![]() |
Geldiğin Yerde Misin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Geldiğin Yerde MisinGeldiğin Yerde misin Yazısı - Geldiğin Yerde misin İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Birazdan geride bıraktığım her şeye dönmek üzere uçağa bineceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki mutluluktan uyuyamıyorsunuz, belki kederden ![]() ![]() Belki kaygılar içindesiniz, belki kabullenmeye çalışıyorsunuz yenilginizi ![]() ![]() ![]() Ya da hayatınızda her şey o kadar sıradan ve aynı ki uyusanız ya da uyumasanız ne değişecek bilmiyorsunuz bile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Yağmur yağacak gibi birazdan ![]() ![]() ![]() Gri, siyah bulutları izliyorum ![]() ![]() ![]() *** Dün sabah uyandığımda da vardı gökyüzünde bu bulutlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehrin büyük meydanlarından birindeki büyük saat kulesinin akrep ve yelkovanı birbiri ardında dönüp dururken bulutlar da üzerlerinden akıp geçiyordu ![]() ![]() ![]() Dünya dönüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kaldırımda durup o saate bakarken dedim ki kendi kendime, “Ben de şimdi ölsem, içimde iyileşmeyen bu dert benimle gidecek işte ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu düşünmek teselli oldu mu? Hayır ![]() ![]() ![]() *** Eve gelip bilgisayarımı açtığımda eski bir yazımı anımsatan bir mektupla karşılaştım ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerinde çalıştığı son televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl’ı izlerken Pargalı’nın Türkçe’ye İlahi Komedya adı ile çevrilmiş kitabı okuması üzerine kafama takılan birkaç soruyu sormak üzere Meral’e mesaj atmışım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Böyle bir dikkate ne diyebilirim, evet elbette tesadüf değil İlahi Komedya” demiş ![]() ![]() ![]() Telefon konuşmasının ardından bana senaryonun birinci bölümünden bir “iç ses” göndermiş ![]() ![]() ![]() Şöyle ki: “Ben İbrahim ![]() ![]() Dönmek nasıl bir şeydir? İnsan nereye döner, döndüğü yer neresidir? Geriye dönmek var mıdır ![]() ![]() ![]() müdür? Yoksa kader sadece ileriyi mi gösterir ![]() ![]() ![]() Geldiğin, döndüğün yer orada mıdır bekler mi? Baksan görür müsün, kalbin dönerken pusulan mıdır? Geçtiğin yerleri unutmadan aynı yerlerden geçerek yine evin yolunu bulabilir misin? Yoksa döndüm, değiştim, geldim ![]() ![]() Dediğin her yerde ve dilde ve de dinde hâlâ dönmemiş misindir? Dönmek kabiliyet değil zaruret midir İbrahim ![]() ![]() ![]() *** Şimdi tam da dönüş yolundayım ![]() ![]() ![]() Ben bunları yazarken bulutların arasından güneş çıktı ![]() ![]() ![]() Geride bıraktığım her şeye dönüyorum diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her neyse ![]() ![]() ![]() Senaryosunu yazıp, keyiflendiği kimi akşamlar telefonda okurdu ![]() ![]() ![]() Kalabalığın arasında, rastladığımda mutlu olduğum, sevdiğim birinin daha eksilmesine canım yanar şimdi her insan gibi ![]() ![]() ![]() Ne güzel demişsin Meral ![]() ![]() ![]() Birazdan döneceğim ![]() mıdır bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Geriye dönmek var mı, kader sadece ileriyi mi gösteriyor, geldiğim yer hâlâ orada mı emin değilim ![]() ![]() ![]() Ama belki de sen geldiğin yere döndün ![]() ![]() ![]() Iyi ki geldin, iyi ki karşılaştık buralarda ![]() ![]() ![]() “Gördüğüme sevindim Meralim ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|