07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Temmuzda Üşümek
Temmuzda Üşümek Yazısı - Temmuzda Üşümek Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları
Balkonulu mendirek çok kalabalık bugün denizden gelen esinti iliklerime kadar ürpertiyor beni yalnızım,tek başıma üşüyorum    
Kızlarıyla kol kola dolaşan anneleri,eşleriyle elele dolaşan çiftleri görmek üşütüyor beni Çünkü yalnızım   Elimi tutacak sıcak bir el,omuzuma sarılacak bir kol ya da sıcacık bir kaç söz ısıtırdı beni  Finike'de temmuzda üşünür mü hiç?Üşüyorum,tek başıma yalnızım 
Denize karşı aldığım her nefes eksik,yarım,yetmiyor bana Var yanımda birileri ama onların varlığı bile üşütüyor beni Yarımım bugün diyorum,bundan sonra asla tam olamayacağımı düşünüyorum Finike'de temmuzda üşüyorum,tek başıma yalnızım
Sen,olsaydın burada,söyleyeceklerin geliyor aklıma:"bırak senin etrafında dönsün dünya,sen ol dünyanın ekseni Sen herşeyden önemlisin!" Eksen olmayı başarsan,dünya ters dönüyor bu kez de 
Her dönüşünde ben, biraz daha uzağa savuruyor V e ben tek başıma kalıyorum,üşüyorum
Kaç temmuz daha üşüyerek geçecek?Hiç gelmeyecek mi ,sıcak yaz günleri?
Ben son bahara bile razıyken   Yalnızım tek başıma ,üşüyorum
Bu özlem kahrediyor beni,hiç bitmeyecek biliyorum "Özlemek güzeldir,ama özlüyorsa özlenen "diye okumuştumbir yerde Özlüyor mu özlenenler acaba?Sen özlüyor musun ben ?Ylanız tek başıma üşüdüğümü biliyor musun?
Bu kalbalıkta,bu gürültüde bana seslenen,adımı söyleyen yok Yabancı konuşulan bütün diller Sadece uzaklardan bir melodi getiriyor rüzgar   Dilime takılıveriyor hemen  Ceren'le aynı anda söylemeye başlıyoruz:"böyle ayrılık olmaz,böyle yalnız kalınmaz,
hani verdiğin sözler,hani ellerin nerde?
hani huzur bulduğum,deniz gözlerin nerde?
hani sen hep benimdin,şimdi nerdesin ,nerde?"
Evet,nerdesin?Hani hep benim yanımda olacağını söylemiştin,ama yoksun Nerede sevdiklerim?Nerde beni sevenle,sevdiğini söyleyenler?ben yine yalnızım,tek başıma üşüyorum,Temmuzda Finike'de  Bir şeyler eksik,bir şeyler yarım yaşamımda Sen olsaydın yanımda beni ısıtacak sözler bulurdun,hemen Acıtırdın içim ama ısıtırdın biliyorum Güldürürdün beni,"canım" derdin,ısınıveriedim birden Temmuzlar soğuk geçmezdi,Finike'de Tek başıma yalnız kalmazdım Duysaydım sesini,"ne haber" ya da "nasılsın"ısınıverirdi her yer üşümezdim Ama üşüyorum,tek başıma   yalnızım 
Ayşe Sönmez Bulut
|
|
|