07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hiçbir Zaman Gerçek Değiliz
Hiçbir Zaman Gerçek Değiliz yazısı - Sabiha Zeynep Cesur
İnsanlar ne zaman dürüsttür? Dua ederken, kavga ederken , "Seni seviyorum " derken   Hiçbir zaman dürüst olamadık biz Dua ederken kendimizi düşündük, bencildik kavga ederken belalı dualar ettik incitmek için  Yıpratmak için Benim canım yandı senin canın da acısın demek için belalı dualar ettik Yine bencilleştik Ya "Seni seviyorum " derken? Bencil değildik ama yine de dürüst değildik Hiçbir zaman dürüst olamadık biz Ya bencildik ya hiç gerçek değildik
Büyülü laflar ederken masal gibiydin, sihir gibiydin ama gerçek değildin, sen değildin Sahte bir elmas gibiydin Göz alıcı ama değersiz Büyülü laflara inanmam aslında Çünkü hiçbir zaman gerçek değildir Şişirilmiş balon misali yalanlar gibi gelirdi hep bana Haklıyım sanırım İltifatlar, aşk sözleri her zaman şişirilen masum yalanlar ta ki sahteliği öğrenildiğinde can acıtana kadar masumlar
Ben " Nefretin sahtesi olmaz " diyenlerdenim bir bakıma, tamamen katılmamakla beraber Nefretin içinde sevgi varsa eğer nefret de abartılıdır Sanırım şu sevmek var ya çok oyun bozan Neyin içine girse gerçeği küstürüyor kendisine Nefret gerçektir safsa eğer Peki sevgi saf değil mi? Sorun sevmekte değil, salt olarak sevemiyoruz kimseyi, kendimizi bile Sevgi küstürmüyor gerçeği, küstüren biziz Dürüst olamayan sevgimiz değil, biziz Hiçbir şeyde dürüst olamadığımız gibi sevdiğimizde bile dürüst olamıyoruz Peki neden bu yalanlar?
Yalanlar can acıtmaz eğer bilinmiyorlarsa Çünkü yalanlar sahtedir ve can acıtan daima gerçeklerdir Gerçeklerle yüzleşilmesi zor mu ? Zor olduğundan değil ama savaşması daha zor Bir bakıma gerçekle savaşmamak için yalanlara teslim oluyoruz Yine yıpranmamak için kolay olanı seçiyoruz ve yine bencillik Sorun bencillikte mi yoksa yalan söylemekte mi ? Bencil olduğumuz için mi yalan söylüyoruz yoksa bencil olmak için mi yalan söylüyoruz?
Yıpranmamayı seçtikce hiçbirimiz dürüst değiliz Gerçek değiliz Sahte bir elmasız hepimiz Yıpranmamayı seçtiğimiz anda kendimiz değiliz Yalanlara teslim olduğumuzda kendimizi yok ettik Hiçbir zaman dürüst olamadık biz, hep bencildik Hiç biz değildik
Sabiha Zeynep Cesur
|
|
|