![]() |
Merak Zekası Yaratıcı Zekadır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merak Zekası Yaratıcı Zekadırmerak zekası nedir - ben duygusu - kendini tanıma - ruhsal zekaAnne yuvasından ilk ciddi uçuşuna insan, ilkokulla birlikte başlıyor; okumanın, yazmanın ve sayı saymanın yanı sıra başka çocuklarla sosyalleşmeyi öğreniyor ![]() ![]() ![]() ![]() Merak Zekası sadece dış dünyada olan biteni değil, iç dünyamızda olan biteni de merak eden, araştıran ve kendini tanımaya (yeniden kim olduğunu hatırlamaya) öncelik veren bir derin zeka türüdür; Ben’in zekasıdır ![]() Ben’in zekası, Ben’in çağrısıdır ![]() Merak, insan ruhunun doğal yeteneğidir ![]() ![]() Merak Zekası, özünde insanın kendisini ve varolma nedenini araştırmasıdır ![]() ![]() İşte bu, gerçek spiritüelliktir ![]() Spiritüellik, kişinin Ben’iyle içsel buluşması ve Yüksek Ben’ine uygun yaşamasıdır ![]() Kendini tanımak duygularımızı tanımaktan geçiyor ![]() ![]() ![]() “Kendinizle Yüzleşin” workshopumuza katıldığını söylediği için yakınları tarafından ‘ti’ye alınan, “Sen kendini tanımak için eğitime mi gidiyorsun?” diye alaylı sözlere maruz kalan katılımcılarımızın sayısı hiç de az değil ![]() Oysa kendini tanıma yolculuğu dünyanın en zor ama ödülü YAŞAM kadar büyük ve derin olan yolculuğudur ![]() ![]() Çocukken duygularımızı dolu dolu hissediyor, dürüstlükle ifade ediyorduk ![]() ![]() ![]() Duyguların şifresini bilmediğimizde onları yanlış anlar ve yorumlarız ![]() ![]() ![]() Duygularımızın dilini öğrenmeden, duygularımızın zekasına saygı duymayı bilmeden gelişmek ve olgunlaşmak im-kan-sız-dır! Bireysel gelişim yolculuğu duygularımızı tanıma yolculuğudur ![]() ![]() Nil Gün alıntı |
![]() |
![]() |
|