07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşık Ol
Işık Ol Yazısı - Işık Ol İlknur Uzunöner - İlknur Uzunöner Yazıları
Yine sana döndüm yüzümü,uyanmak bilmeyen ruhun,beni duymak istemeyen yüreğinle hep başbaşa bedenim Sana hasret kalmanın en büyük hayranı benim sevdiğim Ben aslında hiç senin olmadım;sadece sen benim tek sevdam oldun uzaklardan izledin, sadece dilinde tuttun, ben ise yüreğimde Susmayı bir borç bilirken ben;sen bir kelam ettin ben kendimi sokaklara vurdum O caddeler öyle uzadı ki kendimi buldum bi anda en uzak şehirlerde  Ama buraya da yağmur yağıyor sevdam sanki rahmet değil de sensin yağan sırf iliklerime kadar sen dolayım diye sırılsıklamım şuan ama sen herkese yağıyormuşsun meğer;insanların sana koşuşu sırf bu sebeptendir inan Yüreğime damladın tuzun yaktı hala kanıyor yaram 
Ben bilmezdim eskiden yağmuru,çocukluğumda kaçardım sokaklardan lakin sen yağıyorsun her defasında ya çise ya da fırtına oluyorsun İşte bana ilk yağdığında ben fırtınaya tutuldum ve hiç kaçmadım üzerine yürüdüm korkularımın yendim seni ben Tekrar tekrar sildiğim cümlelerimin defteri de artık daha güçlü Lakin neden bitmiyorsun neden gidemiyorsun benden ve ben kalakalıyorum tamirini yapamadığım sevdamla baş başa her gece Umutlarımdan bir gemi yaptım o bile fırtınaya teslim oldu Öyle ya ömür;helallik almaya müsade edemeyecek kadar kısa Ben öldüm ezanlar okunuyor,dualar ediyorlar arkamdan belki de,son yolculuk ya bu hani Peki sen sevdam? Sen neden en arka saftasın? Ben nefes alırken yoktun,ruhum aciz bedenimi terketti duyamam seni artık duysam da cevap verecek mucizem olmaz Yakınıma gelip son diyeceğini neden söylemezsin Ey Yar? Öldüm ben Yar inan bahtiyar öldüm Toprağıma yağacaksın bilirim ,senin yüreğine gömüldüm de terk ettim bu hanı O kapılar yüzüne kapandığında anlayacaksın sevdam deyişimin sebebini Olduğun yerden gelipte çevirmedin beni yanlış yollarımdan , tutmadın ellerimi, ilahi aşk bize çok yakışacaktı bilirdim yakarışlarım da bu sebeptendi Rabbime 
Şimdi aldığım bu nefes bile haramken ben yine sana çevirdim dualarımı Ezanlara karıştı yine gözyaşlarım ; umudum deli sevdam bana ışık ol tut ellerimden yazık etmesin eller 
İlknur Uzunöner
|
|
|