Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geldiğin, misin, yerde

Geldiğin Yerde Misin

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geldiğin Yerde Misin

Geldiğin Yerde misin Yazısı - Geldiğin Yerde misin İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Birazdan geride bıraktığım her şeye dönmek üzere uçağa bineceğim Bekleme salonundayım Ben bu kelimeleri yazarken sanırım şu anda çoğunuz derin uykunuzdasınız Belki de kiminizin henüz gözüne, kirpiğine bile değmedi uyku

Belki mutluluktan uyuyamıyorsunuz, belki kederden

Belki kaygılar içindesiniz, belki kabullenmeye çalışıyorsunuz yenilginizi

Ya da hayatınızda her şey o kadar sıradan ve aynı ki uyusanız ya da uyumasanız ne değişecek bilmiyorsunuz bile Öylece bekliyorsunuz zamanın geçmesini

Ben de bekliyorum Uçağımı, daha iyi bir yarını, uzun yaşamayı, mutlu olmayı, huzuru

Yağmur yağacak gibi birazdan

Gri, siyah bulutları izliyorum

Dün sabah uyandığımda da vardı gökyüzünde bu bulutlar Telefonumu açtığımda düşen mesajla okuduğum ölüm haberiyle başladım güne Bulutlara baktım, pencereden Ne bir ölüm umrundaydı onların, ne de doğum Yapmam gereken işlerim vardı, yetiştirmem, tutmam gereken sözler

Şehrin büyük meydanlarından birindeki büyük saat kulesinin akrep ve yelkovanı birbiri ardında dönüp dururken bulutlar da üzerlerinden akıp geçiyordu

Dünya dönüyordu Karnımız açıkmıştı Zeytinyağı, ekmek, peynir yedik Sonra koşturarak bitirmem gerektiğine inandığım işlerimin peşine düştüm Hava soğudu üşüdüm

Sonra kaldırımda durup o saate bakarken dedim ki kendi kendime, “Ben de şimdi ölsem, içimde iyileşmeyen bu dert benimle gidecek işte Ama hayat akacak durmaksızın Giden, gidenin nasıl gittiği, neyi yarım bıraktığı, neye hasret öldüğü bir süre sonra kimin umrunda olacak? Ne dünyanın, ne kalanın?”

Bunu düşünmek teselli oldu mu? Hayır

Eve gelip bilgisayarımı açtığımda eski bir yazımı anımsatan bir mektupla karşılaştım Meral Okay’la ilgili yazdığım birkaç yazıdan birini göndermiş bir arkadaşım

Üzerinde çalıştığı son televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl’ı izlerken Pargalı’nın Türkçe’ye İlahi Komedya adı ile çevrilmiş kitabı okuması üzerine kafama takılan birkaç soruyu sormak üzere Meral’e mesaj atmışım Arkadaşlığımız süresince hiçbir telefonumu, sorumu, mesajımı yanıtsız bırakmamış, nezaketin hassas terazisini elinden iç düşürmemiş olan sevgili Meral Okay gece yarısı attığım mesaja her zamanki gibi hemen geri dönmüş Uzun uzun konuşmuşuz

“Böyle bir dikkate ne diyebilirim, evet elbette tesadüf değil İlahi Komedya” demiş

Telefon konuşmasının ardından bana senaryonun birinci bölümünden bir “iç ses” göndermiş

Şöyle ki:

“Ben İbrahim

Dönmek nasıl bir şeydir? İnsan nereye döner, döndüğü yer neresidir?

Geriye dönmek var mıdır Mümkün

müdür?

Yoksa kader sadece ileriyi mi gösterir

Geldiğin, döndüğün yer orada mıdır bekler mi?

Baksan görür müsün, kalbin dönerken pusulan mıdır?

Geçtiğin yerleri unutmadan aynı yerlerden geçerek yine evin yolunu bulabilir misin?

Yoksa döndüm, değiştim, geldim

Dediğin her yerde ve dilde ve de dinde hâlâ dönmemiş misindir?

Dönmek kabiliyet değil zaruret midir

İbrahim

Şimdi tam da dönüş yolundayım

Ben bunları yazarken bulutların arasından güneş çıktı

Geride bıraktığım her şeye dönüyorum diye düşünüyorum Eskiden keskindim Şimdiyse vaktiyle emin olduğum her şeyden şüphe duyuyorum Oysa insan yaşı ilerledikçe daha emin olmalı hayattan, kendinden, insanlardan değil mi?

Her neyse

Senaryosunu yazıp, keyiflendiği kimi akşamlar telefonda okurdu

Kalabalığın arasında, rastladığımda mutlu olduğum, sevdiğim birinin daha eksilmesine canım yanar şimdi her insan gibi

Ne güzel demişsin Meral

Birazdan döneceğim Kalbim pusulam

mıdır bilmiyorum

Geriye dönmek var mı, kader sadece ileriyi mi gösteriyor, geldiğim yer hâlâ orada mı emin değilim

Ama belki de sen geldiğin yere döndün

Iyi ki geldin, iyi ki karşılaştık buralarda

“Gördüğüme sevindim Meralim

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com