Dünyanın En Uzun Kadını |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyanın En Uzun KadınıDünyanın En Uzun Kadını Rekoru - En Uzun Kadınlar Dünyanın en uzun 10 kadının yanında duran erkekler küçük birer çocuk gibi kaldı Bugün dünyanın en uzun kadını bir Çinli 2 metre 33 santim boyuyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren Yao Defen, tam 200 kilo ağırlığında hipofiz bezinde tümör yüzünden boyu sürekli uzuyor İkinci sırada Amerikalı Sandy Allen var Allen 2 metre 32 santim uzunluğundaki boyu ile yakın zamana rekor ondaydı 2008 yılında öldü Üçüncü sırada 2 metre 18'lik boyu ile Malgorzata Dydek listede Dydek halen ABD'de ünlü bir basketbolcu Dördüncü sırada İngiltere'de yaşayan bir Pakistanlı olan Bibi Zainab var Zairab'ın boyu da 2 metre 18 santim Beşinci sırada 2 metre 13 santimlik boyu ile Letonyalı Uljana Semjonova bulunuyor1970 ve 1980'li yıllarda dünyanın en ünlü kadın basketbolcularından birisiydi Altıncı sıradaki Hindistanlı eski basketbolcu Gitika Srivastava 2 metre 11 santimlik boyu ile listeye girdi Yedinci sırada 2 metre 08 santimlik Taylandlı Malee Duangdee var Sekizinci sırada 20 yaşındaki Almanya'nın en uzun kızı olan 2 metre 06 santimlik Caroline Welz bulunuyor Dokuzuncu sırada 2 metre 03 santimlik Rita Miniva Besa listede Onuncu sırada 1 metre 96 santim boyu ile Las Vegas'ta yaşayan Heather Greene bulunuyor |
|