Değiştim Ben Sevgilim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Değiştim Ben SevgilimDeğiştim Ben Sevgilim Yazısı - Değiştim Ben Sevgilim Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Bana bir şans ver dedi adam: “Sana artık aynı kişi olmadığımı ispatlayayım ”Kadının gözleri inançsız bakıyordu: “Nasıl olacakmış o?” “Sadece biraz zaman ![]() ![]() Çok değil Pişman olmayacaksın ”Bir kıyı kahvesindeydiler Hafta içi olduğundan, fazla kimse yoktu Boğazdan bir gemi geçiyordu; uzaktan, uzaklara![]() “Bu lafları çok duydum” dedi kadın ![]() “Biliyorum Ama inan bu sefer farklı Ne kadar değiştiğime inanamayacaksın ”“İnsanlar değişmez Bunu bana sen öğrettin ”“Tamam işte!” dedi adam, gözlerinde acayip bir parlamayla: “Artık insan değilim ben!” Kadın tedirgin olmuştu: “Ne demek istiyorsun?” “Dur hemen göstereyim ![]() ![]() ” dedi adam ve titremeye başladı Titreme giderek yükseldi, ürkütücü bir hal aldı Sara krizi geçiriyordu sanki![]() “Lütfen kes şunu!” dedi kadın: “Beni korkutuyorsun!” Adam onu duymuyordu Titremeye devam etti Titrerken sırtından bir çatırtı duyuldu![]() Dehşete kapılmıştı kadın Derken adamın omuzlarından yükselen şeyleri fark etti![]() Tüylü, rüzgârla oynayan, bembeyaz şeyler ![]() Adam titredikçe o beyaz şeyler bir çift kanata dönüştü O kadar büyüdüler ki, adam masayla sandalye arasına sığmadığından ayağa kalkmak zorunda kaldı![]() Şimdi sadece kadın değil, kahvedeki herkes şaşkınlıkla bakıyordu ![]() Kanatlar son şeklini aldığında, adamın titremesi de bitmişti Peçeteyle sildi alnındaki teri Kanatları toplayıp oturdu yerine![]() “Demiştim sana” dedi: “Değiştim ben sevgilim ”Kadın çekinerek uzanıp dokundu adamın kanatlarına: “Ben ![]() ![]() Ne diyeceğimi bilemiyorum ”Adam “Ne güzeller, değil mi?” dedi övünerek: “Ne kadar şahaneler Sanki birer sanat eseri Onlara sahip olmak için çok uğraştım Ama değdi sonunda!”“Sana bir şey söylemem lazım” dedi kadın ![]() “Hele uçmaya başladığımda o kadar güzel oluyorlar ki Meğer beni göstermeyen bunlarmış ”“Söyleyeceğim şey önemli ![]() ![]() ”Ama adam dinlemiyordu: “Bazen ayna karşısına geçip saatlerce seyrediyorum İnsanı büyülüyorlar!”Sonunda kadın dayanamadı: “Ben başkasını seviyorum Muzaffer ”Söz bomba gibi düşmüştü kanatlarla kadının arasına Dünya durmuştu sanki![]() Acı verici sessizliği adamın sorusu bozdu: “Senin için yaptığım onca şeyden sonra ha? Peki ama kimi? “Kendine değil, bana âşık birini ![]() ![]() ” dedi kadın![]() Sonra cevap beklemeden kalktı, arkasına bile bakmadan yürüdü gitti Adam çaresiz bakakaldı arkasından Kanatlarını toplayıp küçüldü sandalyesinde, ne yapacağını bilemedi![]() O boynu bükük otururken garson geldi: “Abi, güzelmiş kanatlar ![]() ![]() ”“Değil mi?” diye coşkuyla cevapladı adam: “Sen onları bir de havada göreceksin!” Sevmek: Bir başkasına kanat hediye etmek Tuna Kiremitçi |
|
|
|