Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dış, kararmaları‏, yanılsama

Yanılsama - Düş Kararmaları‏

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yanılsama - Düş Kararmaları‏

Yanılsama / Düş Kararmaları‏ - Şule Meryem Canpolat

Mevsimler dursun isterdim, bu kadar hızlı geçmesin zamanBulutlar karartmasın gökyüzünü yerli yersizGüneş esirgemesin ışığınıŞu her gün görmeye alışık olduğumuz renk gri olmasın, mavi dolansın boynumuzaAma gel gör ki; söz dinlemiyor, hüzün mevsimi eserken gün batımlarında, yüreğimi deliyor eteği sökük bulutlarHer akşam yağıyorum kendime, denizler taşıyor enginliğinden aşkınYanıma sokuluyor usulca akşam, ıslak ve hüzünlüKan tutuyor ellerim üşürken bir yanım, kan tutuyor akşamları, terliyor avuçlarım

Yalnızlık ne menem bir şeymiş kimse tarif edemediKahrolası yalnızlık desem bu tarif yetmez bilirim anlatmaya sensizliğiYere düşerken yaslı hüzzam şarkıların yapraklarıSürükleniverirsin düşen her yaprakla gönlümdeFırtınalar eser işte o an yüreğimdeFırtınada kalır kurumuş dilim, ıslaklığına inat akşamların, hüzün bürür gecemiYas tutar seni anmaktan yorgun dilimHüzünler su gibi akar dudaklarımdan yüreğimeIslak bir yalnızlığa dönüşür sensiz iklimlerHer mevsimde yağmur düşer b/ahtımaHiç söylenmemiş sözlere gebe kalır ruhumYılışık eser mevsimler, sensizlik olur karanlığın adı

Bir yutkuntu olursun o an bende, özgürlüğüme el konulur sanki gizli bir el tarafındanGizlice boğulup gidecekmişim gibi az sonra, savrulur ruhum derin çıkmazlardaDenizleri seyrederim senin olmadığın yerlerdeKalbime vuran her dalgada, köpük olup akarsın içimeHer gelişin bir gidişe döner, koparken sen yüreğimdenKopuşlara alışık değilim oysa, çaresizliğe beşik olmadım hiç bu kadar, seni sevmeden önce

Nice baharlara umutlar büyütmüştüm oysa senden önceGüneşli mevsimlereydi seni tanımadan önce yaptığım tüm göçlerimSeninle gelen gri zamanları bile güneş bildim sonraSeni sevmeyi "aşk"Nisanlar geç geldi bazen, kışlar uzadı yüreğimde ben ayırdına varamadanSoğuk nisanlar kaydı ellerimden, dürtülere çöreklenirken yüreğim anidenZordu hayatın gam yükünü omuzlamak, yine de bırakmadı beni bir çift nazlı gözİçimden gelen ses hep sen!dediŞarkılar seni söylediSoğukluğuna aldırmadan mevsimlerin, içime çektim sana dair ne varsa

"Belki heybemin içi hep biraz boş kaldıSere serpe yığıldı önüme karanlıklarAcılar karşıladı yüreğimi en çok, kahırlar önümde diz çökerkenSığ bir noktaya odaklanırken sensizliğim, dağıldım her defasındaYine de vazgeçmedim senden, ömrümün son durağında"

Bilinmez!Kaç hazanı değiştim bahara, hazanlara vuruldum yokluğundaBir temmuz ayında erdiğim bahara, hazanlar değdi senden sonra, kıştan k/alma günler gecikmediKar gördüm, boranlara yürüdümKundaklanmış sabahların yerini aldı gecikmişlik, tertemiz beyaz çarşaflara düştü tüm yaşanmışlıklarKırık bir çerçeveyle döküldü yere, eskimiş birikintilerBulandım kaç kere, uyandım senli düşlerle her defasında daldığım yerdenÖmrümün son durağında, sana sevdanın adı oldu tüm mazimBunca hazandan sonra şimdi, bekle!

Sana el değmemiş baharlar getireceğim!

Umutlara rağmen, çoğalan bir hüzündür ayrılıkDil sürçmesi bırakır sadece, giderken ardındaSöylenmemiş sözler hep kalır raftaİsyan basar, bir yanı ayaklanır dizi dizi umutlarınTuzla buz olurken zaman, dağılır içimde sana büyüttüğüm düşlerimDağları alır gizli bir korku, dağılır etrafta ne varsaBastırırım, içimi delen keskin yanlarımıHep ruhumda dolaşır bıçak sırtı gizliliklerKaybolur sırlar gecenin içinde

Karanlık anlatamaz içindekini, gündüze ermedenHem ne bilsin hep mutluluk arayanlar, geceye yayılan sırları?Sevgili için bir ömür, içindeki kalabalığı feda etmeyiSevmeyen bilebilir mi aşk için ağlamayı?Yalnızlık içinde aşkı satın almayı?

An gelir ağlarım, dağılır yaşlar

Yine de yürümeye çalışırım yokluğunda, her günün üstüne üstüneAsmamak için yüzümü, gülücükler kondururum kıyısına dudaklarımınGün batımıyla s/attığımız göğü, her sabah yeniden severim dolarken gökyüzüne ruhumGökyüzünün arınışını izlerim karanlıktan, doğrulurum her sabah yenidenKalkışım olur "aşk"Seni severken, devrildiğim yerdenHer akşam, senli yarınlara daha bir umutla sarılırım, göğe asılmış yıldızları izlerkenAnlar en sonunda, gözlerini kırpmaya başlar kör olası yıldızlarKızgınlığıma rağmen, sarılıp yarınlara, bir dilek tutarım ikimiz için derindenBir umut doğar, umutsuzluğa rağmen içimdeYorgun ve alabildiğine ıssızTutarım geceyi, umut bekler ellerimde

Dönüşler büyür gözlerimde

Filizlenen diri umutları, şimdilik başka baharlara bırakıyorumGörmeyi istediğim gökkuşağı için, dört elle sarılmak gerek hayataYağmurlarla büyür düşler, güneş yağmurlarını beklerGözyaşlarımı toplarım ben deBüyür umutlar

"İlkin güneş isteyen filizler gibi büker boynunu yüreğimBüyük kalabalıklara rağmen, bir başınalığı örter üstüneYerli yersiz dolar gözlerimYine de vermem yaşlarımı kimseyeBilirsin, çok sürmez işte hüznün yaşları da, doğar güneş nasıl olsa, bir delik bulup senli sabahlarıma"

Elimi alnıma götürüyorum, uzaklar vuruyor şakaklarımaSeni yanımda arıyorum her yanda sensiz kalabalıklarAdın düşüyor sensizliğime, iki damla yaş süzülüyor içimi saran alevindenSüzülüyorsun aynı anda yanaklarımdanGüleç yüzün düşüyor güven veren ufuk çizgisine hayatınGülüşünle boğulup gidiyor, dudaklarıma değen en acı sözler

Haykırışlarımı bırakıyorum köpüklere bulanmış suyun üstüneKayıyor haykırışlarım, sularda yıkanırken senli çığlıklarKöpük tutar kirli anları, ayıklar zaman kirli- temiz ne varsaBumerang gibi bana dönüyor hep, hiç söylenmemiş sözlerimGelip vuruyor yüreğimin en kızılca yerineKıyametim oluyorsun, ağlatıyorsun boyuna, geceden kalma oklar saplanıyor o an bağrımaYıldızlar aldırmıyor çaresizliğimeTüm karşı duruşlarım alt üst oluyor, kalıyorum sancılarda, bir başınaElini tutamadığım hayalinin, öpüp koklanmamış nefesi tıkıyor yüreğimiİçime çekemediğim güzel anların, duyurulmamış seslerin katlanılmazlığı büyüyor sanki yüreğimde bir çığ gibi

Beklenen gelse de diyorum, kaç yazar artık!Kararıyor düşlerim umuda sen kala, sensizlik düşerken payımaGözlerinde topladığım aşkı, yine gözlerinde dağıtıyorum mevsimsiz bir bağbozumundaMevsimler yalan söylüyor, düşler yanıltırken gerçeklerimiAyıramaz oluyorum düşle gerçeğiHem kaç yazar artık!

Dağıttım güneşe sen kala gözlerinde aşkıSöylenmemiş sözlerin iç çekintilerinde geceleriDağıttım işte, gelirsin diye beklerken, sana dair her şeyi

Aşk'ın sus payı oldu düş yanılsamaları, ağlarken gözlerimde sen!Rüzgar dağıttı şiddetiyle tüm gizemini aşkınİçimdeki senden bile gizledim aşkıRüzgar dağıttı sonunda söylenmemiş sözler gibi yüreğimi de, dağıldım son bir kez düş kokan gözlerinde

kaç yazar ki artık !

gözlerinin bağbozumunda pupa yelken

susakalır - nasıl olsa- aşk !

Şule Meryem Canpolat

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com