İroni |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İroniİroni Yazısı - İroni Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları Duyguların yoğunsa eğer,ince ince düşünüyorsan her şeyi,içinde dinmek bilmeyen bir özlem varsa yada dolduramadığın bir boşluk,etkileniyorsun hemen Bir çiçeğin tomurcuğundan,kuşun kanadından,duyduğun bir sesten ,uzaklardan gelen bir müzikten bir şeyler alıp biriktirirsi yüreğinde Hiç duymadığım bir müzik grubunun,hiç duymadığım şarkısının dizelerinin bir anda yüreğime saplanması gibimesela "Ne umut kaldı,ne bir rüya Geceyedir küsmelerim" bu sözcükleri sindirmeye ,anlamlarını çözmeye çalışırken ve hangi duygularla yazıldıklarını düşünürken,başka sözcükler battı yüreğimeYüzlerce iğne gibi,ayaklarıma batan dikenler,ellerimi kesen cam kırıkları gibi "Yaşanmamışları düşünüp Kuytularda ölürüm" Durumum vahim mi,söyle doktor bey,yaşayaca mıyım?Ne kadar ömrüm kaldı? Yaşanmamışları düşünmeye kalkarsam her gün bir kaç kez ölmeliyimÇünkü hayatta en acı şey yaşanması mümkünken yaşanamayan mutluluklardırDemek ki yaşanmamışlar dağarcığım epeyce dolu benim Kimi suçlayayım şimdi?Kim engelledi yaşayacaklarımı?Kim öldürdü içimdeki yaşama sevincinimi?Hem de böylesine sevgi doluykenher şeyi paylaşmaya hazırkenO zaman bırakın beni öleyim Bilmelisiniz ki ölüm en büyük kayıp değilEn büyük kayıp,biz yaşarken içimizde ölenlerdirNe dmişti arkadaşım"her şey sende başlar sen de biter,yeterki yürekli ol,tükenme,tüketme,tükettirme yaşama sevincini Başarabilirmiyim bunu?Yürekli olabilirmiym?Hayat bana ekşi limonlar sunarken ben tekila ve tuz isteyebilir miyim? Bazen diyorum kendime"silkelen,kalk ayağa,büyüt içindeki sevgi kırıntılarınıİçinden sevgi seli kopart,en sevmediklerine bileAcılardan arta kalan tebessümlerini sağnak sağnak yağdır affetmediklerineBiliyorum bana benden başka kimse yardım edemezNe yazdığım şiirler,ne dinlediğim şarkılar,ne uzanmasını istediğim eller,ne de haketmedikleri halde değer verdiklerimEskilerden çok eskilerden duyduğum sesler şimdi beni ayakta tutanAma öğrenmeliyim artık tek başıma yürümesini Söylesene doktor,başarabilir miyim bunu?Yaşanmamışları unutup bakabilir miyim yarınlarıma? Günde kaç kez almalıyım ,sevgi,dostluk,güven hapından? (KISA BİR YAZI DAHA) Ayşe Sönmez Bulut |
|