07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalnızlığıma İnat Dostlarım Var
Yalnızlığıma İnat Dostlarım Var Yazısı - Yalnızlığıma İnat Dostlarım Var Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları
Hava soğuk ve çok bulutlu Karanlık biraz da Ben üşüyorum,kalorifer yanıyor oysa Dışarıda hafif hafif yağmur başlıyor Ben daha çok üşüyorum Neden bu kadar üşüyorum?Ellerim neden buz gibi?
Hastayım Ve yalnızım Üşümemin sebebi bu olabilir mi?Çok üşüyorum gittikce daha çok  Gittikce daha çok hissediyorum yalnızlığımı Ağrılarım arttıkça daha çok üşüyorum,daha çok yalnız kalıyorum 
Kimsenin aramaması doğal değil mi?Söylemedim ki kimseye hastalığımı Anneme,kardeşlerime,arkadaşlarıma söylemedim ki nereden bilip arasınlar  Hasta olmadan arasınlar mı istedim ne,onlara ihtiyacım olduğunu kendileri anlasın ama nasıl?nasıl anlasınlar? Anlasalar da değişen bir şey olmayacak Yalnızım ve üşüyorum Yağmur hızını arttırdı iyice  Bana inat 
Bir bardak çay olsa şimdi sıcacık  nasıl iyi olurdu Isınırdım belki ama yalnızım çayın bir anlamı yok ki Beni ısıtacak,bir dost yüz,dost tebessümü Şimdi çalsa kapının zili,karşımda sıcacık bir gülümsemeyle bir dost,"ben geldim "dese Dünyalar benim olacak,bulutlar gidecek,dinecek yağmurlar Neden bu kadar duygusalım bugün? Hava mı böyle karamsar etti beni? Hastalığım mı?Yoksa yalnızlığım mı?
Düşünürken derin derin  acırken kendi yalnızlığıma düşüncelerimi telefonun zili böldü Ahizeyi elime aldım "Alo" derken sesim titriyordu Karşımda arkadaşım:"neler yapıyorsun?nasılsın?"dedi Sesimin titremesine engel olmadım "İyiyim"derken gözlerim de dolmuştu o,görmese de "iyi değilsin,sen ne var?"dedi   "Bir şey yok" dememe inanmadı "hemen geliyorum,aç kapıyı "dediğinde ise çoktan koşmuştum kapıya Bir kaç dakika sonra merdivenlerde görünmüştü bile Yüzündeki tebessüm ısıttı beni  Elinde bir tabak fırından yeni çıkmış kek vardı İçeri girdi,yağmurlar dindi,güneş tekrar doğdu,ellerim sıcacık oldu Sanki ağrılarım bile dinmişti 
Kendi elleriyle çay demledi Karşılıklı çayımızı içtik Ellerine sağlık kek de çok güzeldi Konuştuk havadan sudan Güldük bol bol,hem de ağlanacak halimize 
Bir dost yüzü,dost sesi,dost gülümsemesi tüm karamsarlığıma son vermişti Veda edip giderken tüm sıcaklığı ile sarıldı  Kaç saat geçti gideli ama hâlâ sıcacık ellerim 
Yine yalnızdım ama en azında beni merak eden,sesimden iyi olmadığımı anlayıp koşacak dostlarımın varlığı her şeye,hastalığa,yalnızlığa dayanma gücü verdi bana  Artık daha güçlüydüm,daha az ağrım var,üşümüyorum yalnızlığıma inat mutluyum Çünkü arkadaşlarım,dostlarım var Çok zenginim ben 
Ayşe Sönmez Bulut
|
|
|