Açılmamış Yeşil Yapraklar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açılmamış Yeşil YapraklarAçılmamış Yeşil Yapraklar Yazısı - Açılmamış Yeşil Yapraklar Şule Meryem Canpolat - Şule Meryem Canpolat Yazıları Göğün mavisi ürkütürdü beni küçükken ![]() O enginlik korkuturdu düşlerimi![]() Baktıkça kaybolacağımı sanırdım mavilerin içinde![]() Üşürdüm ansızın, bana boşluk gibi gelen, derinliklerin içinde![]() Gökyüzü umutlarımızın merkezi olsa da, kıskanırdım kuşların uçuşlarını![]() Bizden farklı olarak onlara takılmış kanatlarını![]() Bir kuş değildim biliyorum ya da bir gökyüzü![]() Ama onlar kadar sevdim ben de umudu ve özgürlüğü![]() Büyüdükçe, benim de hakkım olduğunu düşündüm mavi hayaller kurmaya![]() Kimseyi takmadan uçan kuşlar kadar, hayatıma hakim olmaya![]() Şimdi açılmamış yeşil yaprakları sayıyorum dünlerden kalma![]() Kırılan kanatlarımı sarıyorum, yaralı bir kuş gibi![]() ![]() Oysa açılmayı bekleyen sayfalarla tamamlanır hayatlar ![]() Gerçekleştikçe birer birer, yeşerir umutlar![]() Hayallerimiz mavi sayfalarda, yıldızlar gibidir bazen![]() Bazen de, yeşil yaprakların arasında açan çiçekler gibi![]() Baktıkça doyamayız öyle ki![]() Gerçek olmasını isteriz, geçmişten beri![]() ![]() Renklere karşı kör olanlar, hayallerinde de isteksizdirler ![]() Herkes güzel şeyleri istese de hayat yolunda, çok az kişi gider hayallerinin peşinden![]() Hep açılmayı bekleyen sayfalarla, kalırız biz de![]() Yeşiller, maviler karışır birbirine![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açılmamış sayfaların arasında geziyorum ![]() Kiminde zamanın, bir ucuna atılmış duaları, kiminde başlayamadan bitmiş adımları buluyorum![]() Odalarında geziyorum çocukluğumun, geleceğe uzanan bir koridor buluyorum![]() Ben çocukluğumun yürüdükçe büyüyen, koştukça genişleyen odalarını, koridorlarını seviyorum![]() Hayal hayali açardı o odalarda![]() Çocuklar, neşeyle koşardı koridorlarında![]() ![]() Pencerenin perdesinden şekiller çıkarır, küçük mutuluklar kurardım o odalarda ![]() Bazen bir adada, bazen yemyeşil bir ormanda büyütürdüm hayallerimi![]() Açılmayı bekleyen yeşil yaprakları yürütürdüm su dolu havuzlarda![]() Rüzgar gülümü, çamurdan bebeğimi ve yarınlara kurulmuş düşlerimi hiç ayırmazdım yanımdan![]() Açılmamış sayfa kalmasın diye, güçlü duygularla vururdum her sabah karaya![]() Dalgalarımı toplardım bir sabah ansızın![]() Ve kendime akardım, vuracak sahil bulamadığımda![]() ![]() Şöyle doya doya çarpamadık, sevdiklerimizin koyuna ![]() Büyük hayallerden ve insanlardan korkanlarla beraber yaşadık yıllarca![]() Birbirine uzak ama yanyana![]() Söyleyemedik, korkular depreşmesin diye içten sevgimizi![]() Duvarlar örülecek diye, bizi aşan cesaretimizi![]() Korkaklarla aynı dünyada büyüdük![]() Onlar sustukça, susturmayı seçtiler![]() Biz sevdikçe, sevilmeyi![]() Aramızda bir susluk pay kaldı![]() Sevgiyi bilmeyen yürekler bizi yaraladı![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil yapraklar, mavi sayfalar ![]() Hepsi taze, hala hayattalar![]() Biraz umut, biraz cesaret![]() Sanma herşey bitti, başlamak için çok geç!![]() Zamanını bekleyen dualar gibidir açılmayı bekleyen yapraklar da![]() Bizi bekliyor güzel bir gelecek, mavi sayfalarda![]() ![]() Şimdilerde daha sıkı sarılıyoruz umutlarımıza ![]() Adım adım yaklaşıyoruz, yarınları güzelleştirecek hayallerimize Kuş titrekliğinde bekliyoruz bizi bekleyen sürprizleri![]() Takmıyoruz artık yoldan gelip geçenleri![]() Umudu ve huzuru bilmeyenleri![]() En çok, kendimizi ciddiye alıyoruz şimdi![]() Kapalı kalmasın diye, ellerimizle boyuyoruz sayfaları![]() Önce kendimiz götürüyoruz, huzuru![]() Umut oluyoruz, yeşersin diye çiçekler, kalem tutan ellerimizle![]() Artık hiçbir şey ukde kalmasın istiyoruz gönüllerde![]() Siyahlar, griler olmasın hayat defterinde![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluğumun koridorlarında bir kelebek ![]() Konuyor ansızın omzuma, birazcık ürkek![]() Kanatlarını havalandırıyor dost topraklarda![]() Birbirimize bakıyoruz aynı anda![]() Vakti gelmiş müjdeler gibi gülümsüyor önce![]() Kendinden emin, kanat çırpıyor sonra![]() Bir kelebeğin uçuşu kadar serin hayallerle kendime dalıyorum![]() Omzuma konan müjdeyi, yürekten sarıyorum![]() Çok seviyorum kelebeği ve çiçeği![]() Bekliyorum yeniden konacağı günleri![]() ![]() Umut, yaprak ve güneş ![]() Hepsi aynı, hepsi kardeş![]() Hangisini istersen onu seç!![]() Gelecek, aşkla harekete geçenleri bekleyecek![]() Sen geç kalmadan varanlardan ol![]() Her sayfasıyla tarih yazanlardan![]() Kirletme hiçbir yaprağı, zayi etme ne olur, sana sunulmuş bu hayatı![]() ![]() "Biraz aşk, biraz umut ![]() İşte hayat defterinin renkleri![]() Seni bekliyor mavileri, yeşilleri![]() Önce içten gülümse![]() Sonra koş, sevgiyle![]() İyi günler seninle!![]() Sen yürekten istedikçe!"![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|