![]() |
Kırmızı Karanfil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı KaranfilKırmızı Karanfil Yazısı - Kırmızı Karanfil Ozan Muhammet Candan - Ozan Muhammet Candan Yazıları Usul bakmak mı, o neyin nesidir? Öylesine işte, Nasıl yani? Ne bileyim, korkutma beni ![]() ![]() ![]() Anlamadım? Uzun zamandır anlamıyorsun zaten! Ben mi? Evet, başka kim olabilir? İnanamıyorum sana, nereden çıktı bu konuşma şimdi? Geçmişin birikimi desek ![]() ![]() ![]() Demek böyle düşünüyorsun, çok üzüldüm, Üzülmek mi, sen mi? Elbette ki ben ![]() ![]() ![]() Kısa süren bir sessizlik ![]() ![]() ![]() Ben gidiyorum, Nereye? Cehenneme! Sakin olur musun, biraz? Olamam! Anlamıyorsun beni! Önceleri seni çok iyi anladığımı söylüyordun ![]() ![]() ![]() Biliyorum, yanılmış olmaz mıyım? Olabilir elbette, neden olmasın, her insan yanılgılara düşebilir, şu an düştüğün gibi ![]() ![]() ![]() Ne denir ki sana! Hiçbir şey demiyorum! Zaten birçok şey söyledin şu kısa zaman içinde, farkında mısın? ![]() ![]() ![]() Ne olur bana duygusal şekilde yaklaşma, usandım artık, anlıyor musun? Anlamıyorum, anlamayacağım, çünkü sen en çok duygusal oluşumu sevmiştin ![]() ![]() ![]() Haklısın, ilk zamanlar hoşuma gidiyordu, fakat şimdi, istemiyorum! Değişmemi mi, bekliyorsun? Hayır, değişmeni beklemiyorum, ben gidiyorum diyorum, anlamıyor musun? Onu anladım elbette, sadece beklemediğim bir durum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hoşça kal, kendine iyi bak ![]() ![]() ![]() Delikanlı suskundu ![]() ![]() ![]() Bir şey demiyor musun? Sen dedin birçok şeyi, daha ne söylenebilir ki ![]() ![]() ![]() Ne bileyim, mutlu ol, mutluluklar dilerim, kendine iyi bak gibi ![]() ![]() ![]() Sözünü kesti delikanlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşım çok ilerlemiş değil, fazla olgun birisi de sayılmam, fakat şu hayatta öğrendiklerim arasında, vefasızlıkların asla karşılıksız kalmayacağıdır ![]() ![]() ![]() Yapma ne olur, ne vefasından bahsediyorsun? Dinler misin? Henüz sözümü bitirmedim, dedi delikanlı ![]() ![]() ![]() Yaptığın vefasızlığın karşılığını, mutlu olarak mı, alacağını düşünüyorsun? Buna gerçekten inanıyor musun? Elbette ki inanıyorum, neden inanmayayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı derin bir nefes çekti ciğerlerine ![]() ![]() ![]() Peki, nasıl istiyorsan öyle olsun, dedi ![]() Kız ardını dönüp giderken, hakim olamadı göz yaşlarına, gizlice sildi gözlerini, denizin kokusu burnunu sıyırıp geçti, giden sevgilinin bir çırpıda sıyrılıp gidişi gibi ![]() ![]() ![]() Birkaç yıl sonra ![]() ![]() ![]() Gece yarılarında çalan telefon sesine alışkın değildi, yatağından kalkıp, koridora doğru adımladı, telefona uzandı ![]() ![]() ![]() Hıçkırıklar içinde ağlayan bir ses vardı karşısında ![]() ![]() ![]() Birkaç dakika kadar sürdü bu sesler, Nedimmmmmm, sen misin? Evet, benim dedi, delikanlı ![]() Bu ses tonu hiç yabancı gelmemişti, Nazan'dı ![]() ![]() ![]() Senden çok özür diliyorum, lütfen beni affet ![]() ![]() ![]() -Ne oldu, diye sordu delikanlı ![]() ![]() ![]() Nedim, üç gün önce bir kız çocuğum oldu ![]() ![]() ![]() -Allah bağışlasın, ömrü uzun ve mutlu olsun ![]() ![]() ![]() Teşekkür etti, yine hıçkırıklar içindeki Nazan ve devam etti ![]() ![]() ![]() Biliyorum, belki geç oldu ama yine de sana söylemek istedim, ben senin sevginin kıymetini bilememişim ![]() ![]() ![]() ![]() -Nedim sessizce dinliyordu Nazan'ı ![]() ![]() ![]() Bana senin aldığın o kırmızı karanfillerden, hiç kimse almadı, çiçekte alan olmadı Nedim, o an, senin aldığın tek dal kırmızı karanfilin, dünyanın en büyük hediyesi olduğunu anladım, beni ne çok sevdiğini anladım ![]() ![]() ![]() Ozan Muhammet Candan |
![]() |
![]() |
|