Hayatın Son Demleri |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatın Son DemleriHayatın Son Demleri Yazısı - Hayatın Son Demleri Ümit Zafer Bağcı - Ümit Zafer Bağcı Yazıları Kabus mu yoksa bu benliğimi sarsan?Hayal mi görüyorum yine ben?Yoksa yaz gününde karlar mı yağdı saçlarıma?Ya şu yanaklarımda ki çizgiler de neyin nesiGözlerimin altında ki mor dalgalar,dalga mı geçiyorlar benimle?Elimde ki bastona ne demeli Yok yok dürtsün biri beni,uyanmak istiyorum artık bu kabustanArkadaşlarım bekliyor beni,karşı mahalleyle maçımız varKazanana da bir tepsi baklavaNe,her adım attığımda bir sancı başlıyor bacaklarımdaBen nasıl futbol oynarım bu halimle,yoksa hala bitmedi mi bu kabus?Biri bana neler olup bittiğini anlatabilir mi?Yok hayır ben yaşlanmadımDişlerim takma olabilir ama ben zaten hiç fırçalamazdım ki onları Tamam gözlerim uzağı net göremiyor ama çok kitap okuduğumdandır herhaldeYoksa gerçekten de yaşlandı mı o eski delikanlı?Bir film şeridi gibi geçiyor gözümden maziZaman usta bir hırsız gibi neler çalmış gençliğimdenHayat kavgasında boğuşurken hatalarla doldurmuşum yüreğimi meğer ki sonu olmayan bir labirente dönüştürmüşüm aklımıKeşkelerle dolu bir dünya kurmuşum zihnimdeHep kazandım derken bir puan kaybetmişim hayattanHala farkına varamıyor aklım geçen o koca zamanın Ben hala bir çocukmuşum gibi yürüyorum kaldırımlardaGönlüm el vermiyor belki de yaşlılığa ama ellerimde ki buruşukluklar kendini kandırma diyorİhtiyar bir delikanlı olmuş yüreğim,çocukluğunun peşinden yalınayak kaşanTam yakaladım derken yaşlı bacakları dayanamayıp düşenŞimdi bir hoş gelir sonbahar da ayrılık melodileri,yolda el ele tutan aşıklar,onlar aşkın peşinde ben ihtiyarlığın pençesinde Ümit Zafer Bağcı |
|