07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buruk Gönüller
Buruk Gönüller Yazısı - Buruk Gönüller Hasan Binbuğa - Hasan Binbuğa Yazıları
Kimdi bu, neydi kıyıya vuran, bunu yazmayı gerektiren bir sebep mi vardı  bunları sormayı gerekli görmüyorum Nedeni de belirttiğim duyguların sadece birimize ait olmamaları  onun için duygulanabilen veya da buna artık önem vermeyenler içindir bu sözler  yani herkes için 
Neyse artık başlayalım, değil mi  öylesine renklerle dolu, renk tayflarından aynen bir bahar başlangıcını andıran o hayaller vardı ya, hani şu geleceğimizi pastel boyalarla deftere kazıdığımız hayaller  evet, tam da onlardan bahsediyorum  onlar artık yok
Canınız sıkılmasın, olmuyorsa olmuyordur; yapacak bir şey yok yok dediysem, tamamen kayboldu diye de anlamayın, olur mu  evet varlar, ama renkleri yok yani, zaten bir gün yaşanacak olan günlerin siyah beyaz fotoğrafını andırıyorlar belki bazılarınız için, renklenir hala çocuk odalarındaki coşkunlukta matlaşmışlıktan uzakta  silineceği günü bekliyordur  kim bilir
Bu arada, hayallere, rüyalara fazla paha biçmeyin; çünkü onlar bize zaten söz vermiyorlar ki isimlerine bakar mısınız  hayal rüya  bir anlamda, gerçeğin daha işlenmemiş tarlaları  bu sebepten dolayı, üzülme diye bir hazinenizin bedavadan kucağınıza bırakılmaması adına, biraz gerçekleri deneyin derim  belki de dememem gerekerek, ama kendimi tutamam; uyarma ihtiyacı hissederim Buraya kadar başlıktan kopuşa doğru gittik Lakin, bu yeni bir duruma imkan verdi, bunun için kaybımız pek yok  
Eğer, ben de yaşamaya sevdalıyım; gönlümce, doya doya, arada bir de üzülmek pahasına mutlu olmak istiyorum diyorsanız  bu pek de zor olmasa gerek Ancak, bizler yarım mutluluğa bütün hasadın kıymetini vermeyiz Ve bunu anlayan yedek mutluluk da artık bizimle zıtlaşmaya, olduğu yerde çırpınmaya başlar Öyle ki artık o da huzursuz olmuştur galiba haklıdır da; kim yedek olmayı, kendine ulaşılmaz bir emel olarak görür ki yanlış anlamayın bazı yedekler için bu olabilirse de bazıları için dayanılmaz, katlanılmazdır Bu aynen otomobilin bagajındaki beşinci lastik olmaya benzer, işler yolunda ve yollar da temizse petrol ziftliğinden bir üst aşamaya asla geçemez Gerçekten onur kırıcı, bir lastik için dahi  
Yoksa siz de mi, uçsuz bucaksız bozkırlarda, önem verilmeyi bekleyen bir kuru ağaç dalısınız  Bu benim samimi olarak bir sorumdur  yanıt vermeniz gerekmez ama bilmek istiyorum Yoksa neden, rüzgar her dalınıza vurdukça, kemikleri üzerine apartman çökmüş bir varlık gibi içinizdeki sesleri duyayım ki Anlatın; dinlemeye hazırım  sizi çok mu üzdüm bilmek isterim  yine de üzülmenize üzülmedim, üzülün, duygulanın; bu, körelen pınara kürek vurdukça suyun yeniden patlaması gibi, içinizde-bende de- bir duygu neşvesi patlatacaktır; emin olun Yoksa bu yaşam gurbet olduğumuz bu gurbeti iki kapılı, itirazı olmayan gözyaşlı bir insan deresine çevirmekten başka bir şans tanımaz  bütün içtenliğimle buna eminim  
Neyse, sizi artık rahat bırakayım  yapacak işleriniz vardır  gidin ve yapın, ertelemeyin Gülen fakat karşılığında ufacık bir tebessüm dahi bulamadığınız günler; umutsuz nice nice geceleriniz olacaktır Bunlar, bizi biz yapan en değerli, anlamlı  insanlık tuğlamızın en sert kırmızı toprağıdır Bunu bilin  ha bu arada, bu yazının içinde sevmeye dair bir şeyler arayanlarınız olmuştur Bilerek değinmedim  O ayrı bir konu  Yarın da o kentteyiz, hep birlikte 
Hasan Binbuğa
|
|
|