Seninle Bir Dakika Ya Da Bir Ömür |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seninle Bir Dakika Ya Da Bir ÖmürSeninle Bir Dakika Ya da Bir Ömür yazısı - Şule Meryem Canpolat yazıları artılar, havada ekmek yakalama telaşında ![]() Vapurdaki kadın neşeyle bakıyor kuşlara![]() Her ekmek parçasında bir derdini atıyor kadın, sanki gökyüzüne![]() Ya martılar!![]() Değmeyin telaşlarına Yakaladıkları her ekmekte, kazanmış edasıyla bakışlarına![]() Doydukça karınları, neşeyle kaçışları yok mu hele?![]() Doyana kadar, vapurun peşinden uçuşları en çok da![]() Yüreklere dokunuyor, anlık sevinçleri![]() Kendilerine sunulmuş nimetleri, sabırla bekleyişleri![]() ![]() Vapurdaki kadın umut dolu ![]() Martılarla yeniden öğreniyor uçmayı![]() Kaçırdıklarına aldırmadan, yaşamayı![]() İşte denize veriyor kadın da ekmekler gibi, tüm acılarını![]() Denizdeki canlılar kadar seviniyor kadın, kaçırdıklarının kazandıkları olduğuna![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Seninle Bir İstanbul sabahında birlikte soluyoruz baharı ![]() Marttan kalma, serin havayı![]() Güneş terketmiyor yine de bizi![]() Özlemlerden ve iç çekişlerden ibaret yüreğimizi![]() Sen biraz yorgunsun geceden![]() Ben heyecanlar ve özlemler biriktirmişim, yolumun sana çıkmasını dilediğim trenden![]() ![]() İşte vakit öğle ![]() Aramızda mesafe yok artık seninle![]() Güneş şimdi tam tepemizde![]() Mutluluklarımız zirvesinde hayatın![]() Martılar kadar şeniz ikimiz de![]() Tüm sıcaklığına rağmen kalbimizin, içimizi serinletiyor, dost sevgimiz![]() Sen biraz erken yol almışsın acılardan![]() Ben tüm yolların sonunda![]() Sen geç kalmışsın aslında![]() Ben yolların başında![]() Sensizliğe çıkmasın diye yollar, sana dalıyorum![]() Yanındayken bir dakikalığına, beraber bir ömre kayıyorum![]() Uzatıyorum hayalimde dakikaları![]() Kısa anlardan, ömürlük mutluluklar çıkarıyorum![]() ![]() Vakit ikindi ![]() Sana saydığım her yıl, zamanda dakikalar gibi![]() Şimdi sonuna geldik kavuşmaların![]() Beraber geçirdiğimiz, mutlu dakikaların![]() Güneşin batışı kadar yakın şimdi ayrılık![]() Daha bırakmadan elimi sen, yüreğimi kaplıyor kızıllık![]() Şimdi mutluluk kadar derinden yaşıyoruz hüznü![]() Daha bir sarıyoruz birbirimizi![]() Bu son sarılışımız oluyor akşamın bağrında![]() Karanlık, henüz varmadan sabaha![]() ![]() Gün bitiyor sevgili ![]() Akşamla yüreğimize çekiliyoruz bir anda![]() Sen sabaha hasret, acele ediyorsun ışığa erişmek için![]() Ben akşamın kızıllığında sarhoş![]() Seçemiyorum bile akşamın rengini![]() Her yanım sevginle dolmuş![]() Seninle bir dakika, bir ömür gibi kaplıyor ruhumu![]() Farkı kalmıyor zamanların kısa ya da uzunluğunun"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vapurda martıları izleyen kadın Her yanında akşamdan kalma bir sancı![]() Ayrılığın hüznü sinmiş avuçlarına![]() Elindeki ekmek parçalarıyla, can olmaya çalışıyor kuşlara![]() Hüznü silkeliyorlar hep beraber usulca![]() Martılar ağzını kocaman açınca, ekmeğin lezzeti yarışıyor damaklarda![]() Şimdi, kadınla martılar dost olmuş birbirine![]() Zaman, sonsuzluğa akmakta![]() ![]() Kadın martılarla yeniden doğuyor mutluluğa ![]() Özgürlüğü soluyor, beraber uçmak için mutlu yarınlara![]() Bir martının kanadından yeniden keşfediyor hayatı![]() Tutundukça, ilmek ilmek işliyor ayrılıkları![]() Yeniden anlıyor kadın, kavuşmaların güzelliğini![]() Bir dakika için bile olsa, bir ömür beklemeyi![]() ![]() Sevgiliyle bir dakika ya da bir ömür ![]() Farkı kalmıyor sevince![]() Daha bir başka oluyor sevmeler![]() Özlemleri içinde büyütünce![]() Tadı ömre yayılıyor anlık kavuşmaların![]() Farkı kalmıyor, beraberliğin ya da ayrılıkların![]() Hep yanındaymış gibi sevgili, sonsuzluğa akıyor zamanlar![]() Onunla anlamlılaşıyor, O'nsuz geçen dakikalar![]() ![]() ![]() ![]() "Sevgili! seninle bir dakika ya da bir ömür![]() Ruhumu şenlendiriyor yokluğunda, gülüşün![]() Hüznü seninle seviyorum ilk defa![]() Sıkıca sarılmak için hayata"![]() ![]() ![]() Kadın, vapur ve martılar ![]() Hepsi ayrı gibi sanılan, ortak hayatlar![]() Deniz masmavi yine, insanlarda telaş![]() Sadece anılar yavaşlatıyor, bu hızlı akışı![]() Kadın adamdan ayrı![]() Adamda hüznün ve sevincin anlamlı kırıntıları![]() Kadın adama aşık![]() Adamda yeniden kavuşmaların sancısı![]() Kadın ve adam ayrı ama yanyana bakıyorlar martılara![]() Kadın ve adam kanat çırpıyor yarınlara![]() Dost martılar görüyor sadece adamı![]() Sevdiklerini beklerken adamlar ve kadınlar, sessizce vapuru kaplayan izdihamı![]() Vapur artık daha kalabalık, sanıldığından![]() Dakikalar daha uzun sanki, sevgiliye varıldığından![]() Hüzünler bile anlamlı şimdi, yağmur olup yerlere düşerken![]() ![]() Martılar sevinçle ayrılıyor vapurdan ![]() Umduğunu bulmanın ferahlığı okunuyor o masum bakışlarından![]() Adam duyuyor bu teşekkürü sadece![]() Kadın da adam kadar bir bilmece![]() Sır oluyor, birbirine aşkla yananların bedenleri![]() Sonsuzluğa erişiyor, sevgiyle bakanların yürekleri![]() Sadece vapur, adam ve martılar biliyor bu sırrı![]() ![]() Kadın gökyüzünden bakıyor son bir kez ![]() El sallıyor martılara usulca![]() Bir veda şarkısı fısıldanıyor sessizce![]() Rüzgarın şiddeti eşlik ediyor, sevinçle gelen hüzne![]() ![]() Sevgiliyle bir ömür ya da bir dakika ![]() Zaman hızlıca aynı noktaya akmakta![]() İşte sevgili![]() Aynı yerden gülümsüyor yine![]() Güzellikler, yaşanmayı beklemekte![]() İşte hayat devam ediyor yine![]() Martılar sarıyor hüzne bulanan yürekleri, sevgiyle![]() ![]() Kadın gülümsüyor ![]() Adam, süzülüyor ince bir tül gibi sonsuzluğun içinden![]() Adam, kadını sarıyor sessizce![]() Gece sabaha erince![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|