![]() |
Hayatın Dengesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatın DengesiHayatın Dengesi Yazısı - Hayatın Dengesi Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Denge ne önemli kelime bir insan için ![]() Sanki tüm hayatın sırrı içinde gizli ![]() ![]() ![]() Mutlu olmak için uyulması gereken, herkesin bildiği ama umursamadığı kavram ![]() Çalışmak, eğlenmek, sevdiklerinle vakit geçirmek, ailene özenmek, gezmek, görmek, kavga etmek, sevişmek ![]() ![]() ![]() Biri diğerinden fazlaysa eğer, yaşam kantarında mutsuzluğun kapını çalması an meselesidir ![]() Geçenlerde altmışından sonra her şeyi bir süreliğine bırakıp hiç bilmediği New York'a giden bir kadınla konuştum ![]() Altmış beşinde verdiği bu karar beni büyüledi ![]() Ne büyük cesaret dedim, bunu yapmak ![]() İnsanın küçükken hayalleri büyüktür ama büyüdükçe küçülür ya, asla izin vermemiş buna ![]() 'Dengemi buldum' dedi ![]() 'Nasıl?' dedim ![]() 'Her zaman eşim, işim, çocuklarım ve hayatımdaki insanlar için yaşadım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir gün bir baktım ki her şeye rağmen mutsuzum ![]() Uzun bir süre düşündüm bunun üzerinde, nedeni ne olabilir diye ![]() İnsan içindeki sesi uzun süre dinlemeyi bırakırsa, tekrar duyması da zor oluyor elbette ![]() Sonra fark ettim ki hayal ettiklerimi hiç yapmamışım yaşamım boyunca ![]() Hep ertelemiş, hep görmezden gelmişim bir şekilde ![]() Yani denge sağlayacağım derken dengeyi bozmuşum aslında ![]() Bunu fark etmemle birlikte yeni kararlar aldım hayatımda ![]() Artık hem sevdiklerime vakit ayırıyorum, hem işime hem de yapmak istediğim her şeye' Bunları dinlerken 'Benim hayatım dengede mi?' diye düşündüm ![]() Sonra birden benim dengemi bozan şeyin ne olduğunu fark ettim ![]() 'Aşk!' Benim dengemi aşk bozuyor her defasında ![]() Gülümsedi ![]() 'Hayır' dedi, aşk dengeni bozmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() TAMAMLANMA ![]() ![]() ![]() Yarım yaratıklarız biz ![]() Ancak aşkla tamamlanırız ![]() Kimbilir belki de aşk, içimizdeki giderilmeyen yalnızlığa, elimizde olmayan yazgımıza katlanabilme gücüdür ![]() Ancak bir benzerimizle dayanabiliriz çünkü hayata ![]() Kendimden başka eksiğim yok demiş Kafka ![]() ![]() İnsan aşkla ölüme direnebilir mi acaba? Ama ![]() ![]() ![]() Ölümle birbirine yakın değil midir aşk zaten? Çünkü her aşkta bir öldüren ve bir ölen vardır mutlaka sonunda ![]() Tamamlanmış olsa da ![]() ![]() ![]() 'Sen bir bıçaksın ve ben durmadan içimi deşiyorum o bıçakla desem aşkı anlatmış olabilirim belki biraz ![]() Kafka ![]() ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|