Sorgulanan Niçinler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sorgulanan NiçinlerSorgulanan Niçinler Yazısı - Sorgulanan Niçinler Hasan Binbuğa - Hasan Binbuğa Yazıları Neresinden başlayayım bilmiyorum ki, neresinden; özlemlerin, bekleyişlerin, hasretlerin buğulanan demlikteki dem gibi, demlenmeye bırakıldığı gurbet gecelerinin, yanaklara düşen yorgunluğunu ![]() bazen soğukları, sıcak tutan yorganlar gibi üzerimize almamız gerektiğini, daha nicelerine, dinlerler umuduyla anlatayım ki![]() ![]() biter bir gün diyerek, takvimde gün be gün kopardığımız gurbetten habersiz yaprakları mı suçlayalım, beklenen bu olamaz değil mi![]() ![]() ![]() Ben de öyle düşünmüştüm zaten ![]() ki onlar da koparıldıklarında, 364 diğer günden, birilerinin hışımlı koparmalarıyla ayrılmıyorlar mı sanki![]() ![]() işte hayat böyle gider, hiç kimse için bunun işleyişini durdurmak şöyle dursun, milim dahi oynatmanın mümkün olmadığını nasıl söylesem ki![]() ![]() ![]() Üzülmeyin be, sanki tek gözleri buğulanan bizler miyiz ki ![]() ![]() değil, değil elbet![]() ![]() çok var, dünyayı gurbet çantalarının sardığına inanıp, mazideki çocukluk günlerini iki kat renklendirerek hayal edenler![]() Biliriz ki, geçmiş de o kadar renkli geçmemiştir tabii ki, ama kişiler, maziyi paklaştırmayı, pastel boyalarıyla sıvazlamayı nedense çok severler ![]() ![]() sevsinler; zaten ben de onlardan biri olduğum için, yalnızlığın, tek odalarda ayaklarımı kendi vücuduma katlayarak geçirdiğim günlerimin hatırasını güçlendirerek, daha bir rahat ve umutla yaşıyorum![]() Siz de, eğer ki mutsuz, umutsuz, bitkin hissediyor ve çıkar bir yol bulamıyorsanız, öncelikle sizi yaratana yürekten, ama öyle bir içten gelerek bağlanın ki, sizi ferahlatıcı iklimiyle kucaklasın ![]() ![]() ![]() Bir de içteki kirlenen, kömürleşen duyguların, göz pınarlarındaki kevser damlalarıyla yıkanması, ümitsizliğin yalınayak sizden uzaklaşması için tek seçenektir ![]() ![]() ![]() Umutsuzluğun devriyeyi gezdiği sökün eden bir gece pınarından, duyması ihtimal dışı olan bütün yüreklere selam olsun ![]() ![]() ![]() Hasan Binbuğa |
|
|
|