Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, öğrendim, şimdi

Ben Neden Şimdi Öğrendim Anne

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Neden Şimdi Öğrendim Anne

Ben Neden Şimdi Öğrendim Anne Yazısı - Ben Neden Şimdi Öğrendim Anne İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Laliş (9) okuldan geldi Servisten indiğinden perişandı Gözleri ağlamaktan kan çanağına dönmüştü Ne oldu annem dedim Ne oldu sana???

“Annecim çok üzgünüm, tam 25 şehidimiz varmış” dedi

Saygı duruşu mu yaptınız okulda; öğretmeniniz mi anlattı diye sordum

“Evet” dedi boynu bükük

“Çok üzüldüm anne çok” dedi Gözünden fındık gibi dökülüyordu yaşlar Sarıldım

“Neden anne, neden peki” dedi içini çeke çeke “Niye öldüler

Bu çok eski bir hikâye canım, benim çocukluğumdan beri sürüyor, dedim boynuna sarılıp

“Peki ben niye yeni öğreniyorum” dedi daha çok ağlayarak

Birden gülesim geldi

O çocuksu şaşkınlığı, o kocaman gözleri “Benim niye haberim yok” isyanı Bastırdım göğsüme

Sıkı sıkı sarıldı

“Peki neden öldürüyorlar anne?” dedi

Bu yaz Ankara’da sokakta oyun oynuyordunuz ya Öyle düşün İki gruba ayrılıyorsunuz arkadaşlarınızla Tebeşirle ikiye bölüyorsunuz sokağınızı Ama karşı taraftaki arkadaşlarınız diyor ki “çizgiyi düzgün çizmediniz!” Tartışıyorsunuz, sonra kavga etmeye başlıyorsunuz Büyüdükçe daha iyi anlayacaksın ama bilemiyorum başka nasıl anlatabilirim sana bunu

Gözlerimin içine bakarak “Ama anne aynı sokakta oynuyorlar işte niye kavga ediyorlar ki” dedi

Anneme döndüm, hadi sen anlat devamını dedim

Tam annem lafa girmişti ki kızım “Anne sen hiç şehit oldun mu?” dedi

Dokuz yaşında bir çocuğun gözlerinden bakmak hayata nasıl bir saflık, nasıl bir temizlik Allahım

Bu akşam yıllar sonra tekrar sahneye çıkacağım Tanıtım turu içinde Cengiz Semercioğlu ve Gamze Karaman’ın programına katıldım dün sabah Bu sahneyi anlattım gülerek Çocuk saflığının acıyla karşılaşmasına duyduğum hüzünlü şefkatten bahsediyordum

Evet gülüyordum Evet, tebessüm ediyordum Evet, evet

Ağlamaktan helak olmuş bir çocuğun gözyaşlarını avuçlarımla silerken, teselli etmeye çalışırken onu ve bunu arkadaşlarıma aktarırken gülümsüyordum

“Oyunu iptal etmeyecek misiniz?” dedi Gamze Karaman

Hayır, dedim Hayır etmeyeceğiz

Çünkü bunu istiyorlar, çünkü korkalım, çünkü panikleyelim, çünkü bir iç savaşa doğru savrulalım Hayır hayır Hayat devam edecek Sonuçta acısı hiçbir zaman eksilmeyen bir ülkenin çocuklarıyız Ama biz bugün birbirimize tutunarak, daha çok okuyarak, daha çok izleyerek, daha çok birbirimizi dinleyerek aşacağız bugünleri

Daha önce de bahsetmiştim “Bağışlanmış Küheylan“ isimli bir roman vardır Hildegard Knef isimi bir Alman oyuncunun hayatını anlatır Bombardıman altında her gece perde açtıklarını, her gece radyo yayını yaptıklarını, her gece sığınaklarda karanlığı şarkılarla aydınlattıklarını anlatır

Bizi karanlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyin Birbirinize kaynağı belli olmayan dehşet mesajları göndermeyin, iletmeyin Hayatımıza bütün normalliğiyle devam edeceğiz Lafı fazla uzatmanın bir manası yok Şehit olan o güzel çocukların 13’ü Kürt’tü Kimin oyunu bu?

Çocuklarımız ağlayarak geliyor dünyaya Gülmeyi öğretmeliyiz Yürek yıkamayı öğretmeliyiz Dik durmalı ve Allah’ın bize bağışladığı bu küheylanın yelesini asla bırakmamalıyız

Sakin sakin sakin

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com