Sonsuzluğa Kanat Çırpmak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sonsuzluğa Kanat ÇırpmakSonsuzluğa Kanat Çırpmak - Şule Meryem Canpolat "Ruhum kanadı kırık bir kuş gibi ![]() İyileşmeyi bekliyor sevginle![]() Yol aldıkça birlikte, ulaşmak istiyor geldiği yere![]() Uzun yolculuklardan sonra seni buluşumun, hikayesi bu"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana gelinceye kadar çok yollardan geçti bu gönül ![]() Han sanıp, bir çok kalpte yersiz oyalandı![]() Yıldız, ay, güneş misali, her ışığa aldandı![]() Gerçek sanıp yalan sevgileri, kendini kandırdı![]() ![]() Samimiyeti bilmesek, ikiyüzlülüleri de bilemeyiz ![]() Gerçek seveni bulmasak, yalan sevgileri hep hakikat sanırız![]() Varlığına alıştığımız her dostluk hicrandır, sevince![]() Hep bizim sandığımız dostlar, bizi terkedince![]() ![]() Tek bir çaresi var sevmenin ![]() Dünyaya sövmeden sabretmenin![]() Ezeli olana birlikte yürümek![]() Hicranlarını sonsuzlukta eritmek![]() Seni sonsuz sevişim bu yüzden![]() Yanımdayken bile özleyişim![]() Dakikalar sonsuzluğa akıyor şimdi![]() Ruhum sana kanat çırpıyor![]() Dünya seninle güzel şimdi![]() ![]() Beklemek seninle anlamlı ![]() Özlemler hep sana öyle ki![]() Kavuşmalar seninle özel![]() Ey beni sonsuzluğa götüren güzel![]() Sesinde bir telaş var![]() Sevişinde bir vakar![]() Sevmek zor iş![]() Sahibinde ağırlık yapar![]() Sebat ister bir kere![]() Pes edenler ansızın, bu işe girişmeye![]() İnce olmalı her seven![]() Varlığını bir kalbe ilikleyen![]() Bir dikip, bir sökmek olur mu?![]() Sevince gönülden, o yürek yorulur mu?![]() ![]() Ey ilhamı bol, kalbi umman ![]() Bir daha kirlenir mi sende durulan?![]() Günahlara dalsa da, sende bulanmaz, yola koyulan![]() Paylaşmak için samimice, aşka vurulan?![]() ![]() "Aşk için kaç kere, nefessiz kaldık ansızın? ![]() Ayrılığıyla yarin, diplere daldık çaresiz?![]() Kaç kere secdeye vardık özlem içinde?![]() Bizi, aşkın sahibine götürenin izinde?![]() Bir akşamüstü, seninle büyütüyorum içimdeki gurbeti![]() Sana daldığım uykulardan, sonsuzluğa kanat çırpıyorum"![]() ![]() Dünyaya geldiğimi anladığımda, etrafını izleyen sessiz bir çocuktum ![]() Kanatlarımdan habersiz, mahzun bir konuktum![]() Büyüyünce öğrendim, yeniden uçabileceğimi![]() Kırılan yanlarımı, tebessümle iyileştireceğimi![]() Bir palyaçoyu andırsak da bazen![]() Gülümsemeyi öğretti hayat![]() Ağlayan yanlarımıza inat, sevgiyle ayakta kalmayı![]() En büyük ayrılıklarda bile umutla bakmayı![]() Geceyle gelen şafağı saymayı![]() Sevince öğrendik, bir noktada buluşacağımızı![]() Son sandığımız yarımların, sonsuzlukta tamamlanacağını![]() ![]() Sevince dökülen gözyaşlarını kutsal saydım ben ![]() Ayrılıkta eritilen günahları![]() Sana giden yollarda, her adımı sevap saymayı![]() İnsan aşktan ağlar mı demeyin?![]() Acıyı bilmeyen aşkı bilemez![]() Geceye ermeyen, şafağı göremez![]() Sevene daima aydınlıktır dünya yine de![]() Zor olsa da beklemek, bir karargahtır dünya bilene![]() Bazen zafere dönüşür bu bekleyiş![]() Bazen yeniliriz kendi cephemizde![]() Bazen düşman sanırz dostları![]() Bazen de dost sanıp topraklarımıza, salarız vefa bilmeyenleri![]() ![]() "Seninle yaptığım okumalar, beni sıkmıyor artık ![]() Sevginle dopdolu bakınca hayata, insanlar beni yormuyor![]() Bir akşamüstü yığılsam da kendime sevgili, sensizlik beni ürkütmüyor![]() Senli günlerin arefesinde, sen kokuyor tüm düşler![]() Çiçek açan dallar kadar, sen fışkırıyor bu yürek"![]() ![]() İşte büyüyoruz yaşlanmasına aldırmadan dünyanın ![]() İşte değişiyoruz, değişmesini istemediklerimiz kadar![]() Oysa hep başkalarını değişmiş sanıyoruz![]() Çocukken bir köşeye sakladığımız düşlerimizi unutuyoruz![]() Hani akşam olunca yıldızları sayacaktık?![]() Çamurlara aldırmadan bizi sobeleyen, mutlulukları kovalayacaktık?![]() Bizi en çok sevenin adını, ağaçlara kazıyacaktık?![]() Çamurları bile yabana atmadan, kalıcı oyunlar kuracaktık, çocuksu oyunlarda![]() Evler, çocuklar, oyuncaklar yapacaktık, çocuk saflığıyla![]() Güneşin batmasın aldırmayacaktık hani?![]() Güneş gibi doğan biz olacaktık odalarda?![]() ![]() Neyimiz eksik, neyimiz fazla bilemiyorum sevgili? ![]() Ama tıpkı çocukluğumdaki gibi, beni bekleyen gizeme dalıyorum![]() Somyada oturan o çocuk benim şimdi![]() Dede hikayeleri dinleyen konuk benim![]() Gideceği yerden habersiz geldiği yerleri düşünen![]() Somyanın birinden diğerine zıplayan çocuklar biziz işte![]() Duvardaki haritada il bulmaca oyunu oynayan biziz![]() Radyoda altın hızma çalarken sevgili, içimden geçen sensin şimdi![]() Kim olduğunu, hangi durakta beni beklediğini bilmeden varlığını hissettiğim sensin şimdi![]() ![]() "Şehrin meydanına aşinayım yıllardır ![]() Ama ilk defa, bilinçli geçiyorum bu taşlardan![]() Sen varsın her parkede![]() Sen olduğunu bilmeden karşılaştığımız her yerde![]() Ruhlarımızın tanışıklığına tanıklık etti bilinmez kaç kez bu meydan?![]() Ama beden giymiş halimizi hissettirmedi bu mekan![]() Tanımak için zaman gerekti sevgili![]() Bilmek için sevmek gerekti"![]() ![]() "Ruhum kanadı kırık bir kuş gibi ![]() İyileşmeyi bekliyor sevginle![]() Yol aldıkça birlikte, ulaşmak istiyor geldiği yere![]() Uzun yolculuklardan sonra seni buluşumun hikayesi bu![]() Seni bulmak için çıktığım yollarda, yüreğimdeki savrukluğun çetelesi bu"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Huzurla, hicranı aynı anda duyuran ![]() Her kapıdan sonra, diğerini aratan![]() Tüm kapılar sana çıkıyor şimdi![]() Tüm yollar sonsuzluğa![]() Kanat çırpmak için birlikte, yapılan tüm dualar![]() Senli yarınlara şimdi![]() Yarınlar, çile çekenlerin ya en çok![]() Tüm çileler, aşk kokuyor seninle![]() Kuşlar bu güzelliğe eşlik ediyor![]() Sevginle sardığım kanatlar, uçmak için sonsuzluğa gün sayıyor öyle ki![]() Bizli mutluluklar sarıyor, vefasızlardan yorulmuş bu küreyi![]() ![]() Seni versin öyleyse, seni sevdiren ![]() Seni çok sevsin, seninle acılarımı dindiren![]() Sevmese bilirim sevdirmezdi bu kadar derinden![]() Vermese, elbette, istetmezdi gönülden![]() Kanatlanmak yürek ister![]() Uçmak için sonsuza, pes etmeyen bilek ![]() Yarım kalmaya gelmedik![]() Tamamlanmak için sevgimiz![]() Biz dünyayı dost bildik![]() Tüm güzellikleri içinde keşfettik![]() Dünya olacak ilk ve son yer, vuslata mekan![]() Mahçup etmesin sevenleri, o güzel Yaradan![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|