![]() |
Aşk Denen Gözbağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Denen GözbağıAşk Denen Gözbağı Yazısı - Aşk Denen Gözbağı Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Dolap beygirinin gözünü bağlarlar ![]() ![]() Görürse dönmekten midesi bulanır ![]() ![]() ![]() TDK sözlüğü, “gözbağı” sözcüğünü “illüzyon”un karşılığı olarak öneriyor: “El çabukluğu ve ustalıkla, gerçekte olmayan bir şeyi oluyor gibi gösterme işi ![]() İkinci tanımı da şu: “Aklı ve duyguları yanıltan sebep ![]() Dolap beygirinde ikisi de var: Hem olmayan bir şeyin olduğunu sanıyor hem de çok fena yanılıyor fakir ![]() “Nasıl oluyor da aşkı böyle güzel anlatıyorsunuz?” diyen okura acı acı gülümsüyorum, konferansların birinde ![]() Nereden bilebilir, her sözcüğün arkasında bir yangın olduğunu? Her cümlenin depremlerle test edildiğini? Anlatabilir miyim hayran hayran bakan gençlere gözbağı tarihini? İllüzyonlar peşinde tükettiğimizi ömrü? Ne sihirdir, ne keramet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Araya girenler arttıkça gözbağının ömrü kısalır ![]() ![]() Kem gözlerden saklasak da bir gün şak diye çözülüverir ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman, dönmekten midemiz bulanmaya başlar ![]() Kendimizi “ne yapıyorum ben böyle?” diye sorarken buluruz ![]() ![]() Biz çözdükçe hayat karşımıza yeni gözbağlarıyla çıkar ![]() ![]() Vazgeçmeyelim diye yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama en cevval dolap beygiri bile zamanla yorulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nereden bilebilirler, sevdikleri her sözcüğün ardında çözülmüş birer gözbağı olduğunu? Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|