![]() |
Mesele |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MeseleMesele Yazısı - Mesele İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Ne zamandır söyleyip duruyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derken kızıma gelen bir hediye sepetinin içinden bembeyaz tüylü, yumurcak bir iran kedisi fırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O koltuktan bu koltuğa, o odadan bu odaya koşturup duruyor ![]() Gören âşık oluyor ![]() ![]() ![]() İlk üç gün şahane geçti ![]() Dördüncü gün daha az miyavlar, daha çok uyur oldu ![]() Beşinci gün yattığı yerden kalkmıyor, mamasını pek az yiyordu ![]() Gözlerinin o güzelim mavisi gitti ![]() Zaten iki avucumun içini dolduruyordu bütün varlığı, iyice küçüldü ![]() Sabahı zor ettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün ev halkı gözüne bakıyoruz şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok üzülüyoruz ![]() ![]() ![]() *** Twitter’da kedimizin bir fotoğrafını paylaşmış, sonra da isim önerileri istemiştim ![]() ![]() “İnsanlar ölüyor bu ülkede, kediden bize ne” diye yazan da oldu “beter olur inşallah” diyen de ![]() ![]() Yardımcı olmak isteyen onlarca kişi de vardı öte yandan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama “ülke gündemiye ilgilen hanım, bırak kediyi köpeği” zihniyeti var ya ![]() ![]() Artık sinirlendirmiyor beni ![]() ![]() ![]() Yine de üzülüyorum hâlâ ![]() ![]() ![]() *** Dünyanın her yerinde insanlar ölüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama ![]() ![]() ![]() Yerküre bir tek insana ait değil işte! Bir kediye, bir kuşa, bir karıncaya zerre değer vermeyenin insanlığından da şüpheliyim ben artık ![]() Kedi sevmek, bir hayvanla, başka bir türle iletişim kurmak, onu anlamaya çalışmak, onunla birlikte yaşamaya gayret etmek nasıl ötelenebilir, nasıl küçümsenebilir anlamıyorum ki? *** Acıkırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatı ciddiye almak, başka türlerin varlığına inanmak ve onları da en az insan cinsi kadar önemsemekle olur ![]() ![]() ![]() Ha ![]() ![]() ![]() İnsan olarak kendisine benzemeyen diğer bir insanla geçinemeyenler, komşuyu öteleyenler; kediye, köpeğe yaşam hakkı da neymiş diyenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar hayvan sevmese, insan sevse ne olur? İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|