Kırmızı Halı 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Halı 2Kırmızı Halı 2 - Şule Meryem Canpolat Bir bayram sabahı uykulu gözlerimi açtığımda ablamı görüyorum karşımda ![]() Ablam o sabah tatilden dönmüş, yalnız ufak bir kaza geçirmiş bir şekilde duruyor karşımda![]() Onu yaz evimizin olduğu köyümüzde bal arısı sokmuş ve yüzünün yarısını şişirmiş nerdeyse![]() Böyle garip uyanıyoruz bayram sabahına ahşap evimizde![]() Ama bu şişlik bile gölgelemiyor çocuksu sevincimizi![]() ![]() İşte şimdi ahşap evimizdeyiz ![]() Yine deli dolu, yine sevinçliyiz![]() Annemin salona koyduğu uzun, güzine sobanın tepesine çıkıp, sırayla aşağı atlıyoruz ahşap medivenin yanından![]() Gülücük seslerimiz kırmızı halıya karışıyor![]() Belki bu yüzden çok renkli, bol çiçekli duruyor![]() ![]() ![]() "Bugünlerimizi de aynı heyecanla anlatacağımıza eminim Ama geçmiş hep yaşandıktan sonra daha çok anlam kazanıyor![]() Ve kaçırılan her dakika, özlemler bırakıyor mutluluğa aşina ruhlarımıza![]() Bu yüzden çok seviyoruz mazimizi![]() Kimseye göstermeden saklıyoruz hüzünlerimizi![]() Bir sandıktan farksız duruyor geçmiş gözlerimizde![]() Ağladığımız ve güldüğümüz günler hep zihnimizde"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annem biraz daha büyüdüğümüzde anlatıyor o günleri bize ![]() Bayram sabahlarına dair anılar süslüyor iç dünyamızı![]() İçimiz cız ediyor, duyduğumuz her güzel şeyde![]() Ve yeniden okuyoruz hayatı işte şimdi hep birlikte![]() ![]() Ablamın bir bayram sabahında sevinçle uyandığını öğreniyorum bu anılardan birinde ![]() Yastığının altında babamın bir gün önce ilçe pazarından aldığı çoraplar![]() Ve yaz evini saran küçük mutluluklar![]() Ablam kimse almasın diye yastığının altında saklıyor çoraplarını![]() Ve gerçekten tarif edilemeyecek mutluluklar sarıyor bu evin dört yanını![]() Ben henüz çok küçük olduğum için, sonradan duyarak eşlik ediyorum bu mutluluğa![]() Az bir şeyle yetinmeyi bilen eski günlerimize![]() İçim cız ediyor şimdi bile hatırladıkça bu güzellikleri![]() Düşündükçe dünyamızı kaplayan alma hırsını![]() Tükettiği şeylerle, huzuru da tüketmeye alışmış gençliğimizi![]() Yine de mutlu olamayan benliğimizi![]() Kapatıyorum yeniden gözlerimi![]() Kırmızı halıyla büyütüyorum en güzel düşlerimi![]() ![]() "Her çocuğun çocukluk algılayışı ve geçmişe bakışı farklıdır ![]() Kimi çocuk özlemle ve iştiyakla anlatırken o günleri, kimisi sitemlerden, ihmallerden dem vurur hatırladıkça![]() Bakış açımız çocukluğumuz kadar, bugünlerimizi de etkiler bu yüzden Kiminde kasırga etkisi yaparken geçmiş, kimisi için neşe saçar![]() Ben de çocukluğunu tüm yokluklarına rağmen güzel hatırlayanlardanım işte![]() En deli, en çocuk hallerimizi özlemle anımsayanlardanım![]() Adı üstünde sadece çocuğuz![]() Ve öyle saf, öyle dopdoluyuz umutlarla![]() Yarına kurulmuş düşlerimiz yok belki o yaşlarda![]() Ama her gün bizi bekleyen değişikliklerle biz rengarengiz![]() Plansız, tasasız ve yeni şeyler öğrenmek konusunda pek bir telaşlıyız![]() İçimizdeki merak bizi korkusuz yapıyor öyle ki![]() Ne ateşin koru, ne yol kenarındaki su arkı ve ne de bir köpeğin havlayışı ürkütmüyor bizi"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ablamın gelişi çift bayram oluyor benim için o bayram sabahı ![]() Evde bizzat bayram havası esiyor o sabah![]() O sabah da diğer sabahlar gibi, umutla açıyorum çapaklanmış gözlerimi![]() Kocaman ve sık kirpiklerimin arasından zorla bakıyorum beni sevindiren sürprizlere Annem yetişiyor, yüzümün yıkanmasına Bazı sabahlar dakikalar süren yıkama işine![]() Neyse doktorun verdiği damla yetişiyor bu defa, imdadımıza![]() Alerjiler de, karamsarlıklar gibi uçup gidiyor gökyüzüne![]() Annem eli hünerli bir terzi bir yönüyle![]() O bayram da annemin elinden giyiniyoruz en yeni elbiseleri![]() Tül eşarplardan yapılmış, kat kat eteklerimizi kah Kah da uçları pileli renkli kıyafetlerimizi![]() Oyuncak bebeklerimiz de nasibini alıyor bayramlıklardan![]() Onlara da kıyafetler dikiyoruz artan kumaşlardan![]() Bayram tüm sıcaklığıyla geliyor bu kente![]() Seviniyor öyle ki, oyuncak bebekler bile![]() ![]() "En acı şeylerle, en tatlı şeyler unutulmazmış kolay kolay ![]() Kırık parçalarından geçmişin, bunlar şimdilik akılda kalanlar![]() Geçmişin güzel yanlarıyla ancak, yeniden kurulabilir hayatlar![]() Bıkmadan mazisine, seyahat yapabilmeli bu yüzden her insan"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı halı! ![]() desenlerinden çiçekler topluyorum son kez![]() Renklerinden yeni dünyalar![]() Hissettiğimiz ölçüde bayramlar göreceğimize inanıyorum seninle![]() Takılmadan senelere, çocuksu gülüşler bırakıyorum yine senin üstünde![]() Annemin beni çağıran sesiyle bölüyorum şimdilik bu güzellliği![]() Ve bir kez daha kapatıyorum, seninle odama açılan pencereyi![]() En çok senin farklı renklerine aşığız şimdi![]() En çok o renklere hasret![]() Güzel kardeşliklere muhtacız şimdi![]() Onunla kurulur ancak güzel bir gelecek![]() ![]() ![]() Kırmızı halı! ![]() Çocuk saflığıyla bir kez daha bakıyorum sana![]() El sallıyorum işte yeniden geçmişte kalan baharlara![]() Perdeyi isteyerek kapatıyorum bu kez de![]() Yeniden açmak ve yenilenmek istiyorum bir kez daha![]() Bekle beni küçük çocuk![]() Küsmeden hayata![]() Özletme bana kendini nolur![]() Bir daha, bir daha gel yanıma![]() ![]() Bayramımız bayram olsun ![]() Çocukluğumuz daimi Telaşlarımız anlamlı olsun![]() Huzurumuz baki![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|