Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mesele

Mesele

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mesele

Mesele Yazısı - Mesele İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Ne zamandır söyleyip duruyordum Kedi istiyorum, kedi istiyorum diye Bir zamanlar beyaz İran kedim vardı Pek mutluyduk Mecburen ayrıldık Kızım da ben de alerjik bünyeliyiz ama buna rağmen kediyle yaşamanın yollarını bulamaz mıyız acaba diye düşünmekteydim Kızım büyüdükçe iyileşiyordu zira

Derken kızıma gelen bir hediye sepetinin içinden bembeyaz tüylü, yumurcak bir iran kedisi fırladı İki buçuk aylık bir şey Nasıl mırıl mırıl, nasıl sevinçli, nasıl hoplayıp zıplıyor Böyle oyuncu kedilere, sevimli çocuklara bayılırım Kim bayılmaz diyeceksiniz Bir de güzel ki afacan

O koltuktan bu koltuğa, o odadan bu odaya koşturup duruyor

Gören âşık oluyor

İlk üç gün şahane geçti

Dördüncü gün daha az miyavlar, daha çok uyur oldu

Beşinci gün yattığı yerden kalkmıyor, mamasını pek az yiyordu

Gözlerinin o güzelim mavisi gitti

Zaten iki avucumun içini dolduruyordu bütün varlığı, iyice küçüldü

Sabahı zor ettik Kaptım götürdüm veteriner hekime İğneler, dereceler, sırada bekleyen bir köpeğin havlamaları Evladım benim, “nerelerdeyim ben“ diye iyice korktu Büzüştü kaldı

Bütün ev halkı gözüne bakıyoruz şimdi Ama o giderek kötüleşiyor

Çok üzülüyoruz

Twitter’da kedimizin bir fotoğrafını paylaşmış, sonra da isim önerileri istemiştim Çok hastalandığında götürebileceğimiz en yakın ve en güvenilir hekim sorusuna yanıt aradım aynı mecrada

“İnsanlar ölüyor bu ülkede, kediden bize ne” diye yazan da oldu “beter olur inşallah” diyen de

Yardımcı olmak isteyen onlarca kişi de vardı öte yandan İstanbul’un en güvenilir veteriner hekimlerini sıraladılar Merak ettiler, sordular, ilgilendiler Sağolsunlar

Ama “ülke gündemiye ilgilen hanım, bırak kediyi köpeği” zihniyeti var ya

Artık sinirlendirmiyor beni

Yine de üzülüyorum hâlâ

Dünyanın her yerinde insanlar ölüyor Ben de öleceğim Dünyanın her yerinde yoksululluk var, şiddet var Ben de yaşadım, ben de gördüm Dünyanın her yerinde birileri sadece makarna yiyebilirken birileri onu bile bulamıyor

Ama

Yerküre bir tek insana ait değil işte!

Bir kediye, bir kuşa, bir karıncaya zerre değer vermeyenin insanlığından da şüpheliyim ben artık

Kedi sevmek, bir hayvanla, başka bir türle iletişim kurmak, onu anlamaya çalışmak, onunla birlikte yaşamaya gayret etmek nasıl ötelenebilir, nasıl küçümsenebilir anlamıyorum ki?

Acıkırsınız Çorba içersiniz Tuvalete gidersiniz Gülersiniz Nezle olursunuz Sevinirsiniz Üzülürsünüz Bir teselli ararsınız Bir film izlersiniz Bir kitap okursunuz Bir telefon alırsınız Güneş açar, yağmur güzel kokar, martı havalanır Bir güzel gelir hayat gözünüze

Hayatı ciddiye almak, başka türlerin varlığına inanmak ve onları da en az insan cinsi kadar önemsemekle olur

Ha

İnsan olarak kendisine benzemeyen diğer bir insanla geçinemeyenler, komşuyu öteleyenler; kediye, köpeğe yaşam hakkı da neymiş diyenler Türkiye’nin doğusundaki her felaketi “hak edilmiş bir sonuç” olarak görenler

Onlar hayvan sevmese, insan sevse ne olur?

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com