Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
demir, kanatlı, kuş

Demir Kanatlı Kuş

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Demir Kanatlı Kuş

Demir Kanatlı Kuş Yazısı - Demir Kanatlı Kuş Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları

Her zaman ki gibi yağmurlu günden sonra uykusuz gecelerimden birini yaşıyordum,televizyon pek açmadı,kitap okumayıda canım istemiyordu

Elim yıllar önce kapatıp bir daha açmak istemediğim çekmeceye gittiÇok eskiden gelen mektuplarımı nasıl katlayıp koymuşsam öylece duruyordu,lavanta kokusundaydı anılar yineHepsini teker teker yeniden okudum,alıp götürdüler beni satır satır yıllar öncesineO veda anını hiç unutmuyorum

Unutamıyorum

Babam, kızım Almanyaya ablanın yanına gidiyorsun dedi,durup dururken anidenÇocuk aklı işte sevinmiştim o zamanlar

Gerçektenmi? yaşasın diye babamın boynuna sarılmıştım

Bir kaç hafta geçtikten sonra ayrılık vakti gelip çatmıştı

İlk defa görmüştüm böyle bir şeyi,demirden kanatlarıyla öyle heybetli duruyordu ki karşımdaGüm güm atmaya başladı küçücük kalbim

Nasıl olurdu da kocaman demirden kuşa biner ve göklerde uçardım,nasıl olur da kendi öz vatanımı bırakıp çıkıp giderdim sıcacık yuvamdan

Annem dülbentin kenarıyla gizli gizli silmeye çalışıyoru belli etmeden göz yaşlarını, ne yapacağını bilmez san ki olan bitenden bihaber şaşkın şaşkın bakınıyordu sağa sola

Babam, ilk defa gözlerini buğulu görmüştüm ve o çocuksu yüreğim en çok bunun için üzülmüştü o gün, yüzü soluktu, arada bir gözlerime bakıyor sanki her an ellerimden tutup hadi bebeğim evimize gidiyoruz göndermiyorum seni ne yaparsın bu çocuk yaşta elin gurbet ellerinde asla bırakmam diyecek gibiydi

Ben büyük bir heyecan ve korku ile ailemden ayrılıp almanyaya ablamın yanına gideceğimi niçin ve niye gidiyo olduğumu da bilememenin şaşkınlığı içerisindeydimSanki bu gün gidip yarın istersem geri gelecekmişim gibi geliyordu bana

Babam arka arkaya sigara yakıyor san ki bir daha göremiyecekmiş gibi yüzüme bakıyordu

Birden hıçkırıklara boğuldum, ağlıyordum

gözlerimden akan yaşları elimin tersiyle ile silerken babacığım ne olur beni gönderme gitmek istemiyorum demek istiyor fakat bir türlü diyemiyordum

Okadar deli çarpıyordu ki çocuksu kalbim, minicik göğsüm dövülüyordu sanki

Sarıldı annem kokladı öptü gözlerimden,en son o zaman yaslamıştım çocuksu duygularımla başımı annemin göğsüne

Babam, ah canım babam yinede kızamıyorum ki sana

Kucakladı, güle güle canım kızım sakın bana kırılma böyle gerekiyordu senin geleceğin için evet demeliydim kendine iyi bak yavrum derken süzülüyordu gözlerinden hüznün renksiz incileri bir bir yanaklarından

Uçağın küçücük penceresinden el salladım onlara

O demirden kanatlı kuş tüm heybetiyle uçurdu beni gük yüzünde, çok uzak diyarlara taşıdı

Sonradan duydum biten sigara baketine benim için şiir yazmış babam

Yavru kanatlandı oçtu gidiyor

Nice yürekleri yaktın almanya

Döndü vatanına bay bay ediyor

Kahrını çekmekten bıktım almanya

Bu genç yaşta kahır çekmek zor gelir

Derdin yüreğimde eller ne bilir

Bilmem ayrılığın sonu ne olur

Düşünmekten canım yaktın almanya

Ah almanya hem senden hem yağmurlu ve uykusuz gecelerinden bıktım, bırak artık yakamızı diyeceğim fakat sende çok meraklı değilsin hani bizlere

Ogün bu gündür çok severim türküleri

hele zülüf dökülmüş yüze bu türkü beni inanılmaz içten yaralar çünkü o veda günü arabada bu türküyü dinlemiştim

Sepkin Coşkun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com