![]() |
Yüzleşme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YüzleşmeYüzleşme Yazısı - Yüzleşme Ozan Muhammet Candan - Ozan Muhammet Candan Yazıları Portakal kokulu sokakta, hızlı adımlarla ilerledi, köşe başına geldiğinde durdu, arkasına baktı, birkaç çöpçü, sabahın köründe memleket kurtarıyordu, gülümsedi ![]() ![]() Köşeyi döndüğünde, ana caddeye çıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dört yıl önce ![]() ![]() ![]() Donup kalmıştı, sadece kendisi değil, dünya durmuştu, insanlar hareket etmiyordu, sol tarafta duran büfeden, gazete almakta olan birisi hariç ![]() ![]() ![]() Bu yaşına kadar, kalbinin böyle çarptığını, içinin bu denli mutlu olduğunu görmemiş, şahitlik etmemişti, yaşamında bu bir ilkti ve şaşkındı ![]() ![]() ![]() Omzuna çarpan adam olmasaydı, sanki orada, yıllarca duracak ve zaman hiç ilerlemesin isteyecekti ![]() ![]() Biraz önce durmuş olan hayat, çok hızlı bir şekilde hareket etmeye başlamış, o kısacık zaman dilimi, tek nefeste tükenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen saatine baktı, saat sabah yedi otuzu gösteriyordu, işinden olmak pahasına, hiç düşünmeden koştu ve aynı trenin vagonuna attı kendisini ![]() ![]() İlk durakta tam karşısında yer alan koltuk boşaldığında, kalbi heyecandan neredeyse duracaktı, hızlı bir hareketle geçip oturdu koltuğa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gün ![]() ![]() ![]() Trenden inip, her zaman olduğu gibi, merdivenlerden ilerleyerek, yukarıya doğru çıktılar, bu gün iş yerine doğru değil, başka bir yere doğru ilerlediklerini fark etti ![]() ![]() ![]() ![]() Birisi gelip başını avuçlarının arasına alarak dizlerinin üzerine koydu, göz kapaklarını zorlayarak tekrar açtı, yukarıdan süzülmekte olan güneş ışınlarının arasında bir çift yeşil göz, tam göz bebeklerine bakıyor ve ağlıyordu ![]() ![]() Zor da olsa, 'seni seviyorum' diyebildi, biliyorum dedi karşısındaki, ben de seni seviyorum ama neden hep erteledin bunu, yıllardır bana bunu söylemeni bekleyip durdum ![]() ![]() ![]() Genç adamın gözünden de yaşlar süzülerek, genç kızın parmak uçlarına düştü, zoraki bir nefes daha çekti ciğerlerine ve 'olsun, artık biliyorsun' dedi ![]() Bu genç adamın söylediği ve konuşabildiği son cümleydi ![]() ![]() Kaza öncesi ![]() ![]() ![]() Genç kız, yıllardır kendisiyle her sabah iş yerine kadar gelip, sonra geriye dönüp giden bu adamı fark edeli çok uzun zaman olmuştu ![]() Her sabah, belki bu gün konuşur diye beklediği ve aşık olduğu adamın, kendisine gelip bunu söylemeyişinden usanmış ve bir şekilde konuşabilmek için fırsat yaratmaya karar vermişti ![]() Bu sabah, bildiği bir cafeye gitmeye ve bu aşkı artık ortaya çıkarmaya karar vermişti ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatta hiçbir şeyi ertelemeyin, vaktimizin ne zaman dolacağı ve ne zaman çekip gideceğimiz belli değil 'hayat ertelemeye gelmeyecek kadar, kısa olabilir' Hoşça kalın ![]() ![]() ![]() Ozan Muhammet Candan |
![]() |
![]() |
|