![]() |
Hepimiz Zavallıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hepimiz ZavallıyızHepimiz Zavallıyız Yazısı - Hepimiz Zavallıyız İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları O gazeteleri okurken bu kadar mı usanır insan? Bu kadar mı aynı olur bütün sayfalar? Bütün başlıklar? Bütün haberler? Bütün duyarlılıklar? Bütün magazin detayları? Bütün haberler? Bütün yorumlar? Her sabah aynı? Her sabah aynı!!! Gazeteler geceleri yayınlanan haber bültenlerinin, haber bültenleri gazetelerin tekrarı halinde ![]() ![]() ![]() Akşam izlediğini sabah gazetede oku ![]() ![]() ![]() Sabah gazetede okuduğunu akşam haberde izle ![]() Her yazar her gün aynı yazıyı yazarken, her gazete birbirinden farksız gazeteyi çıkarıyor ![]() ![]() ![]() Ben neden, sen neden, o neden Cem Yılmaz’ın tohumunu, başarılı doktorun ev hayatını, Orhan Pamuk’un hiç ama hiç merak etmediğimiz cinsel yaşamını bütün gazetelerin birinci sayfasında görüyoruz? *** Ödediğim fahiş aidata rağmen ısınmayan evimin pencereleri önünde kafamda bir bere, ayağımda yün çoraplar, üzerimde kalın bir sabahlıkla bezgin bezgin caddeyi, otobüsleri, zıvanadan çıkmışcasına kornaya basan şoförleriyle taksileri izledim az önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir arkadaşın döktürdüğü çok süper memleket analizini okuduktan sonra bir tuhaf olmuşum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünüp duruyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gazeteler, bu sayfalar neden birbirinin aynı hem? Neden? Neden aynı ezberi ezber ettiriyorsunuz u-tan-ma-dan? *** Geçenlerde de yazmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Van Gogh müzesinde kardeşi Theo’ya yazdığı mektuplar sergileniyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sabah o mektuplar geldi aklıma ![]() İyi düzenlenmiş bir reçete ile kaygıları bastıran, uykuları ve yeme içme rutinini hale yola sokan bir doktor kontrolünde “evli, mutlu ve çocuklu” mu olurdu acaba Van Gogh? Normal, düzenli ve maaşlı? Sıradan ve içimizden biri? Güvenilir ve herkes gibi? Çocuklarını güzel okullarda okutan, karısına ve yuvasına bağlılığıyla övünen, para biriktiren, kendi sınıfına uygun kişilerle görüşen ve hep bir üstü için çırpınan bir ortalama adamcık mı çıkardı acaba ortaya? Ayıplamak, yargılamak, kınamak, eleştirmek, geğirmek gibi “dışa-vurup-rahatlayancı“ biri mi olurdu acaba? *** Hava soğuk! Aidat ve kira yüksek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sürüden ayrılan kurt kapar diye diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben uzlaşmak istemiyorum artık! “Hâlbuki korkulacak hiçbir şey yoktu ortalıkta Herşey naylondandı o kadar” (Geyikli Gece / Turgut Uyar) İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|