Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
huzur, tatlı

Bir Tatlı Huzur

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Tatlı Huzur

Bir Tatlı Huzur - Şule Meryem Canpolat

yerli yersizGüneşin doğuşunu seyrediyorum ruhumdaki karanlığın sabaha uyanışında

Bestekar demiş ya mealen; ne yazdan, ne kıştan, lütuf arama başka yerden, ne bakıştan, ne gülüşten, zerre teselli yok kimseden, ruhumun Kalamış'larında huzuru arıyorum kendi kendimeBiliyorum ki huzurun sesi olacak yürek meskenimGenişleyip dağılacak hayal evimin içinde rengarenk gülücüklerimBir tatlı huzura dönüşecek geçtiğim yollar, ben sevinceAmalar, keşkeler yolumu bölemeyecek, huzuru içten dileyinceYürümeliyim öyleyse hiç durmadanAşkın sırrını kendimde çözmeliyim

Sıkılmasak gündelik telaşlardan, aşkı aratmazdı geniş zamanlar, daralmazdık biz de, olmazdık huzurun derdindeNe zaman ki başımızı kaldıramadık dünya dolusu yoğunluktan, huzura baş koyduk, bilinmez yollara koyulduk seyyah gibiAşkı aradık cefada, huzuru aradık kalp yangınlarındaBir tek aşk, dünyalı gibi bakmadı bize, farklı geldi ismi bilinmeyen başka mevsimlerdeAşka talip olduk, bir tatlı huzura ömrümüzü koyduk, hayatın viran eden yokuşlarında

İçim kalabalıklaşıyor, her köşede çığırtkanlar, ruhum derman arıyor her yanımı sarıyor dermansızlıklarDerdim dermanımda mı dersin, huzuru yüreğimin, huzursuzlukta?Bir dar yoldan sonra bulurmuş insan, en geniş yolları, genişlik belki de darlıkta?Kimbilir!

Yürüyorum ruhumun Kalamış'larında, karşımda huzuru arayan bülbüllerFeryatta, baktığım ne varsa, güller gizli haykırıştaBülbülün sesi var, gülün deli eden rengi, her yaprakta kan damlacıkları bülbülden mirasHuzur aşkta mı dersin, her şeyde olan biraz aşk?Huzurun adı yok belki de, tatlılığı acısındanİç çekişlerinde akşamların, dile dökülmemiş isyanında, her zerreninVarlığa haykırışı belki de başı sonu belirsiz yolların? Ne dersin!Sen olsan huzuru nasıl tarif edersin?

Biraz ses yürekten, biraz derman kürektenAşk çıkagelecek gittiği seferden, dinlenecek yüreğim, ruhumun Kalamış'ındaSevgililer ah etmeyecek, sevilenin gelmeyişindenAkşamlar neşelenecek, her sabah güneşle, ışık kaplayacak her yeri Kalamış'taBir tatlı huzur saracak, üşüyen yürekleri

Ay parlayanda büyüyor gözlerim, gündüzle açılıyor hayal penceremSen gülümsüyorsun, gülümsüyor bu evBambaşka oluyor hayat Kalamış'taAşkın sır perdeleri aralanıyor gözlerindeİşlerim, telaşlarım anlamsızlaşıyor o anİçimde buluyorum seniYok teselli kimseden biliyorum, içimden seviyorum seni

Öfke bulutları terketsin bu kenti, hırs örerken sinsice ağını, kin dolu yüreklereSevgi mevsimsiz dökülsün avuçlarımıza, şeytan yeni oyunlar düşlerkenSevenler kavuşsun yüreklerin Kalamış'ında, bir tatlı huzurla büyüsün mutluluklarHani yazıda kalmasın, erisin sevgiyle, buzdan krallıklarBu yollar yare çıksın, engeller usandırmasın Kalamış'ta

Endişelerimi rüzgara savuruyorum, fularımı delip geçiyor aşk, kapılıyorum bu yolun ahengineAğaçlar eğiliyor aşk gelince, eğiliyorum tevazu içre unutup gururu, kibri, güzelleşiyor KalamışBir tatlı huzur buluyorum, şenleniyor hayal evim, yürüyorum Kalamış'ta

"Münir Nurettin Selçuk' un Kalamış isimli eserinden esinlenilmiştir"

Şule Meryem Canpolat

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com