Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilenci, seyyar

Seyyar Dilenci

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seyyar Dilenci

1991 ile 1998 yılları arasında memuriyet görevim nedeniyle Bayburt'ta bulundum Bayburt'ta cuma günleri , cuma namazımızı genellikle Ulu Cami'de kılardık

Cuma namazımı bitirip camiden çıktığımda caminin duvarına sırtını vermiş, ellerini yukarıya doğru açan 45-50 yaşlarında, esmer, iri gözlü bir dilenci dikkatimi çekerdi

'Kimsem yok, evim yok, bana bakan yok, yardım edin, zor durumdayım ağabeyler, kardeşler!' diyerek yüksek sesle dilenir, cemaatin ilgisini çekmeyi başarırdı

Ben hafta sonları Bayburt'ta kalmaz , Erzurum'daki ailemin yanına gelirdim Üç gecemi (cumadan, pazara)Erzurum'da geçirir, pazartesi sabahı tekrar Bayburt'a dönerdim

Rüzgarlı bir sonbahar günü (cumartesi), Erzurum'da Aşağı Mumcu Caddesi'nden yukarıya doğru yürüyordum Hava bayağı soğuktu Montumun düğmelerini iliklemiş, boynumu da kaşkolla sarmıştım Caddenin sağında, bir bahçe duvarının dibinden geçerken bir ses duydum

�帖地址: GiZeMLiKaPi http://wwwgizemlikapicom//showthreadphp?t=82848

'Allah rızası için bir sadaka Evim yok dışarıda yatirem, soğuktan ölürem yardım edin bu fakire!' diye yüksek perdeden bir vaveyla Bu ses hiç yabancı değildi Sağıma dönüp baktığım da yanılmadığımı fark ettim Bayburt'taki dilenci bu kez bahçe duvarına sırtını vermiş, ellerini Bayburt'ta yaptığı gibi yukarıya doğru kaldırmış dileniyordu

Yanına doğru eğildim ve seslendim:

' Sen dün Bayburt'ta değil miydin amca?'

' Birine benzettin ağabeyi Ben Erzurum'luyum Bayburt'ta ne işim var benim?'

' Ya ben bunamadım amca Dün sen Bayburt Ulu Cami'sinin önündeydin'

Adam Cuma günü Bayburt'ta olduğunu inkar ediyordu Ben de fazla üstelemedim yoluma devam ettim

Bayburt'a dönmüş işlerimle ilgileniyordum Yine günlerden Cuma olmuştu Ben her zamanki gibi Ulu Cami'de namazımı kılmış dışarıya çıkıyordum Duvar dibinde yine aynı dilenci amca, yine bağırarak dileniyordu Yanımda Bayburtlu, Bayburt'u iyi tanıyan daireden bir arkadaş vardı Olanları ona anlattım

Arkadaş gülümsedi Gerçekleri anlattı Meğer dilenci amca oldukça varlıklıymış Biri Bayburt'ta, bir, Erzurum'da iki adet evi, Bayburt'ta arsaları, bir de Erzurum'da kirada dükkanı varmış Karısı ölmüş Çocukları olmamış Yalnızmış(Burada dilenci doğru söylemiş!)Dilencilik onun için bir alışkanlık, bir hobiymiş Hafta içi Bayburt'ta, hafta sonları da Erzurum'a gider, günlerini geçirirmiş Fazla tanınmamak için de Erzurum'da sık, sık yer değiştirirmiş Erzurum'un ilçelerinde bile gören oluyormuş bu seyyar dilenci amcayı

Dilenci amcanın yanından geçerken durakladım, elimdeki bir lirayı önündeki mendile bıraktım, kulağına doğru eğildim:

' Yarın Erzurum'da görüşürüz' deyip yanından uzaklaştım Dilenci amcanın iri gözleri daha da irileşmiş arkamdan bakakalmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com