![]() |
Esra Öğretmen'in Öyküsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esra Öğretmen'in ÖyküsüEsra Öğretmen'in Öyküsü Yazısı - Esra Öğretmen'in Öyküsü Can Dündar - Can Dündar Yazıları Bazen haberin içindeki bir isim, tanıştırır kendini size: “Ben haber değilim, insanım” diye bağırır ![]() Esra öğretmen adeta öyle seslendi bana ![]() ![]() ![]() Bir baba Depremden hemen sonra gittiğim Erciş’te ilk gördüğümüz enkazın başında yaşlı bir adam, sandalyeye yığılmış ağlıyordu ![]() Sordum: “Az önce damadı ve torunu ölü çıkarıldı; kızının cesedi hâlâ içerde” dediler ![]() Yanına gittim: “Torunum Yiğit 60 günlüktü ![]() ![]() Kurtarma ekibinden bir görevli, Yiğit ile annesini buldukları anda çektiği fotoğrafı gösterdi ![]() Bakması zordu ![]() ![]() ![]() ![]() Aile o pazar Malazgirt’ten Erciş’e alışverişe gelmişti ![]() İlçenin tek sosyal tesisi sayılabilecek internet kafede oturmuşlardı ![]() ![]() Ana-oğul öylece yan yana gömülmüşlerdi betona ![]() ![]() ![]() Bir kız O fotoğraf, bir türlü gözümün önünden gitmiyordu ![]() Deprem bölgesindeki binlerce kişisel dram arasında en çok Esra öğretmeninkini merak eder olmuştum ![]() Yazım çıktıktan sonra Esra öğretmenin yakınları, onun “son fotoğrafı”nı istemek için ulaştılar bana ![]() ![]() ![]() Paylaşamadım ![]() Ama onlardan öğrendiklerimle, Esra öğretmenin öyküsünü sizinle paylaşmak istiyorum ![]() Süleyman’la Amasya’da öğretmen lisesinde tanışmışlar ![]() 27 Ağustos 2004’te başlamış ilişkileri ![]() ![]() ![]() 2005 yazında Süleyman, Polis Koleji’ni kazanıp İzmir’e gitmiş ![]() ![]() Esra da mezun olur olmaz peşinden İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’ne girmiş ![]() Böylece İstanbul’da buluşmuşlar ![]() Arkadaşları Zeynep, sonrasını şöyle anlatıyor: “Bir gün aradı beni; evleneceklerini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Acelen ne Esra’ diye soruyordu insanlar ![]() ![]() ![]() Nereden bileceklerdi ki gerçekten acelesi olduğunu ![]() ![]() ![]() Bir oğul O yaz Esra öğretmen, Malazgirt’e atanmış ![]() 23 Ağustos 2011’de de “Yiğido”su dünyaya gelmiş ![]() “Artık hayatın tadını çıkarma vakti”ymiş ![]() Ama Esra, tuhaf bir içgüdüyle gitmek istemiyormuş ![]() Yine Zeynep anlatıyor: “Süleyman’la birlikte ikna ettik onu: ‘Sadece 2 sene kalacaksın’ dedik ![]() ‘-Oralar çok kötü ![]() ![]() ‘-Siz de Van’a gidersiniz’ dedim ![]() ![]() Ve son Köşedeki fotoğraf çekildikten 18 gün sonra, Malazgirt’teki 10 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir internet kafede soluklanmışlar ![]() Ve saat 13 ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsini yutmuş ![]() Ya kalanlar? Van depreminde, çoğu o internet kafede ölen 63 öğretmenden biriydi Esra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama halen başka öğretmenler var Erciş’te, Van’da ![]() ![]() ![]() 5 Aralık’ta bölgede okullar açılıyor ![]() ![]() Düzce, Simav depreminde öğretmenlere verilen tayin hakkından ne zaman yararlanabilecekler? Öğretmenler Günü, işte bu sorularla “kutlanıyor” Van’da ![]() ![]() ![]() Kayıp öğretmenlere rahmet, kalanlara sabır diliyoruz ![]() Minnetle ellerinden öpüyoruz ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
|