Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekersen, sevgi

Sevgi Ekersen

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevgi Ekersen

Sevgi Ekersen Yazısı - Sevgi Ekersen Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Yıllar önce tanıdım onlarıTanıdım dedimse öyle senli benli bir tanışıklık değilHer yaz göl kıyısındaki o,küçük eve gelirlerYürüyüşe çıktığım günlerin birinde "günaydın " dedim yaşlı çifte

Samimi bir karşılık alınca sohbet ettim kısa süre, hal hatır sordumDiğer günlerde rutinleşti bu selamlaşmalarSonra öğrendimki,karı koca öğretmen emeklisiymişKadın yıllar önce felç geçirmişSol tarafı tutmuyor,zor yürüyorduPek çok işini eşi yapıyorParkta yürüyüşe çıkarıyor,balkonda saçını tarıyor,bulaşıkları yıkıyor,eşinin yemeğini hazırlıyor

Oradan her geçişte içim titrer onların hallerineBu ne büyük bir sevgidir

Örnek olmalı tüm insanlaraGenç ve sağlıklı iken nasıl olsa zaman geçer,başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilirsinİnsan ,insana böyle zamanlarda ihtiyaç duyar"Ne ekersen onu biçersin" örneğin;gençken ve sağlıklıyken,güçlüyken sevgi ekersen,hastalığında, yaşlılığında sevgi biçersin

Bu yaz yine geldiler"Geç kaldınız " dedimBey,"öyle oldu "dediHanım ise,"ben rahatsızdım" dedi,zor duyulan bir sesleO küçük evin balkonunda bazen çay içerken,bazende gülüşürken görüyorum onlarıGerçekten öyle mutlu öyle sevgi dolular ki duygulanmamak mümkün değil

Her gün oradan geçerken,böyle bir sevgi için neler verilebileceğini düşünüyorumSevgisiz insanların dünyasındaEvinde bir çiçek yetiştirmeden,bir hayvan okşamadan,bir kuşa yem atmayan,çocukların seslerinden rahatsız olup kovalayan,insanlar acaba nasıl bir sevgi büyütüyorlardır yüreklerindeHer yıl yeniden anlıyorum,sevginin her şeyin üstesinden gelebileceğini,onları gördükce

Bu sabah yine geçtim, evlerinin önündenHanım daha çıkmamış,balkonaBey balkonu toparlıyorBir elinde çaydanlık,radyonu n düğmesini çeviriyorNostaljik bir radyoları avr,balkon duvarının üzerinde

Dönüşte bu kez bey yok,hanım oturuyor balkondaSelamlaşıyoruz,hal hatır soruyorum

Çiçeklerden,radyodan konuşuyoruzBey alış verişe gitm,işRadyoda insana huzur veren şarkılar çalıyorŞarkı tanıdık geliyor,"güzel şarkı" diyorumHanım biraz hüzünlü,"beni anlatıyor" diyorGözleri doluyor,belli belirsiz"Nasıl?" diyorum"Dinle bak" diyorŞarkıyı dinledim,bir şey demeden uzaklaştımEve gelinceye kadar dilimde o şarkı,gözlerimde bu yaşlı çftin görüntüleri gitmedi

"ben gamlı hazan ,sense bahar,

dinlede vazgeç,

sen kendine kendin gibi bri

taze bahar seç

olmaz meleğim,böyle bir aşk,

ben de vakit geç,

sen kendine kendin gibi bir,

taze bahar seç"

Ne demek istemişti hanım,"beni anlatıyor" derken?Eşinin kendini hasta bir kadına adamasını mı?BilemiyorumAma bildiğim bie şey var ki:dilerim herkes,ama herkes böyle bir sevgiye sahip olur

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com