Yanılsama - Düş Kararmaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yanılsama - Düş KararmalarıYanılsama / Düş Kararmaları - Şule Meryem Canpolat Mevsimler dursun isterdim, bu kadar hızlı geçmesin zaman ![]() Bulutlar karartmasın gökyüzünü yerli yersiz![]() Güneş esirgemesin ışığını![]() Şu her gün görmeye alışık olduğumuz renk gri olmasın, mavi dolansın boynumuza![]() ![]() Ama gel gör ki; söz dinlemiyor, hüzün mevsimi eserken gün batımlarında, yüreğimi deliyor eteği sökük bulutlar![]() Her akşam yağıyorum kendime, denizler taşıyor enginliğinden aşkın![]() Yanıma sokuluyor usulca akşam, ıslak ve hüzünlü![]() Kan tutuyor ellerim üşürken bir yanım, kan tutuyor akşamları, terliyor avuçlarım![]() ![]() Yalnızlık ne menem bir şeymiş kimse tarif edemedi ![]() Kahrolası yalnızlık desem bu tarif yetmez bilirim anlatmaya sensizliği![]() Yere düşerken yaslı hüzzam şarkıların yaprakları![]() Sürükleniverirsin düşen her yaprakla gönlümde![]() Fırtınalar eser işte o an yüreğimde![]() Fırtınada kalır kurumuş dilim, ıslaklığına inat akşamların, hüzün bürür gecemi![]() Yas tutar seni anmaktan yorgun dilim![]() Hüzünler su gibi akar dudaklarımdan yüreğime![]() Islak bir yalnızlığa dönüşür sensiz iklimler![]() Her mevsimde yağmur düşer b/ahtıma![]() Hiç söylenmemiş sözlere gebe kalır ruhum![]() Yılışık eser mevsimler, sensizlik olur karanlığın adı![]() ![]() ![]() Bir yutkuntu olursun o an bende, özgürlüğüme el konulur sanki gizli bir el tarafından ![]() Gizlice boğulup gidecekmişim gibi az sonra, savrulur ruhum derin çıkmazlarda![]() Denizleri seyrederim senin olmadığın yerlerde![]() Kalbime vuran her dalgada, köpük olup akarsın içime![]() Her gelişin bir gidişe döner, koparken sen yüreğimden![]() Kopuşlara alışık değilim oysa, çaresizliğe beşik olmadım hiç bu kadar, seni sevmeden önce![]() ![]() Nice baharlara umutlar büyütmüştüm oysa senden önce ![]() Güneşli mevsimlereydi seni tanımadan önce yaptığım tüm göçlerim![]() Seninle gelen gri zamanları bile güneş bildim sonra![]() Seni sevmeyi "aşk"![]() Nisanlar geç geldi bazen, kışlar uzadı yüreğimde ben ayırdına varamadan![]() Soğuk nisanlar kaydı ellerimden, dürtülere çöreklenirken yüreğim aniden![]() Zordu hayatın gam yükünü omuzlamak, yine de bırakmadı beni bir çift nazlı göz![]() İçimden gelen ses hep sen!![]() dedi![]() Şarkılar seni söyledi![]() Soğukluğuna aldırmadan mevsimlerin, içime çektim sana dair ne varsa![]() ![]() "Belki heybemin içi hep biraz boş kaldı ![]() Sere serpe yığıldı önüme karanlıklar![]() Acılar karşıladı yüreğimi en çok, kahırlar önümde diz çökerken![]() Sığ bir noktaya odaklanırken sensizliğim, dağıldım her defasında![]() Yine de vazgeçmedim senden, ömrümün son durağında"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinmez! ![]() Kaç hazanı değiştim bahara, hazanlara vuruldum yokluğunda![]() Bir temmuz ayında erdiğim bahara, hazanlar değdi senden sonra, kıştan k/alma günler gecikmedi![]() Kar gördüm, boranlara yürüdüm![]() Kundaklanmış sabahların yerini aldı gecikmişlik, tertemiz beyaz çarşaflara düştü tüm yaşanmışlıklar![]() Kırık bir çerçeveyle döküldü yere, eskimiş birikintiler![]() Bulandım kaç kere, uyandım senli düşlerle her defasında daldığım yerden![]() Ömrümün son durağında, sana sevdanın adı oldu tüm mazim![]() Bunca hazandan sonra şimdi, bekle!![]() ![]() Sana el değmemiş baharlar getireceğim! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umutlara rağmen, çoğalan bir hüzündür ayrılık ![]() Dil sürçmesi bırakır sadece, giderken ardında![]() Söylenmemiş sözler hep kalır rafta![]() İsyan basar, bir yanı ayaklanır dizi dizi umutların![]() Tuzla buz olurken zaman, dağılır içimde sana büyüttüğüm düşlerim![]() Dağları alır gizli bir korku, dağılır etrafta ne varsa![]() Bastırırım, içimi delen keskin yanlarımı![]() Hep ruhumda dolaşır bıçak sırtı gizlilikler![]() Kaybolur sırlar gecenin içinde![]() ![]() Karanlık anlatamaz içindekini, gündüze ermeden ![]() Hem ne bilsin hep mutluluk arayanlar, geceye yayılan sırları?![]() Sevgili için bir ömür, içindeki kalabalığı feda etmeyi![]() Sevmeyen bilebilir mi aşk için ağlamayı?![]() Yalnızlık içinde aşkı satın almayı?![]() ![]() An gelir ağlarım, dağılır yaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de yürümeye çalışırım yokluğunda, her günün üstüne üstüne ![]() Asmamak için yüzümü, gülücükler kondururum kıyısına dudaklarımın![]() Gün batımıyla s/attığımız göğü, her sabah yeniden severim dolarken gökyüzüne ruhum![]() Gökyüzünün arınışını izlerim karanlıktan, doğrulurum her sabah yeniden![]() Kalkışım olur "aşk"![]() Seni severken, devrildiğim yerden![]() Her akşam, senli yarınlara daha bir umutla sarılırım, göğe asılmış yıldızları izlerken![]() Anlar en sonunda, gözlerini kırpmaya başlar kör olası yıldızlar![]() Kızgınlığıma rağmen, sarılıp yarınlara, bir dilek tutarım ikimiz için derinden![]() Bir umut doğar, umutsuzluğa rağmen içimde![]() Yorgun ve alabildiğine ıssız![]() Tutarım geceyi, umut bekler ellerimde![]() ![]() Dönüşler büyür gözlerimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filizlenen diri umutları, şimdilik başka baharlara bırakıyorum ![]() Görmeyi istediğim gökkuşağı için, dört elle sarılmak gerek hayata![]() Yağmurlarla büyür düşler, güneş yağmurlarını bekler![]() Gözyaşlarımı toplarım ben de![]() Büyür umutlar![]() ![]() "İlkin güneş isteyen filizler gibi büker boynunu yüreğim ![]() Büyük kalabalıklara rağmen, bir başınalığı örter üstüne![]() Yerli yersiz dolar gözlerim![]() Yine de vermem yaşlarımı kimseye![]() Bilirsin, çok sürmez işte hüznün yaşları da, doğar güneş nasıl olsa, bir delik bulup senli sabahlarıma"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimi alnıma götürüyorum, uzaklar vuruyor şakaklarıma ![]() Seni yanımda arıyorum her yanda sensiz kalabalıklar![]() Adın düşüyor sensizliğime, iki damla yaş süzülüyor içimi saran alevinden![]() Süzülüyorsun aynı anda yanaklarımdan![]() Güleç yüzün düşüyor güven veren ufuk çizgisine hayatın![]() Gülüşünle boğulup gidiyor, dudaklarıma değen en acı sözler![]() ![]() Haykırışlarımı bırakıyorum köpüklere bulanmış suyun üstüne ![]() Kayıyor haykırışlarım, sularda yıkanırken senli çığlıklar![]() Köpük tutar kirli anları, ayıklar zaman kirli- temiz ne varsa![]() Bumerang gibi bana dönüyor hep, hiç söylenmemiş sözlerim![]() Gelip vuruyor yüreğimin en kızılca yerine![]() Kıyametim oluyorsun, ağlatıyorsun boyuna, geceden kalma oklar saplanıyor o an bağrıma![]() Yıldızlar aldırmıyor çaresizliğime![]() Tüm karşı duruşlarım alt üst oluyor, kalıyorum sancılarda, bir başına![]() Elini tutamadığım hayalinin, öpüp koklanmamış nefesi tıkıyor yüreğimi![]() İçime çekemediğim güzel anların, duyurulmamış seslerin katlanılmazlığı büyüyor sanki yüreğimde bir çığ gibi![]() ![]() Beklenen gelse de diyorum, kaç yazar artık! ![]() Kararıyor düşlerim umuda sen kala, sensizlik düşerken payıma![]() Gözlerinde topladığım aşkı, yine gözlerinde dağıtıyorum mevsimsiz bir bağbozumunda![]() Mevsimler yalan söylüyor, düşler yanıltırken gerçeklerimi![]() Ayıramaz oluyorum düşle gerçeği![]() Hem kaç yazar artık!![]() ![]() Dağıttım güneşe sen kala gözlerinde aşkı ![]() Söylenmemiş sözlerin iç çekintilerinde geceleri![]() Dağıttım işte, gelirsin diye beklerken, sana dair her şeyi![]() ![]() Aşk'ın sus payı oldu düş yanılsamaları, ağlarken gözlerimde sen! ![]() Rüzgar dağıttı şiddetiyle tüm gizemini aşkın![]() İçimdeki senden bile gizledim aşkı![]() Rüzgar dağıttı sonunda söylenmemiş sözler gibi yüreğimi de, dağıldım son bir kez düş kokan gözlerinde![]() ![]() kaç yazar ki artık ! gözlerinin bağbozumunda pupa yelken susakalır - nasıl olsa- aşk ! ![]() ![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|