![]() |
Anne Bana Sarılsana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Bana SarılsanaAnne Bana Sarılsana Yazısı - Anne Bana Sarılsana Deniz Hatipoğlu - Deniz Hatipoğlu Yazıları Aileye yatırım yapmak lazım ![]() Evlilik çocuklar ve yaşam bizi kendine öyle bir bağlamakta ki, ne yaşımızı tam anlamıyla yaşayabilmekte ne de kendimizin değerini fark ettirmekte ![]() ![]() Söz aile ise sükût edip dinlemek lazım değil mi? Nice şahsiyetler, müptela zenginliğe olan ihtiraslarının yerine sevgiyi koyarlar ![]() Kendi düşüncelerini empoze ettirmeye çalışan deli akıllılar laf cambazlığına soyunup milleti soyarlar ![]() ![]() Hayatın akışına gerçekten kapılıp kendini aşmak çabası ![]() ![]() İşte bu ehemmiyetsiz şekil, çocukları etkiler yaşamda ![]() Para, mal, mülk; hissettirilmeyen sevgi ve saygının yerini almakta hiç gecikmez ![]() ![]() ![]() Sevgi olmalı yürekten geçen ve de öyle bezenmeli ki, evliliklerin süsü sübyanlar üzülmesin Ailenin önemi mühim ama sözde olmamalı ![]() ![]() İşte size en ufak bir örnek ![]() ![]() Anne yorgun, işten eve gelir ![]() Çocuğu kendi odasında; ya ödeviyle ya da oyun arkadaşlarıyla sohbette ![]() ![]() ![]() Bu esnada baba da gelir eve ![]() Gün bitmiş ve eve dönmüşlerdir bütün enerjilerini bitirerek Ev rahatlık huzur dur ya ![]() ![]() Ama onlarda maalesef öfke kusma yeri olmuştur ![]() ![]() Kadın her zamanki mutfak telaşıyla oğluna bile selam vermeyi unutur ![]() ![]() Baba hemen açar televizyonu güncel ne var bakmak için ![]() ![]() Oğlan duymuştur geldiklerini, ama yerinden kalkmaya bile tenezzül etmez ![]() ![]() Onu sayan, seven yoktur düşünseliyle yorgundur ![]() ![]() Ne zaman ki, yemek servisi başlarken anne odayı ziyaret eder ![]() Aman Allahım burası ne böyle Oğlum insan bir toplamaz mı! ne bu yatağının hali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() laflar o kadar hızlı bir şekilde sıralanır ki ![]() ![]() ![]() Çocuk daha ağzını açamadan yine laf anne de dir : Hadi hadi sallanma hemen gel bak yemek hazır ![]() ![]() ![]() ![]() Haaa bak ödevlerini bitir hemen yarın sporun var unutma ![]() ![]() Deyip çeker gider ![]() ![]() Çocuk alışmıştır bu düzene hiç yadırgamaz ![]() ![]() Ve günler biraz sohbetli biraz bağırmalı pasif aktif geçer ![]() ![]() ![]() Hafta sonları gezmekler olur ![]() ![]() ![]() ![]() Ama oğlanın bir kez düşüncesi alınmaz ![]() ![]() Ve en acımasızlığı da başka çocuklarla kıyaslanır olmasıdır ![]() ![]() Baba bütün arkadaşlarıyla maç, günün politik düşüncelerini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oğluyla hayatında konuşmadığı kadar konuşur ![]() ![]() Anne desen aynı ![]() ![]() ![]() Çocuk kendine arkadaş arar bulamaz kafasına göre ![]() ![]() ![]() Anlatmak bağırmak haykırmak ister ![]() ![]() ![]() Ama nafile ![]() ![]() Bu aile ortamında sevgi olduğunu belki söyleyebiliriz ![]() ![]() nasıl bir sevgi saygınlık tır ki bu? Göstermelik ![]() ![]() ![]() Yakınlık yok temas yok hele ki saygı hiç yok ![]() ![]() Bu sevgi açlığını doğurmaz mı sanırsınız Hemde nasıl doğurur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen sahiplenme duygusu yaratır ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek ailede gördüklerimiz bir kaçı ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bir de şiddet olduğunu varsayarsak ![]() ![]() ![]() ![]() İşte aile bu kadar önemli toplumda ![]() ![]() İnsanların sadece evlenmek için evlenilir düşüncesi bir sürü kompleks sahibi özgüven eksikliği korkak ve saldırgan insanların doğumuna neden oluyor ![]() ![]() Kendini yetiştiren sevgi dolu olan insan başkalarının hayatlarıyla ilgilenmek yerine sadece kendi ailesiyle meşgul olup sevgiyi onlara ihsan eder ![]() Bu daha eğitimli çağdaş bir topluluğa, sonunda da merhametli ve haklara saygılı ve barışsal ülkeye yönlendirir ![]() ![]() Kimse özgürüm diye başkasının özgürlüğünü çalmaz ve hastalıklı ruhlar akılcı zenginliğe dönüşür ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden çocuklarımızı kral görüp onlarla öyle konuşmalı ![]() ![]() Bağımlı değilde ailesine bağlı yetişkin yapmalı ve daha sı, Sevgimizi candan göstermeliyiz ![]() ![]() Sarılmaktan korkmak yerine, haksızlık etmekten korkmalıyız Bu benim şahsi kanatimdir ![]() ![]() ![]() ![]() Ama gözlemlerim ve sevgimin kaynağı çocuk yüreğim hep bunun doğruluğunu bana isbat etmiştir ![]() ![]() Bunu paylaşmamda asıl niyet kadınların kendilerini gerçek manada yetiştirip sevgi ve merhamet tohumlarını bütün çocuklarına bırakmalarıdır ![]() Çocukları gerçekten anne eğitiyor, eşleri bile bazen ![]() ![]() ![]() Ha, derseniz ki babalar korkuluk mu? ![]() Hayır, asla! İşte onları da bu manada kadını yol gösterici buluyorum ![]() ![]() çocuklarıyla baba arasına mesafe değil yakınlaştırıcı olma konusunda annelerin yol göstermesi gerekliliğini biliyorum, annelik geni annede olmasına karşılık babada yok çünki ![]() ![]() sonradan geliştiği için yine de bunu pekiştiren anne ![]() ![]() ![]() zor işimiz çok zor ama çok özel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çocuklarımız bize verilen elmas taneleri gibi ![]() ![]() ![]() Deniz Hatipoğlu |
![]() |
![]() |
|