![]() |
Beni Hatırladınız Mı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Hatırladınız MıBeni Hatırladınız mı Yazısı - Beni Hatırladınız mı İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Operasyonun adı “Hayata Dönüş“ idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Burdur Cezaevi’nde kalıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veli Saçılık ![]() ![]() ![]() *** Yıllar sonra o genç delikanlının ismine yine bir haberde rastladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Saçılık: Beni hatırladınız mı? - Türk: Hatırlayamadım ![]() - Saçılık: Kolumu koparttınız, nasıl hatırlamazsınız, hatırlamanız lazım ![]() ![]() - Türk: Benimle ilgisi yok, nasıl oldu? - Saçılık: Sizce tehlikeli görünüyor muyum? - Türk: Hayır, neden öyle olsun? - Saçılık: Sizi televizyonda gördüğümüzde de anıyoruz her zaman ![]() - Türk: Sorumlular cezalandırılmıştır umarım ![]() - Saçılık: Kimse ceza almadı ama bakın ben kucağıma alamadığım için çocuğumu bununla taşımak zorunda kalıyorum ![]() - Türk: Operasyonun bizimle ilgisi yok, jandarmanın operasyonu ![]() - Saçılık: Bakın şu yanımdaki boşluğa ![]() ![]() ![]() - Türk: Umarım inşallah kazanırsınız ![]() - Saçılık: Siz de bu tabloyu hiç unutmayın olur mu? - Türk: İnşallah kazanırsınız ![]() *** 25 mahkûmun ‘Hayata Dönüş’ operasyonu sırasında yaşadıkları insanlık dışı muamele Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde karara bağlandı ve Türkiye mahkûm edildi ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi tüm bunları bana yeniden anımsatan yeni bir gelişme yaşandı ![]() Dönüş’ operasyonlarının ![]() ![]() ![]() “Altındaki imzaların sahte olduğu ortaya çıkan operasyon tutanağında cezaevindeki mahkûmların güvenlik güçlerine uzun ve kısa namlulu silahlarla ateş ettiği, direndikleri, el yapımı gaz maskeleri ile atılan göz yaşartıcı bombalardan etkilenmedikleri ve kendi arkadaşlarının yanmasına neden olan yangını çıkarttıkları” iddia ediliyordu ![]() ![]() ![]() *** Bizim gazetenin deneyimli muhabirlerinden Kemal Göktaş‘ın edindiği bilgiler söz konusu iddianın yalan, tutanağın altındaki imzaların sahte olduğunu ortaya koydu ![]() ![]() ![]() Ne büyük pervasızlıklarla insan yaşamlarının hiçe sayıldığını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dersim’iz katliamlar ![]() ![]() ![]() Dersimiz insan hakları ihlalleri ![]() ![]() ![]() Ve ödevimiz; daha çok sorgulamak, sorgulatmak ![]() Veli’nin kucaklayamadığı bebeğinin yaşama iki sağlam kol ile sarılması ve bu vahşetlerin bir daha yaşanmaması için ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|