07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lades
Lades Yazısı - Lades Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları
("bir ayrılığın anatomisi"isimli roman denememden)
Finike'nin mis gibi turunç kokan havasını içime çektim İçime dolan bu mis gibi turunç,yosun,iyot kokan hava değildi,yalnızca Bir şeyler vardı havada   belki sadece benim hissettiğim,biraz buruk,biraz hüzün ,biraz acı   kokan bir şeyler vardı Adını koyamadığım,koymak istemediğim bir şeyler Ayrılık gibi,ayrılmak gibi Sevdiğin şeylerden,sevdiklerinden ayrılmak gibi 
Yalnızca Finike'nin havasında değil, bu hüzün,bu ayrılık kokusu Çünkü nerede olursan ol,nereden bakarsan bak,nasıl hecelersen hecele,ayrılık her yerde ayrılık işte Beklemediğin,istemediğin bir anda bir kor yangın düşüyor ve can acısı yaşatıyor insana 
Bugünlerde ayrılık en ağır biçimde acıtıyor canımı Pek çok şeyden ,pek çok kişiden ayrılmak zorunda kaldım Bu bir zorunluluktu Ama bir ayrılık var ki,beni ordan oraya savurtan,her bir parçamı darağaçlarına asan,içime kor yangınlar düşüren  anlatması zor açıklaması daha da zor Hiç kimseyle paylaşamadığım,ama bildiğim,inandığım olması gereken bir ayrılık olduğu Beni neden bu kadar üzdü,hırpaladı biliyorum aslında  Tatmadığım,çok az hissettiğim bir duyguyu bu yaşta yakalamışken kaybetmek gibi bir şey Sımsıkı sarılmak istediğim halde,ellerimin arasından kayıp gitmesine izin verdiğim bir şey bu   Bile bile lades Başlaması da bitmesi de 
Kim kaybetti? Aklımdayken söyleyemediğim için ben kaybettim tabii  Pişman değilim,iyi ki yaşadım   bu duyguları,iyi ki kaybettim ladesi Yaşamasaydım,hissetmeseydim,hatta kaybetmeseydim bu kadar özel olmazdı 
Üzgün müyüm?Evet,gözlerime çoktan yerleşti yağmur bulutları Pişman mıyım?Hayır  iyi ki yaşadım diyorum her şeye,hatta ayrılığa inat  Ayrılığa dair hüzünlü sözler yalnız Finike'de yazılmıyor Yer ve zaman önemli değil  Kaybettiklerine ,kaybolanlara verilen değerler önemli Seni ne kadar acıttığı önemli  Ne yazarsam yazayım,biliyorum anlatamam duygularımı Bu bir sonbahar yangını,bir güz sıkıntısı,bu bir kış aşkı,kış fırtınası  Mevsim ne olursa olsun   hissettiğim mevsim yaşadığım 
Şimdi bırakıp giderken ya da gitmesine izin verirken tek tesellim yalnız benim acı çekmem,benim yüzümden başkalarının acı çekmediğini bilmek   Uykusuz gecelerin yalnız benim olması;hüzünlü ayrılık sözlerinin yalnız benim kalemime,yalnız benim dilime yerleşmesi 
Peki ama neden bu kadar yoğun yağmur bulutları?Neden havada fırtına kokusu var?Neden avutmuyor,yasemin turunç kokuları?Belki diyorum    belki on sene önce olsaydı acıtmazdı bu kadar 
Sonbaharda düşen bu yaprak,fena çarptı beni,,,,Fena acıttı içimi   Elimde kalan bu öyküden şiirler  bir de yaşadığım acılar LADESSSSSSSSS
Ayşe Sönmez Bulut
|
|
|