07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağmur
Yağmur Yazısı - Yağmur İlknur Uzunöner - İlknur Uzunöner Yazıları
Hücrelerime sıkıştırdım hayatı iliklerimde dolaşıyorsun adım adım Korkmuyorum kanıma işlemenden , korkmuyorum durgunlaşıp beynimin uyuşukluğunu alabildiğine aklım firarda , gündüzler de artık gece gibi gözlerimde birer nefes sigaram bulutlarla gökyüzüne çıkıyor sen sokaklarda hapis; ben dört duvar arasında Çalkalanıyor dünyam çok kısa bir zamandır ve yağmuru bekliyorum parmak uçlarımı ıslatana dek yağsın diye,fırtınalar kopsun güneş kaybolsun hapsolsun gerikalanlar gelecek donsun 
Şuan kalsın ellerim uyuşsun,yalnızlıktan ölmek isterken doyasıya buluşmak gözlerinde yağmur delicesine yağsın sokakları alıp götürsün ve kırsın o dört duvarı Sürüklesin ki bir salaş balıkçıda bulalım birbirimizi dursun hayat ürpersin insanlık Hep yağmur gelsin köhne yalnızlığımıza eşlik etsin,sokaklar dolusu düşünceler arasından aynı harf tepesinde dikilen insanlara baş eğmeyip gözlerimizin görebildiği,alabildiğine bitmek bilmeyen rüyalara uçalım Nefessiz kalsın kırmızı kiremitlerimiz umut olmasın ,kirli kalsın dizlerimiz kanımıza karışsın aşk; düşelim kalkalım yalnız başımıza kimse düştüğümüz kuyulardan çıkarmasın bizi
Birbirimizin kurtarıcısı olalım Sararmış tırnaklarımızla bir nefes sigara daha çekelim sıkışsın kalbimiz sen boşver  Rüzgar yaksın tenimizi hasta olana dek kavursun bizi Şuan bir fırtına çıksın adını duymadığımız bir yere götürsün bizi Aşka değil birbirimize aşık olalım taparcasına;gözlerimiz kararsın,dünyayı terk etsin ruhumuz sonsuz bir aşka aşık olalım kimsenin göremediği,anlayamadığı Geçmişimiz yerinde dursun bizden ötesi olmasın sadece Bana sevdiğin aşık olduğun kadını anlat ben de bileyim seni bana bırakan o eşsiz insanı sen bilmesen de ben teşekkür edeyim sancılı gecelerimde Ayaklarıma adeta zincir vurdu bu şehir 
Ne var da ben buraya dönüyorum bilmiyorum hesaplar birbirini hiç tutmuyor Saçlarımı ağartan yalnızlık var burada ya da özlemini çektiğim bir koku Bu mu bağlıyor beni buraya ne olduğunu bilmesem de uğraşmıyorum bunu çözmeye;sadece yaşıyorum sokakları,kaldırımları ezip geçiyorum on sokak sonra yine başladığım yerde bedenim,fakat ruhum çoktan ayrılmış bedenimden aklım hep kaçak Düşeşlere gebe kalıyorum da umurumda mı sanki yalnızlık kutsaldır deyip geçiyorum insanların bana değişik sıfatını yakıştırdığı bütün anlarda  
Kelimeler hiç bitmiyor yollar,insanlar,aşklar bitiyor da cümleler hep sonsuz neden bu kadar sonsuz neden ucu bucağı yok da ben saçlarımı uzatana dek yazıyorum  Süzülüyorum öznesizim yüklemlerim var o gizli hiç çıkmıyor beyaz sayfama;ben o gizliye sen diyorum  Ama sen kimsin bilmiyorum;çağırıp ellerimi uzattığım,yüreğini bir türlü yakalayamadığım bana uzaktan ben buradayım diyen gizli öznem sen kimsin?Neden bu kadar susuyorsun?
Konuşsan da neden dediklerinin hiçbiri yer etmiyor bu lanet olası beynime?Niye iki saniye sonra uçuyor bütün yakarışların hafızamdan Tüylerim ürperiyor tanımadığım biri için kader mi dersin bu Esnediğim anda bütün sihir bozulacakmış gibi hissettiriyorsun bana 
İlknur Uzunöner
|
|
|