaman senle gün ve içerisindeki yaşannlar sanki kısa bir ömür gibi gelip geçiyoru farktmedn gençleşiyor ve fark tmeden ailkın kıtabını yazıyodum bana günlerden hep en aylardan sen ve yıllardna yine sen mevsimin senoldun dalında yeşerdigim çiçek hayatta zere kadar bir ihtimalim varsa sevgiden yana hepsini senle yaşadım hepsini senle yaşamak isterim seni sevgine layık olabilmek ne kdar kutsal ne kadar mübarek bir şeydi öye ellerimle şekil vermek istesemde gökyüzüne bundan daha güzelini yapamazdım sonra çiçekler ve sonra gecenin rengi herşeyin kurgulayıcısı ve herşeyin sebebi olan o ALLAHa hamdü senalar olsun istek ve temennilerim vardı hayata dair bilemezdim neyin ne olacagını ve hanagisinin gerçekleşme ihtimalinin digerine göre daha fazla oldugu ama kaderin karşıma çıkardıgı bir insan olarak sana vedair herşeyine eyvallah mevsminleri takıp eden ve zamana ayar çeken duygu ve düşüncelerle yaşıyorum hayatı gece bana dair deyildi hissettiklerim ve düşündüklerime dair söylemek istediklerimi ifade ediyorum gece,kayan yıldızlar ![]() ![]() ![]() aşk insanı şair yapıp şiir yazdırıyor ve aşk hiç olmadıgı gibi insanı filozof olup düşüncelere sevk ediyor ![]() ![]() ![]() kayan yıldızlar eşliginde edilen duaları hatırlıyorum,edilen dulara gözyaşı ile eşlik eden arkadaşlar biliyorum herkesin hayatta bir tarzı ve seslendirmek istedigi şarkılar vardı benım hayattan beklentilerime,dair ettigim duamda ise elimi kalbime koyup üçkere söylemekdi herne olursa olsun gerçekleşecegine inanıyordum şimdi elimi yine kabime koydum bu utlulugumun daim olmasını istiyorum ![]() ![]() sadece kendiim düşünmek egoistlik olarak nitelendirilsede dua zamanla inançlı yaşayan insanda alışkanlık yapıyor,her sualın cevabı ortak özelliklerde oluyor nasılsın sorusuna iyiyim şükür ve akabinde sorulacak sorulara verilecek cevablar dua ortak özelliklerdeydi ecmain ve rabbim esirgesin gibi cevablar otomatik olarak dilimin ucuna geliyor ve digerlerine öncülük ediyordu kendim için istedigim güzellikleri ve rabbimin beni sınamakta oldugu imtihanları kolaylaştırması ümidimi diger arkadaşlarımıda ortak ediyorum rabbim sen bizleri esirge ve gönlümüzü serinlet der gibi mırıldanıyordum oysa söylemek istediklerim sadece bunlarla sınırlı deyildi devamını diliyorum ve bunlarda bir alışkanlık olsada farkındaydım ama güzel bir alışkanlıktı ![]() ![]() insan,insanı;vezir de eder rezilde sevginin ,sevgiliyi sevene kazandırdıgı güzellikler,güzel huylar;yani güzellige diar herşey bir aşkda olması gereken güzelliklerdi eger seven sevdigine bir şekilde faydalı olamıyorsa zamanla sadece sevmekde yetmiyecektir,belikde vaz geçecek seviyorsan icraat olmalı bir sevgide seviliyorsan sende seveceksin o halde ve seven bir insana yakışır şekilde yaşayacaksın yaşamaklada yetinmeyip seven bir insan gibi düşünüp hareket edeceksin çünkü sevmek sana çok yakışacak sevgilinin yüzüne her baktıgında cennetten açılan bir pencereden içeri bakıyormuş edası ile bakmalısın seviglinin suretine sevgilinin ismini dair anarken şevkat ve tevazu ile söyleye biliyorsan onun adını cennetin tadını biliyorsun demektir sevgili aslında cennet elegidir senin sevdigin onun sureti olmamalı onun taşıdıgı bütün özellikleri ile sevmelisinki sevgin bütün olsun aşk ile düşünüp sevgide buluşmalısın ve hayat böyle yaşanmalı bunu sende keşfedeceksin |
![]() |
![]() |
|