![]() |
Ben Neden Şimdi Öğrendim Anne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Neden Şimdi Öğrendim AnneBen Neden Şimdi Öğrendim Anne Yazısı - Ben Neden Şimdi Öğrendim Anne İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Laliş (9) okuldan geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Annecim çok üzgünüm, tam 25 şehidimiz varmış” dedi ![]() Saygı duruşu mu yaptınız okulda; öğretmeniniz mi anlattı diye sordum ![]() “Evet” dedi boynu bükük ![]() ![]() ![]() “Çok üzüldüm anne çok” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Neden anne, neden peki” dedi içini çeke çeke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çok eski bir hikâye canım, benim çocukluğumdan beri sürüyor, dedim boynuna sarılıp ![]() ![]() ![]() “Peki ben niye yeni öğreniyorum” dedi daha çok ağlayarak ![]() ![]() ![]() Birden gülesim geldi ![]() ![]() ![]() O çocuksu şaşkınlığı, o kocaman gözleri “Benim niye haberim yok” isyanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkı sıkı sarıldı ![]() ![]() ![]() “Peki neden öldürüyorlar anne?” dedi ![]() ![]() ![]() *** Bu yaz Ankara’da sokakta oyun oynuyordunuz ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimin içine bakarak “Ama anne aynı sokakta oynuyorlar işte niye kavga ediyorlar ki” dedi ![]() ![]() ![]() Anneme döndüm, hadi sen anlat devamını dedim ![]() Tam annem lafa girmişti ki kızım “Anne sen hiç şehit oldun mu?” dedi ![]() ![]() ![]() Dokuz yaşında bir çocuğun gözlerinden bakmak hayata nasıl bir saflık, nasıl bir temizlik Allahım ![]() ![]() ![]() *** Bu akşam yıllar sonra tekrar sahneye çıkacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet gülüyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlamaktan helak olmuş bir çocuğun gözyaşlarını avuçlarımla silerken, teselli etmeye çalışırken onu ve bunu arkadaşlarıma aktarırken gülümsüyordum ![]() ![]() ![]() “Oyunu iptal etmeyecek misiniz?” dedi Gamze Karaman ![]() Hayır, dedim ![]() ![]() Çünkü bunu istiyorlar, çünkü korkalım, çünkü panikleyelim, çünkü bir iç savaşa doğru savrulalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Daha önce de bahsetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizi karanlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarımız ağlayarak geliyor dünyaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sakin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|