07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oysa
Oysa Yazısı - Oysa Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları
Duygusal çalkantılarla boğuşuyorum bugünlerde Fırtınaya tutulmuş küçük bir tekne gibi sığınacak bir koy arıyorum Dev dalgalardan korunmak için  dalgalar büyük,hem de çok b üyük   Ama teknem küçük,çaresiz  Ne kadar dayanabilirbu çalkantılara bilemiyorum
Oysa kırık düşler kitabımın uyanış sayfası mutlu başlamalıydı bugün Balkonumda pembe kahkaha çiçeklerim açmış,güne gülümsüyorlardı Uykusuz geçen bir günün sabahında bundan güzel günaydın olamazdı herhalde  Ama beklenen haber gelmedi,aramadı sevdiklerim İşte burada b aşlıyor çalkantılar Nasıl alışmışım bu kadar kısa sürede Oysa alışmanın ne zor olduğunu biliyordum Şu meşhur şarkıda söylendiği gibi:"alışmak sevmekten ,daha zor geliyor
alışmak bir yara bağrımda kanıyor "
Yeni döndüm,pusulasız bir yolculuktan Bildik gülüşler aradım yalnızlığın güneş görmeyen köşelerinde Canım bir ses,bir sesleniş aramıştı(ne vardı bu kadar alışacak)Bu seslenişler bana ait değild,,oysa  
Yaşadım mı sonuna kadar yaşamak istiyorum her şeyi Ve bitmesin istiyorum,sonunu düşünmeden Aslında bilipte bilmemezlikten gelmek benimkisi  Üzülen ben oluyorum sononda;ama sanki istiyorum biraz da üzülmeyi,acı çekmeyi Yani bile bile lades benimkisi 
Başka bambaşka bir şey bu Yiyik bir sevdyı bulmak,unutulmuş bir halk masalını yeniden dinlemek gibi bir şey  Bahar gelince kışı özlemek,karlar altında menekşelerin kokusunu duymak gibi bir şey 
Kısacası her şeye rağmen güzel çok güzeldi her şey Çünkü suç ve suçlu yok,affetmek ve affedilmek yok Zorunluluk yoktu Her şey kendiliğinden oluşuyordu ne güzel Ben onu seviyordum,karşılık b eklemeden;o,beni seviyordu benim onu sevdiğimi bilmeden
Duygusal çalkantıları dindirip,çıkmalıyım artıkbu küçük koydan Küçük teknem,durgun sulara yelken açmalı Artı k g ençliği çoktan geride bırakıp hayat oyununun ,son perdesini açmalı Bu oyunu son perdesi durgun sularda geçiyor Çalkantılar geride kaldı
Oysa yüreğim yıldızları arayan küçük bir çocuk Ve bu günlerde belki de en çok ihtiyacım olan şey ,sahte olmadan gülen bir yüz Bulmuştum,oradaydı Ya da öyle sanmıştım Ellerimi açıp baktığımda bomboş olduğunu gördüm Gitmişti,bitmişti her güzel şey gibi bu dostluk,bu sevgi de   kim bilir nerde ne zaman görecektim bir daha  Oysa, oysa hiç ayrılmak yoktu hesapta  Şimd söyleyeceğim tek şey"gel bir takas yapalım,gülüşünü ver ,ömrümü al "(alıntı)
Beni bekliyor durgun sular,küçük teknem kıyıdan uzaklaşıyor Ardında el sallayan yok Oysa, biri çıkıp gitme dese,kal dese Yararı yok,çoktan çizilmiş rotam 
Son perde  son oyun  Yıldızları arayan küçük bir çocuk yüreğim  dayanamaz daha fazla 
Ayşe Sönmez Bulut
|
|
|