![]() |
Taklitçi Anne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taklitçi AnneTaklitçi Anne Yazısı - Taklitçi Anne Seyit Ahmet Uzun - Seyit Ahmet Uzun Yazıları "İşte benim annemde böyle yapardı ![]() ![]() Bu anne tipinde karşımıza çocukluğunun ezilmişliğini çocuklarının üzerinde gidermeye çalışan bir kadın çıkar ![]() ![]() ![]() Farkında olmadan çocuklarından annesinin kendisinden istediklerini çocuklarından ister ![]() ![]() ![]() Bu anneler sürekli olarak benim annem şöyleydi, benim annem böyleydi diyerek onun ruhunu bedeninde yaşatmaya çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen öğrencilerimizle sohbet ederken bu bağlamda yakınmalara ve sitemlere şahit oluyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yaklaşım çocuklar üzerinde oldukça olumsuz bir etki bırakmaktadır ![]() ![]() ![]() Tabi burada annelerimizin olumlu özelliklerinin alınmasının yanlışlığından bahsetmiyoruz ![]() ![]() Ancak olayları yorumlama ve sorgulama gücüden yoksunlaşmak bu güzelliği yüreklerden sürgün etme ihtimalini de içinde barındırmaktadır ![]() Annelerimize saygı duyalım ve onların bizlere bırakacağı maddi ve manevi mirasları yaşatalım ![]() ![]() ![]() ![]() Sanıyorum bu anneler kendileri olma cesaretini göstermekten korkmaktadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama unutmayın zincirleri kırarken karşımızdakinin kalbini kırmamaya da özen gösterin ![]() ![]() ![]() ![]() Seyit Ahmet Uzun |
![]() |
![]() |
|