Prof. Dr. Sinsi
|
Yanıyorum
Yanıyorum Yazısı - Yanıyorum M Ali Gökhan - M Ali Gökhan Yazıları
İnce gerdan, geniş kalça  Ya da sevdiğine sımsıkı sarılan bir kadın mı? Hangisi kadın? Erkeğinin güçlü olması için O'na kol kanat geren ama ayaklarını O'na yıkatmak isteyen mi? Hangisi gerçek kadın? Sanırım tüm kadınlar ''hoş olayım olmayayım,O yar benim kime ne '' diyebilme cesaretini gösterebiliyorlar  Kanın damarda akması için kalp mi yoksa kadın mı gerekli sizce? Bir kadınla akabilir mi kan? Bulaşık yıkarken hangi canlı bu kadar işveli olabilir ki? Köle deniliyor ya,anlık değildir bu kavram  Her erkeğin olması gereken konumdur  Yöneten,seven,izah eden kadındır  Erkek bir kadın O'nu koltuk altına aldığında erkektir  Erkeğe düşen koltukaltını koklamaktır O kokunun rahatlatıcı ve güven verici gücünü hissetmek belki de  ''Buraya gel'' kelimesi için değmez mi? ''Buraya gel,kimsenin giremediği yer senin!''  Sen gel  Tersi mi bunun,Orada kal!  
Sana kapımı açtım ey sevgili Köle:Bunun için bana minnettar olup,önümde gerektiğince eğilmelisin Başkasına değil,sana açtım   
Sırılsıklam yanıyorum sana Yüzüm çamurlu ıslak, yüreğim yangın  Islaklık benden, çamur senden  Oysa yüreğimi söndürmek için harcayacaktım ben o ıslaklığı, çamuru seyreltmek için değil  
Yapış yapış yanıyorum sana  Ben yanarken nasıl birşey olduğunu anla diye yapışıyorum sana  
Soğuk soğuk yanıyorum sana  O kadar soğuttun ki yangın bile beni ısıtamıyor  
Yakamadın belki sevgili  
Yaktığın canımdı,yüreğim değil  Bu yüzden kolay söndü  
İşte tam bu yüzden artık yanınca terliyorum  Ve asla kendim silmiyorum koltukaltımı  
Yakan siler, silen yakandır    
Yakar yakmaz gelme sevgil! Çünkü sırılsıklam yanıyorum ben sana  
Terimde boğulalım ikimiz,tenimde,terimde  
Söndüremeyeceksen sen bu yangını, anneni de çağır gel  
Yok, yangınıma annen birşey yapamaz  
Evimde sifon bozuldu, temizleyecek bir dil lazım, annen o yüzden gerekli  
Depeche Mode  Güzel de söylüyordu,Bornova çıkışında,tam Kipa'nın önünde,kapısı açık iki araba dolusu insan,otobüsü beklerken  Şarkının adı WRONG'du galiba  
Öyle baktı bana ve gözlerini öne eğdi  Hep bakması gerektiği gibi baktı,ayak uçlarıma  
Kaçamak kaçamak bukez  
Normlar O'na ve herkese sarılmasını öğretmişti veda anlarında  Ayağıma kapanması zayıflık olurdu değil mi Giderken sadece bu hareketi ile belki arkadaşlarını da kaybedebilirdi  
Ne kadar çok doğrumuz var bizleri üzen 
O kadar doğrularımız var ki eşiyle sevişemeyen insancıklar yaratan  
O kadar doğruyuz ki veda bile ettiremeyen  
Veda bile edemeden uğurladım sevgilimi  !
3 yıl önce yaz tatilini köydeki evimizde geçirmeye karar verdik Aşırı büyük olmayan bir bahçemiz var bizim Mahsulü genellikle yarıcı denilen kişilere toplatırız  Gelirin yarısını toplayan alır,yarısını biz O yaz hadi kendimiz toplayalım dedik 
Köy evi tabii,bakımsız,2 odalı,basit bir divan,ufak bir yatak,bir ocak,4-5 tabak çanak  
Başka ne olacak Aşk dışında  
Öncelikle iki çekyat,bir tane yatak,bir fırınlı ocak ve tabak çanak aldık  Az kalsın unutuyordum,bir de büyükçe mangal  Temizlik için iki kadın üç gün uğraştı ancak toparlayabildi evi
Mangalda çay yaptınız mı hiç?Sabah 05:30'da,gün ağarırken, takaların denize açılışını izlerken,fokurdayan çaydanlık ve yan tarafında hafifçe kızaran sucuklar  
Serin olur Karadeniz sabahları,kızları bu yüzden biraz sertizdir Hafifçe ürperirsin,soğuğundan,kızından  
Közün altına patates ve soğan da koyarsın Kumpirmiş,hah  En güzel kumpirde bu tadı bulamazsın  Yapaydır kumpir,kömürün o isini,Karadeniz kızının sertliğini almamıştır Aslında kömür demek de yanlış oldu Bizim oralarda mangal için kömür alana biraz salak derler de!Kuzine de odun parçalarını köz yaparsın ve mangala koyarsın  
Aman tanrım,tereyağını unuttum!Hayır,market tereyağı değil,köy tereyağı  
Market tereyağı ile kumpir,köy tereyağı ile aşk yapılır   
O sıcak patatese bile direnir erimemek için  Eğer erirse lezzet katar,Karadeniz kızları da bir erirse hayatı muhteşem hale getirir  
Öyle bunalıma falan da girmeyiz biz Karadeniz kızları, zor sever ama tam severiz  Gideni de vururuz  Tenimiz biliriz sevdiğimizi,gurur duyarız erkeğimizle,artık sevilecekse biz sever,dövülecekse biz döveriz  Başka kimse dokunamaz Çeyizimizin olmazsa olmazıdır el işi 7,65'lik  
Tanrıya kızıyorum bazen O fokurdayan çay içilemez,o sucuklar,o patatesler yenemez  O kokular yenmemeli Buna bir kural koymalıydı  Demeliydi ki;ey kulum,bunları sadece kokla,gözlerin takalarda,çek içine kokuyu ve bak güneşimi ağır ağır doğuruyorum senin için 
Öl sen burada   İşte benim mucizem bu!
Sakın aklınıza o an beni topuklu ayakkabılı,etekli getirmeyin  Şalvarlı ve potikliyim  Oje falan da yok  Sağ ayağım kıçımın altında, sekide oturuyorum  
Kahvaltı uzun sürmemeli,iş var yapacak   
Dizliklerini giyip geldi eşim  Her köy evinde bir katır gerekir  Bahçeye yürüyerek inecek değilim  
Sırtına binip ilk toplayacağımız yere kadar gittik  Uzun sürdü biraz,ertesi gün kesinlikle bir kızılcık sopası bulmalıyım  
2 çuval toplandı,keşke biraz daha şişman ve yapılı olsaydı  Çuvalları sırtına yükleyince bana oturacak yer kalmadı Kızdım yapılı olmadığı için  Döner benim gözü kızınca  İyi ki zamanında bu ağaçları dikmiş atalarım  Bağladım bir ağaca  Yok öyle kamçı falan  Köy yerinde sopa olur Ne hakkı var zayıf olup beni yürütmeye?Benim yürürken baldırlarım ağrıyorsa, O'nunda sopa ile acır  
Burada kesmeliyim iş saati geldi Fantezi sandınız değil mi? Değil,fantezi değil bu  
3 yıl oldu bu tatilimizi yapalı  Ertesi yıllarda bir otelde poşette tereyağı ile kahvaltı yapmak çok zor geldi Kumpir mi? Hayır yemedim,aşığım ben, kumpir yiyerek Tanrı'yı yadsıyamam  
Serin olur gün ağarması Karadeniz'de   Ojeyle,pedikürle değil,sopa ile köle yapar Karadeniz kızları   Kolay vurmaz,vurunca da iz bırakır,tende değil,kalpte  
M Ali Gökhan
|