Ben En Çok Kuyruklu Yıldızı Sevdim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben En Çok Kuyruklu Yıldızı SevdimBen En Çok Kuyruklu Yıldızı Sevdim - Şule Meryem Canpolat Gece, kapıda oturuyorum, her yerde sık ağaçlıklar ![]() Bir yıldız tutuyorum, gökyüzü hep yıldız![]() Seçmek ne kadar da zorlaşıyor bir sürü yıldız içinden, tek bir yıldızı![]() O an hayallere dalıyorum, sevdiklerim geliyor bir bir aklıma![]() Bir yıldızı andırıyor gözümde her biri![]() Tutmaya çalışıyorum, tutamıyorum yıldızları![]() Kuyruklu yıldıza takılıyor gözlerim, bir uçurtmayı andırıyor düşlerim![]() Gerçekleşmesini her istediğimde inliyor ruhum, basılmış gibi kuyruğuna, her engelde![]() Sancılara kalıyorum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedemin gaz lambası bölüyor düşlerimi ![]() Alıyorum kendimi yıldızlardan, lambaya saçılıyor ümitlerim![]() Sıcacık küçük bir alev, gökyüzündeki yıldızlardan daha gerçekçi geliyor o an![]() Küçük mutluluklarımmış yanan, anlıyorum![]() Çok uzaklarda aramadan güzellikleri, yakınımda olanları farkediyorum![]() Seksenlik dedem dikiliyor karşıma, bir çınar gibi![]() Sevinçleri kadar, yemyeşil gözleriyle ağlar gibi![]() Lambayı tutan el onun eli![]() Bir yıldız olup geceye kayıyorum![]() Işık ararken ışık olmam gerektiğini anlatıyor karanlıklar![]() Dedemle maziye akıyorum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu harman bir sürü çocuğun oyununa eşlik etti ![]() Kimisi kızılderili olmayı, kimisi de kovboyluğu seçti bu oyunlarda![]() Kimse sormadı bana hangi oyunda, hangi rolü seçtiğimi!![]() Bilemedim ben de beyazı mı, karayı mı kendime biçtiğimi![]() Denizi mi, adayı mı bu uzun yolda?![]() Hiç kimse kendisi seçmedi belki de, rengi gibi rolünü de![]() Harmanda kaldı sanki çocuksu umutlarım![]() Terketmiyor beni iç yangınım![]() İşte yalancı ata binen benim![]() Elimde atımın hayali yuları, başımda arkadaşlarımın verdiği uzunca kuş tüyü![]() Gidiyormuş gibi yapıyorum herkes gibi ben de![]() Atım şaha kalkıyor, çığlıklarım yükseldikçe göğe![]() At da ben de sakin değiliz![]() Aslında ikimiz de birbirimizden deliyiz Baktıkça kendime, öylece kalıyorum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi yeniden yıldızlarda aklım ![]() Hep birini sevmekten, açlıkta kalbim![]() Baktıkça doyamadığım, doydukça acıktığım yıldızım, işte karşımda![]() Kuyruğu ne uzun ne kısa![]() Ah şu yıldızlar hepsi başıma bela![]() Dökülürken, gece her biri ayrı ayrı göğüme![]() Ne zaman birine umut beslesem, ay ikiye bölünüyor, bakışlarım yarıyor ne varsa, yıldızlar dökülüyor avuçlarıma Her birisi sönmüş oluyor elime düştüğünde![]() Işığını yitiriyor, ben sınırsız sevdikçe![]() Belki kaldıramıyor yıldızlar sevgimi, hoş göremiyorlar deliliğimi![]() Bilemediklerimi topluyorum yerden![]() Ansızın çıkıyorum, gecenin içinden![]() Gündüz daha şaşkın yapıyor ba/kışlarımı![]() Yabancılaşıyorum herşeye![]() Hazanla dolu tüm mevsimlere![]() Ne gündüz ne gece diyor bir ses taaa derinlerden![]() Geçmek gerek diyorum ben de, mevsimlerden Yaz oluyorum, kış oluyorum, yanıyorum, üşüyorum![]() Ben bunları neden yaşadığımı bir türlü anlamıyorum![]() Yıldızım geliyor aklıma, sonsuzluğa kayıyorum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedem akşamları gökyüzünü izletir, yıldızların isimlerini sayardı bize tek tek ![]() Şu samanyolu, şu çoban yıldızı, şu kuyruklu yıldız!![]() Ben kuyruklu yıldızı sevdim en çok![]() Kuyruğuna rağmen, bastıkça yürek inleten![]() Sevdikçe, uykularımı bölen kuyruklu yıldızdı işte, benim yıldızım![]() Belki o da tüm yıldızlar gibi bir yıldızdı![]() Ama o benim yıldızımdı, bu yüzden özel, kuyruğuna rağmen güzeldi![]() Sevdim, yıldızımın kayışını izledim sevdikçe![]() Kalbimi hüzne boğan acılar terketmedi öyle ki, kuyruklu yıldız sadece benim deyip, sahiplendikçe![]() Kendiyle savaşmanın adıydı aşk, kendi cephemde yenildim![]() Sevdikçe büyüdü gözlerimde aşk, korkak kahramanlar büyüttüm düşlerimde![]() Bir sabah ansızın terkedildim![]() Ben en çok kuyruklu yıldızı sevdim![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karanlığa alışmıştım bir yarasa ürkekliğinde ![]() Bazen çarparak taşlara, bazen yararak geceyi![]() İklimim geceler boyu kış, kışlar boyu geceydi severken![]() Kuyruklu yıldızım bunu hiç bilmedi![]() O hep gökyüzünde olmayı sevdi, kuyruğuna basılmasını hiç istemedi![]() O hep yalnızlığı seçti, yıldızlar içinde kuyruğundan başkasını istemedi![]() Belki biraz farklıydı, hep biraz mağrur, biraz asiydi![]() Ama yıldızdı o da işte, tüm yıldızlar içinde Işık olmaktı görevi sadece, gecenin derinliğinde![]() Kuyruğunu topladı bir akşam, saklandı gecenin içinde![]() Işığını sakladı her gece, göstermedi kimseye![]() Herkes onu karanlık sandı![]() Oysa o benim kuyruklu yıldızımdı![]() Öyle ışık dolu, öyle derindi![]() Ben sadece kuyruklu yıldızı sevdim, sevdikçe yerildim![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zor olsa da karanlıktan sonra aydınlığa karışmak, gündüz bereketini esirgemedi ![]() Sevince böyle derinden, güneş ısıttı, yıldızı kayanların yüreklerini![]() Gece aşkların ve acıların yatağı olsa da, gündüz yetişti, kalbi hastaların ahına![]() Kapladı geceden kalan acıları![]() Gece uzun ve yıldızlı olsa da, merhem olamayınca ışığı, gündüz sardı kalbi yaralıları![]() Işıkların birisi yanıp, diğeri sönerken, hiç ses gelmedi kuyruklu yıldızdan![]() Hiç renk vermedi kendi ısssızlığında![]() Kimse bilmedi öldü mü, kaldı mı?![]() Adı kuyruklu yıldız olmasa, herkes diyecek belki de, o hiç yaşadı mı?![]() Bir hayaleti andırdı kuyruklu yıldız![]() Gökyüzünü ağlattı gizli isyanı![]() Yıldızlar içinde bir yıldızdı kuyruklu yıldız da oysa![]() O hep gökyüzünün dışında kaldı![]() Belki kendi seçmedi kuyruklu yıldız olmayı![]() Kendine dolup bir gece, ansızın kaybolmayı![]() Öyle bakakaldım yıldızıma![]() Aşk şarkıları eşlik etti yalnızlığıma![]() Ben kuyruklu yıldızı çok sevdim![]() Sevdikçe yıldızımın söneceğini nerden bilirdim?![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gece yol verdi gündüze ![]() Aşk, söz verdi, yüreklilere![]() Yol yalnız devam etse de![]() Aşkın hatırı için yaşamayı seçtim![]() Ben kuyruklu yıldızı çok sevdim![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|