Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başlatmak, bitirmekten, kolaydır, savaşı

Savaşı Başlatmak Bitirmekten Kolaydır

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Savaşı Başlatmak Bitirmekten Kolaydır

Savaşı Başlatmak Bitirmekten Kolaydır Yazısı - Savaşı Başlatmak Bitirmekten Kolaydır İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Bazı kitaplar bir daha daha okutuyor kendini Hatta kimi bölümleri ezbere biliyor da olsan yine şaşırıyorsun okurken 17 yaşındayken diline hayran kaldığım ve neredeyse satır satır aklımda tuttuğum “Yüz Yıllık Yalnızlık” isimli kitap bu yaşımda okuduğumda kahramanlarındaki yüz yıllık bıkkınlıkla çekiyor beni

Birkaç satır alıntılamama izin verin

() Albay Aureliano Buendia “Sana bir şey soracağım arkadaş, niçin savaşıyorsun?” diye sordu

Albay Gerinaldo Marquez “Niçin olacak, yüce Liberal Parti için tabii” diye yanıt verdi

“Niçin savaştığını bildiğin için şanslısın doğrusu Bana gelince, ancak şimdi kafama dank etti: ben yiğitliğe kara çaldırmamak için savaşıyorum!”

Albay Gerinaldo Marquez “bu kötü işte” dedi

Albay Aureliano Buendia, onun bu tavrından hoşlanmıştı “Doğru” dedi “Ama yine de niçin dövüştüğünü bilememekten iyidir” Arkadaşının gözlerinin içine baktı ve gülümseyerek sözünü tamamladı: “Ya da senin yaptığın gibi, hiç kimse için anlam taşımayan bir şey adına savaşmaktan iyidir (s: 156)

() Albay Aureliano Buendia, erişilmez gücün yalnızlığına battı ve ne yaptığını bilmemeye başladı Komşu köylerde kendisini coşkun gösterilerle karşılayanlardan rahatsız oluyor, köylülerin düşman tarafa da aynı gösterilerde bulunduğundan kuşkulanıyordu Nereye gitse kendisine kendi gözleriyle bakan, kendi sesiyle konuşan, kendinin onlara duyduğu güvensizliği ona duyan ve oğlu olduğunu söyleyen bir yığın delikanlı çıkıyordu karşısına Aureliano kendisini oraya buraya dağılmış, çoğalmış buluyor, büsbütün bir yalnızlığa gömülüyordu Kendi subaylarının bile yalan söylediğine inanır oldu Marlborough Dükü’yle bile çatıştı ‘İnsanın en iyi dostu, ölmüş olan dostudur’ diyordu Kendisini hep aynı yerde ama her sefer biraz daha yaşlanmış, biraz daha yorulmuş, olanların nedenini, nasılını, hatta zamanını biraz daha bilmez durumda yakalayan o bitmez tükenmez savaşın kısır döngüsünden, sonuçlanmamasından usanmış, tükenmişti (s: 190)

() Albay Aureliano Buendia bu sözü söylediği zaman, savaşı çıkarmanın, savaşı bitirmekten daha kolay olduğunu bilmiyordu Hükümeti asilerin kabul edeceği barış koşullarını önermeye zorlamak için tam bir yıl korkunç ve kanlı çaba göstermesi gerekti Kendi partizanlarını bu koşulların kabul edilebilir olduğuna inandırmak için de bir yıl harcamak zorunda kaldı Barışa yanaşmayan ve mutlak zafer peşinde olan kendi subaylarının ayaklanmasını bastırmak için akıl almaz zorbalıklara başvurması gerekti ve sonunda onları pes ettirmek için düşman güçlerinden yardım umdu

Hiçbir zaman o günlerdeki kadar büyük asker niteliğine ulaşmamıştı (s: 194)

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com