![]() |
Mechul Sevgili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mechul SevgiliMechul Sevgili Yazısı - Aşk Hikaye Örneği - Yaşamdan Hikayeler - Yalnızlık Hikayesi - Hayat Hikayeleri Gölün sakin dalgaları kıyıdaki çakılların üzerinde sessizce dağılırken,güneşin ilk ışıklarıda etrafı aydınlatmıya başlamıştı ![]() Cumartesi mesai bitiminden sonra yola çıktığımda hava açık olmasına rağmen tektük bulutlar gökyüzünde dolaşmaktaydı ![]() Şehrin o bitmiyen gürültüsünü terk ettiğimde bu seferde hafta sonu tatilini geçirmek üzere yola çıkan tatilcilerin araçlarının kalabalığı içinde buldum kendimi ![]() Ana yoldan saptığımda araç kalabalığı yerini yem yeşil bir tabiata bırakmıştı ![]() ![]() ![]() -Nerede kaldın be birader ![]() ![]() -Geldim geldim yakınladım az sonra oradayım ![]() -Tamam hadi bekliyorum ![]() Telefonu kapattığımda arabamın camına tek tük yağmur damlaları düşüyordu ![]() ![]() Bende topçu idim oda topçu idi ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl olduysa kader bizi asker ocağında bir araya getirmişti ![]() ![]() ![]() İkimizde aynı il’dendik ![]() ![]() Askerlikte başlıyan arkadaşlığımız askerlik bittiğinde de şu kadardır senedir devam ediyordu ![]() ![]() Aslında ben bu gün eşimin yanına tatil için deniz kenarındaki evime gidecektim ![]() -Bak,bu hafta ben benim çocukları senin hanımın yanına göndereyim sende benim yanıma gelde şöyle göl kenarında bekarlığın tadını çıkaralım dedi ![]() Bizim hanımlarımızda tanışırlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arkadaş durup dururken aklına ne eserse yapmıya kalktığından ona “deli” derdik ![]() Yoldan bahçenin bulunduğu tarlaya saparken bizimki beni karşıladı ![]() -Nerede kaldın be oğlum, -Merak etme komutanım geldim işte ![]() Arabayı göl kenarındaki iki katlı evin yanına park ederek indim ![]() ![]() -Yahu komutan,buraları bayağı özlemişim ![]() ![]() -Madem özledin öyleyse sık sık gel ![]() ![]() Beraberce göl kenarındaki çardağa doğru yürüdük ![]() -Yayın balığı bu oğlum,sabahleyin tuttum ![]() ![]() ![]() ![]() Adam sanki bir koyunu bağlar gibi yayın balığını göl kenarına kazık çakıp oraya bağlamıştı ![]() -Yahu komutan hakikaten başkasın ![]() ![]() -Eee ![]() ![]() Bir müddet dinlendikten sonra üzerimdeki yol yorgunluğu ile terimi atmak için beraber göle girdik ![]() Güneşin yavaş yavaş dağların ardına saklanmıya başladığında bizim bulunduğumuz yerden güneşe doğru muhteşem renklerden oluşan pırıl pırıl bir yol oluşmuştu ![]() Güneş dağların arkasına iyice saklandığında tam karşımızdaki şehrin ışıkları gölün üzerine vuruyordu ![]() Gölün hemen yanına bir ocak kurduk ![]() ![]() -Bak ,yayın’ın derisini yüzdüm ![]() ![]() -Rakımı,şarapmı yoksa viski mi içersin ? -Ben içkiyi bıraktım ![]() -Tabi bıraktın canım,akşam bırakıyorsun ertesi akşam yeniden başlıyorsun ![]() ![]() -Komutan ölüyorum desem inanmıyacaksın bana ![]() ![]() -İnanırım inanırım ![]() ![]() ![]() -Tamam komutan tamam ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşım bardaklara yarısına kadar rakı koydu,kalan kısmınada bu gibi soğuk suyu doldurunca, -Ehh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sen merak etme ![]() Gece ilerlemeye başladığında bizim de keyfimiz iyice yerine gelmişti ![]() Ne askerlik anılarımız kalmıştı nede gençliğimizde yaşadığımız kaçamaklar… Ortamın güzelliği,şehrin ışıklarının göl üzerinde uzaklardan oluşturduğu yakomozlar bizi tam bir romantik havaya sokmuştu ![]() -Sana benim sanal ortamda tanıştığım bayanla olan arkadaşlığımı anlattımmı ? -Evlendikten sonramı ? -Yok be oğlum deliysekte o kadar deli cesareti yok bende,tabiî ki bekarlığımızda ![]() -Bak bundan haberim yoktu,mahzuru yoksa dinlerim komutan ![]() ![]() -Ne mahsuru olacak anlatacağım ama önce hadibakalım en kötü günümüz böyle olsun ![]() ![]() Bir an sessizlik olduktan sonra bizim komutan iki elini arkasına dayadı,ayaklarını uzatıp bir biri üzerine attı ![]() ![]() ![]() -Bir gün bilgisayarımı açtığımda bilmediğim yerden bana gelen bir mail gördüm ![]() ![]() -Eee ![]() ![]() -Eeee si o işte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İsmi neymiş yengemin ![]() -Seda ![]() -Güzel isimmiş be komutan ![]() ![]() - Söyledim ama her ihtimale karşı başka isim söyledim…Hadi gidelim,şerefe ![]() -Şerefe ![]() ![]() ![]() -Biz bu hanımla yaklaşık bir seneden fazla mesajlaştık ![]() ![]() ![]() -Vaybe komutan tıpkı Arjantin dizileri gibi ![]() ![]() ![]() ![]() -Aşk değil be oğlum,sadece mektup arkadaşlığı bizimki ![]() ![]() -Öyledir öyledir… ![]() ![]() -Neyse biz erkeğiz ve yapacağımız işi doğru yapacağız ya bende kalktım, nişanlandığımı yakında evleneceğimi söyledim ![]() ![]() ![]() -Yuh be komutan direkt evleniyorum denirmi be ![]() ![]() Arkasına dayadığı ellerini ayaklarını karnına doğru çekerek dizlerinde birleştirdi ve yine dalgın dalgın gölün karanlık sularına bakmaya başladı ![]() ![]() -Bir gün bir mesaj aldım,mesajda madem evleniyorsun birbirimizi ilk ve son olarak görsek dedi ![]() -Eeee ![]() ![]() -Epey düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi oturduğumuz burada uzun uzun düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Nereliymiş bu hanım komutan ![]() ![]() -Tam olarak nereli olduğumu ne ben nede o söylemiyor ![]() ![]() -Vaybe ![]() ![]() -Neyse ben belirtilen günde daha sabah namazından sonra arabamla yola çıktım ![]() ![]() ![]() -Peki,bir birinizi nasıl tanıyacaktınız ![]() ![]() -Kim erken gelirse iskelenin yanındaki kafeteryanın içinde oturacağı masada elinde yapma kırmızı ve sarı gül tutacaktı ![]() -Vaybee ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben akıllıyım ya orada dolaşırken aklıma , neden benim yerime birini o masaya oturtup eline gülleri vermiyorum dedim ![]() -Tam dayaklıksın be komutan ![]() ![]() -Neyse buluşmaya yarım saatden az bir zaman kala ben garsonla anlaşıp kenarda kalan bir masının üstüne gülleri bırakacak,sorulduğunda şimdi gelecek diyecek hanımı masaya oturtacaktı ![]() ![]() Garson da o masaya başkasını oturtmıyacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() -Dur komutan dur yahu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Akşama kadar bekledim ne gelen var nede giden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ulan ne iş be ![]() ![]() -Yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düğün için göl kenarındaki bizim otelin büyük salonu hazırlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Hiçbir haber yok yani ![]() ![]() ![]() ![]() -Yok yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Şerefe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Mektupta yazılanlar kelimesi kelimesine aynen şöyleydi ; Sevgili arkadaşım; Sana önce bir özür borçluyum ![]() ![]() ![]() ![]() Sen bana ben evleniyorum deyince artık seninle buluşmam ne bana nede sana bir fayda sağlamıyacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen o kadar iyi niyetli birisinki,buluşmaya gelmediğimde ağzını bozup tek bir kötü yazı yazmadın ![]() ![]() ![]() Ben akşam geç vakit buradan ayrıldım ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse, bundan sonra sana yeni hayatında her şeyin istediğince olmasını dilerim ![]() Mutlu et,mutlu ol ![]() SEDA ![]() Mektup elimde dışarı fırlayıp bana mektubu veren komiyi buldum ![]() ![]() ![]() Otelin önündeki iskelenin ta uç kısmında ellerim ceplerimde öylece dalgın dalgın uzaklara bakarken arkamdan bir ses “Günaydın canım” eşimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşimle sessizce iskeleden otele doğru yürümeye başladık ![]() -Eeeee ![]() ![]() -Eeeee…si işte bu oğlum ![]() Gölün sakin dalgaları kıyıdaki çakılların üzerinde sessizce dağılırken,güneşin ilk ışıklarıda etrafı aydınlatmıya başlamıştı ![]() Mustafa Arif Razgartlı |
![]() |
![]() |
|