![]() |
Sevgini İstiyorum Öğretmenim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgini İstiyorum ÖğretmenimSevgini İstiyorum Öğretmenim Yazısı - Sevgini İstiyorum Öğretmenim Seyit Ahmet Uzun - Seyit Ahmet Uzun Yazıları İlk defa ayrılıyorum annemim şefkat kokan kucağından ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili öğretmenim! İşte senin yeni bir çocuğun olarak teslim edildim körpe yüreğimle tebessüm sunan gül yüzüne ![]() Bilginden önce sevgine susuzum ![]() Seni sevemezsem bil ki öğretmenim hiçbir şey öğrenemem ![]() Yaramazlıklarımı ilk heyecanıma bağışla ![]() Biliyorsun ki ben merkezli bir dönemin kendine özgü bireyiyim ![]() ![]() Belki de öğretmenliğin en zor ve sıkıntılı dönemi sizindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ılık sevgi pınarı kaynadı küçük kalbimde size karşı ![]() ![]() Benim için önemli olan sizin ne öğreteceğinizden önce nasıl davranacağınızdır ![]() Ben sadece sevilmeyi seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum sınıf ailemdeki kardeş sayısı oldukça fazla ![]() ![]() ![]() Yorgunluğun, geleceğe bırakacağın biz değerli mirasların bir gün karşında öğretmen, doktor, avukat, sanayici, mühendis ve daha nice güzel yerlerde seni saygıyla andığımız zaman gidecektir ![]() Sevgili öğretmenim! Anne kucağından ayrılmanın acısını sevginin tatlı esen rüzgarlarında sürgün etmek istiyorum küçük yüreğimden ![]() İlk izlenim çok önemli değil mi? Çünkü hayata tutunacak dalımın ne kadar sağlam olduğunu ve muhtaç olduğum şefkatin ne derece hissedileceği o an gözlerinizdeki ışıktan alırım ![]() İşte o ışıktan yoksun gözlerle bakan ve sadece beni iş olarak gören bir yüzün yakıcı rüzgârlarında, kökünden sarsılan bir fidan gibi devrilirim yaşamın kucağına ![]() Dalgalanan bayrağımın mütebessim bakışlarında ilk sizi gördüm öğretmenim ![]() ![]() Daha da önemlisi sevginizi istiyorum öğretmenim ![]() Evden ayrılışımın hüznünü, yüzünüzde açan şefkat çiçeklerinin en güzel kokularında gidermek istiyorum ![]() Bana yardım eder misiniz öğretmenim? Seyit Ahmet Uzun |
![]() |
![]() |
|