Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekirdeği, incir, yıldı

İncir Çekirdeği Bir Yıldı

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İncir Çekirdeği Bir Yıldı

İncir Çekirdeği Bir Yıldı Yazısı - İncir Çekirdeği Bir Yıldı İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Nasıl geçti

Halil Sezai dinliyorum

“Benim bu derdim ne yağan yağmurda ne yalancı sonbaharda ne bomboş sokaklarda” diyor

Bütün şarkılarında kafası bir güzelmiş gibi söylüyor ya “Gittin ya kafam hep duman” diyor Tamam be Halil Sezai Hepimizin yerine yeterince acı çekmiş gibi söylüyorsun ya şu şarkılarını Sabahın bu saatinde bile iyi geliyor bir de insana Markete gidecektim ama takıldım kaldım Yazımı yazayım da öyle çıkayım dedim Akşamüzeri yazmaktı niyetim

Her neyse

Bu yıl nelerle geçti Beş yıl öncekinden; altı, yedi, sekiz yıl öncekinden daha fazla ne biliyorum? Hayatla, kendimle, başka insanlarla ilgili?

Yine incir çekirdeğini doldurmaz hadiselerle mi geçti günler bu yıl da?

Yine mi üzüntüsü sevincinden çoktu?

“Bir şey saklama benden Bilmediğim yerleri, beni şüpheye salan boşlukları geçmişimdeki kötü tecrübelerin anıları ile dolduruyorum ki biliyorsun bende ziyadesiyle var bunlardan Canım acısa bile doğruyu söyle bana Evet çok üzülebilirim, evet kahrolabilirim ama bir gün geçer Geçiyor, biliyorum Bilemediklerim, şüphelerim yavaş yavaş öldürüyor oysa beni Karşımdakilere güvensizliğim, kafamdaki soru işaretlerini çoğalttıkça sonunda kendimden şüpheye düşer oluyorum ‘Eğriyle doğruyu ayırt edemez mi oldum ben yoksa’ diyorum Hakikaten paranoyak mı oluyorum? Gözyaşlarım bilemediklerime değil, bildiklerime aksın hiç olmazsa” demiştim bir telefonda

İçini çekmişti karşımda beni dinleyen

Bazen söylenemeyenler söylenenlerden daha acılı

Acı acıyı çekiyormuş doğru

Yine doğruymuş

Bu yıl da başkalarının mutluluklarını seyrettik mi?

Bu yıl da başkalarının acılarını, ölümlerini izledik mi?

Bu yıl da kapımızı kapayıp yalnızlıklarımızın tüylerini parlattık mı?

Bu yıl da başkalarının “ayıplarına” ve “zayıflıklarına” ve “hatalarına” tükürüp rahatladık mı?

Bu yıl da başkalarının hayatlarında bizimkine benzeyen sayfalara dönüp dönüp bir daha baktık mı?

Bu yıl da öyle böyle şöyle geçip gitti mi?

Nasıl bir gün bugün?

Umutsuz mu? Zorla anlam yüklenen herhangi bir gün mü?

Geceleri oturup bir başıma daha önce izlediğim filmleri izleme alışkanlığı edindim bu aralar Fransızların efsanevi şarkıcısı Edith Piaf’ın yaşamını anlatan fimi izledim dün gece bir kez daha Artık her şeyin bittiğini düşündüğü hayattan, kendinden vazgeçtiği, bir anda kendisine bir şarkı dinletmek isteyen besteci Charles Dumont ve söz yazarı Michel Vaucaire şarkıyı dinletmek için Edith Piaf’a gelirler Perdeleri bile açtırmayan bitmiş, hasta ve umutsuz bir kadındır artık Piaf İstemeye istemeye şarkıyı dinlemeye razı olur Piyanonun başına geçen besteci okumaya başlar şarkıyı Şarkının adı “Non, je ne regrette rien“dir (Hayır, hiçbir şeyden pişman değilim)

Şarkının ilk cümlelerinden sonra “bu benim, bu benim hayatım, beni anlatıyor“ sözleriyle ayağa fırlar Piaf Birkaç dakika önce iptal ettiği Olimpia konserine çıkmaya karar verir

Hayır, hiçbir şeyden, hiçbir şeyden pişman değilim

Benim için yapılan iyilikten de kötülükten de, benim için ikisi de aynı

Hayır, hiçbir şeyden, hayır, hiçbir şeyden pişman değilim

Ödendi, süpürüldü, unutuldu

Geçmiş umurumda değil!

Hatıralarımla ateşi yaktım

Kederlerime, zevklerime artık ihtiyacım yok

Aşklarımı süpürün ve tüm heyecanlarını

Sonsuza dek süpürün, sıfırdan başlıyorum

Hayır, hiçbir şeyden pişman değilim Yaşamım, çünkü zevklerim

Seninle bugün başlıyor

Şarkıyı benim için bir kez daha dinler misiniz?

Ben bu şarkıdan bir cümleyi kesip görünmez yerlere asıyorum:

Ödendi, süpürüldü, unutuldu!!!

Hadi mutlu bir yıl olsun dilerim Dilemesi benden Acı acıyı çeksin, eski yılda kalsın Para parayı, mutluluk mutluluğu çeksin Telefonlarda, çalan kapılarda güzel haberler, müjdeler olsun Bu yıl dünyaya gelen çocukların kismeti iyilik, güzellik olsun

İçinizi sadece mutluluktan çekin inşallah

Amin

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com