![]() |
Çocukluğum Ve Kış |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluğum Ve Kışkışla ilgili yaşam hikayeleri - kış hikayeleri - çocukluğumuzdaki kışlar Çocukluğumda sanki kışlar farklıydı ![]() Kış deyince lapa lapa kar gelir aklıma ve yine o karlı günlerde, çini sobada çıtırdayarak yanan odunların ısıttığı odamdan dışarı bakışım ve de gecenin içinden hemen evimizin yanı başındaki elektrik direğinin aydınlattığı huzmede, vals yaparcasına uçuşan kar tanelerini seyredişim gelir aklıma ![]() ![]() ![]() Cadde ve sokakların kar tutmasıyla birlikte başlayan mahalleler arası kartopu savaşlarımız gelir aklıma ve sulh ilanı ile de, uyduruk tahta merdivenlerden bozma kızaklarımızla, henüz bomboş olan meyilli arsalardan kayışlarımız ![]() ![]() Sonra, sanki elmas kırıntıları dökülmüş karda, pırıl pırıl ışıltısıyla ortaya çıkarak gözlerimizi alan güneş ve yine, gökyüzündeki mor kızıl karışımı renge bakan annemizin, " kar topluyor, yarın daha çok kar yağacak" sözleriyle birlikte de, içimize yığılan büyük sevinç gelir aklıma en büyük kartopundan daha büyük ![]() ![]() ![]() kış gelmesinin, yoksul arkadaşlarım için eskiyen popuçların, olmayan paltoların çaresizliği manasına da geldiğinin belki farkındaydım ama yine de, çocukluğumun o affedilebilir günahsızlığının hoşgörüsüne sığınmış olarak, bu beyaza olan zaafımı içim cız ederek de olsa engelleyemezdim ![]() Kış beyazlık demekti önce, sonra da oturma odasında bütün ailenin gece boyunca bir arada olması, bir arada sohbeti demekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saçaklardan düşen buzları kıtır kıtır yemek demekti, yürürken ağzımızdan çıkardığımız dumanlarımızla da, sanki ilk sigara içişimiz ![]() ![]() ![]() ![]() Kara önlüklerimizle okula gittiğimiz o dönemlerde, yeni yılın sabahı için lapa lapa kar yağışına dua ettiğim geceleri hatırlıyorum ve de yeni yılın ilk sabahını karlarla örtülü gördüğümdeki sevincimi ![]() ![]() Evet, aradan yıllar ve yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nice karlı güzel sabahlara ![]() ![]() ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|