![]() |
İnsafsızlık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsafsızlıkİnsafsızlık Yazısı - İnsafsızlık İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Ne yapabilirim ki? Neden geldim buraya? Şu binanın içinden birini çıkarabilir miyim? İş makinelerini kullanabilir miyim? Serum bağlayabilir miyim? Çadır kurabilir miyim? Yara pansuman edebilir miyim? Kalp masajı yapabilir miyim? Kaç çocuk anne babasız kaldı bu sabah, sayısını çıkarabilir miyim? *** Ekmek dağıtabilir miyim? Yağmalamayı önleyecek güvenliği sağlayabilir miyim? Hasarlı okulları tespit edebilir miyim? Çocukların hangi okullara nakledileceğini söyleyebilir miyim? Ateş yakabilir miyim? Yağmuru durdurabilir miyim? Soğuğu kesebilir miyim? Zamanı tersine çevirip bu acı hiç yaşanmamış gibi yapabilir miyim? Ben neden buradayım? *** On binlerce soru sorabilirim kendime! Pek çok kişinin yaptığı gibi yapıp bütün bu görüntüleri evimde izleyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar en kolayından yapacaklarım, yapacaklarınız ![]() ![]() ![]() Kimilerinin yaptıkları ![]() ![]() ![]() *** Enkazın başında durup kurtarma çalışmasını izlerken gördüm onu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Neden buradayım ben” sorusunun yanıtı boynuma sarılan o küçücük kollardaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bireyselleştirmek ayıp, farkındayım ama somut hiçbir şey yapamasam bile o anda yaslanabildikleri bir omuz olduğumu fark etmekten dolayı “iyi ki buradayım” dedim kendime ![]() ![]() ![]() *** Sekiz katlı bir binanın içinden 48 saat sonra ses veren birine ulaşmak için açtıkları tüneli göstermek istedi maden işçileri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç kare fotoğraf çekildi ![]() ![]() ![]() “Buraya baksanıza” dedi Burak denklanşöre basarken ![]() Baktık ![]() ![]() ![]() *** Şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimsiniz kardeşim siz? Herkesi yargılayan kalbiyle, çatal dili arasındaki soluk borusunu çırpsan kurum dökülecek insan, nereden sesleniyorsun? *** Neden buradayım ben diye soruyorum kendime ![]() ![]() ![]() Ne yapabilirim ki? Ne değiştirebilirim? Pul kadar fotoğrafa yapılan insafsız yorum pul edebilir mi iyi niyetimi, inancımı? O küçük çocuğun boynuma sarılan kolları, bana kaskını veren maden işçisinin gülen gözleri, göğsüme yaslanıp ağlayan genç kızın inci tanesi gibi gözyaşları bir olur mu hiç; İNSAN ENKAZI ağızların, VİCDANLARIN FAY HATTINI ÇATLATAN kelimeleriyle?! Arama kurtarma ekibi girse bu vicdansızların yargı enkazına, içinde insan bulamazlar bundan eminim ama! İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|