07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
özlemle ilgili sözler - esra baykal yazıları - özlem yazıları - sevgiliye özlem - özlemle ilgili yazılar
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
ESRA BAYKAL
Kalabalık caddede , kokunu duyduğum herkese sen misin acaba diye baktığım anda özledim seni  Dönsen  Yeniden "Bebeğim geldim" desen  Bana sarılsan ve beni tüm kötülüklerden uzak tutsan  Herkes çok kötü buralarda biliyor musun? Ben herkesten korkuyorum bugün  Ve seni her zamankinden çok özlüyorum bugün 
Bu gün seni her zamankinden fazla özledim  Sandık odasının kokusu sinmiş üstüme  Anılarla kavrulmuş naftalin kokusu  Seni her zamankinden daha fazla özletiyor  Ben yine aynıyım burdayım da sen yoksun bu sefer  Seni her özlediğimde telefonun bir ucundaki sesin yok  
--“ Az kaldı bebeğim , birkaç gün sonra kavuşacağız “ diyen sesin yok
Ben her zamankinden çok özlüyorum seni sırf bu yüzden  Özlüyorum ama üzülmüyorum yeterince , üzülmek için zorluyorum kendimi  Sen gittin geriye koca bir boşluk kaldı ya onu hüzünle doldurayım diyorum  Ama olmuyor  Sen gitmeliydin o yöne ben gitmeliydim diğer yöne  Ve bir gündür yollar bitmeli ve biz buluşmalıydık  Yıllar boyunca farklı noktalara yaptığımız yolculuklar ne olursa olsun bizi bir yerlerde buluştururdu Güz geldiğinde yanımda değilsen bile sevinirdim çünkü döneceğini bilirdim , ne kaldı ki şurda Kasım ‘ a  Ama bu Kasım senden uzak geçecek  İçimde büyük bir boşluk  Kapıldığım maddi dünya seni bana unutturacak belki de  
Dediler ki bugün canın yanmıyor senin  Sen daha anlamadın gittiğini  Haklılardı da ; ben bugün anladım senin gidişini  Kalabalığın arasında tutacak elini bulamadığımda anladım gittiğini  Gözlerim dolmakla yetindi , akamadı bir damla gözyaşı  Sonra gözlerim boşluğa takılı kaldı  Her yerde Konstantinapol’un sesleri  Bir yerlerde benim sevdiğim şarkıcının parçası çalıyordu  Her çalışında ben hemen toparlanırdım , sen çok kızardın hani  
--“ Yüzün her seferinde gülüyor bu herifi duyunca ! “
O’ nu kıskanırdın , çünkü senle kavga bile ediyor olsam ben gülümserdim , dalar giderdim  Sen kızardın Sonra ben kızarırdım Çünkü sen bilmezdin ki ben o parçayı her dinlediğimde seninle geçirdiğim dakikaları düşünürdüm Kollarında yaşadığım ve bana beni tanıtan dakikaları  Belki parça konumuzla ilgisizdi ama içindeki tını , tenimde bir alev olurdu Her dinlediğimde seni isterdi canım  Ama sen bilmezdin çünkü ben bunu sana asla söylemedim Sana söylemediğim öyle çok şey vardı ki  Sen benim sana sadece aşık olduğumu sanırdın Ama aşkımı bilmezdin , öyle sırf mide krampları değildi benim sana olan aşkım Sen buluşmaya geciktiğinde seni beklemekten bile aldığım zevkti , güldüğünde attığın kahkahaya hayran olmaktı , bana baktığında gözbebeklerinde beni görmekti , ve bunun bir yansıma değil de gerçekten kalbinin aynası olduğunu hissetmekti , en kötü günümüzde bana sarılıp her şeyin geçeceğini söylediğinde hissettiğim huzurdu
Ben sana seni ne çok sevdiğimi hiç söyleyemedim ki  Benim kelime dağarcığım arasında öyle bir sözcük yoktu çünkü  Öyle derin , acı dolu , korku dolu , sevda dolu , huzur dolu , melodi dolu , çocukluğum dolu , hayallerim dolu bir sözcük yoktu Sana anlatmaya çalışmıştım ya bir tomar kağıtla sevgimi  Ama hepsi de aslında binde birdi ya söylemek istediklerimin  Bir gün çocuğumun babası olma ihtimalindi , dört duvar arasında en özelimizi yaşamak arzumdu   Sonra Jamaika’ ydı  O binbir renk dolu deniziyle  O boşvermiş haliydi  Senle ettiğim en büyük kavgaydı belki beni sana bağlayan her seferinde  Seni kaybetme ihtimaliydi barıştığımız anda bedenimi sana iyice yaslamam Bak , bir uçak gidiyor  Nereye gittiğini ben bilmiyorum , içindekiler eminler herhalde  Biz de binelim mi? Sen bana yine sarıl , "Gidiyoruz bebeğim" de  Sen bana hep bebeğim de  Kedim de  Ben omuzuna yatıp dünyanın en huzurlu uykusuna dalayım  O an gözyaşlarım süzülsün  Hatta ölüm beni yanına alsın  Çünkü bence insan en mutlu olduğu anda ölmeli Ben senin omuzunda ölmeliyim Ölmeliydim  Bana o yüzüğü aldığın gün belki de  Veya "Bizi hiçbirşey ayıramaz" dediğin gün  "Sen benimsin" dediğin gün belki de  Belki de ben çok mutsuzum bugün  Çünkü seni her zamankinden fazla özledim bugün  
Kalabalık caddede , kokunu duyduğum herkese sen misin acaba diye baktığım anda özledim seni  Dönsen  Yeniden "Bebeğim geldim" desen  Bana sarılsan ve beni tüm kötülüklerden uzak tutsan  Herkes çok kötü buralarda biliyor musun? Ben herkesten korkuyorum bugün  Ve seni her zamankinden çok özlüyorum bugün  
Ama dönmeyeceksin artık  Sen dönsen de belki ben aynı olmayacağım Her gidişinle değişirken ben bu sefer nasıl aynı kalabilirim ki  Senden ayrı olduğum her dakika yüreğim nasırlaşırken geçen 1 haftada kalp ne hale geldi  Onarılır mı? Bilmem  Ben tamirci aramıyorum şu aralar  Ben sadece seni özlemek istiyorum bir süre  Ve belki de senin hiç okumayacağın bu satırlarda seni son kez sevmek istiyorum  Hem öldürdüğün hem hayata bağladığın bir kalp var burda  En kahverengi gözlerini özlüyorum bugün  
Uyku beni çağırıyor , daha doğrusu şu küçük tabletler  Seni düşünmeden uyumamı sağlayacaklar az sonra  Elimi uzattığımda yanımda olmayacağını unutacağım  En rahat uykular yanında olsun hayatımın anlamı  Ben sana olan aşkımı küçücük bir kutuya koydum  Başucumda duruyor  Yanında senin resmin war
Hepsi geçecek değil mi? Sonuçta bugün seni her zamankinden çok özledim Ondandır bu satırlar değil mi? Ve aşk bazen bir düş yarası çok tanıdık bildik bir hüzün  
|
|
|